0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за мнения
« -: Октомври 04, 2016, 14:54:05 pm »
Здравейте на 31 Август трябваше да ми дойде МЦ, след 5 дни закъснение направих тест за бременост и беше  положителен-бях много щастлива. На 15 Септември отидох на преглед при гинеколог, която потвърди бременността и каза, че съм в 5 г.с., каза ми да дойда след още една седмиц. На 21Септември на вагинален прегледвидя два плодни сака и каза, че са близнаци, бях в 6г.с и 2 или 3 дни. Понеже ми каза, че няма направления да ми следи бременността реших да отида при друг гинеколог.И при двата прегледа така и не ме посъветва да пия фолиева киселина, но аз от 16 Септември започнах да пия по едно хапче. Записах се при друг гинеколог, който е мъж и реших да отида когато съм в 8 г.с. за да не ме гледа на вагинален а на коремен ехограф. Днес имах преглед при въпросния гинеколог, който като ме видя на коремен ехограф каза, че не долавя сърдечен ритъм и виждал май отлепване на плацентата...и реши да ме погледне на вагинален ехограф тогава му казах, че предната гинеколожка ми е казала, че ембрионите са два и той каза " да май наистина не е отлепване на плацента ами това било другото сакче", и в същото нямаше мехурче, а в.другото имаше мехурче но каза, че не долавя сърдечна дейност. Въпроса ми е възможно ли е в 8 г.с. и 2 дни да не се долови сърдечна пулсация, а да се случи по-късно? До сега не съм имала кървене или зацапване. Извинявам се за дългия пост.
*
Re: Моля за мнения
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2016, 16:11:48 pm »
Мелани, аз бих отишла при трети гинеколог.Проверен, да знам че мога да разчитам на него.На мен в 8-ма седмица ми казаха, че ембриона има пулс.Но всичко зависи от специалиста.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2016, 16:23:47 pm »
Мелани, на този срок на бременността трябва да се установи виталността на ембриона (дали има сърдечна дейност), разположението, колко броя са ... но това много силно зависи от апаратурата, с която се извършва прегледа.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

stefi22

• *
  • 4
  • Ем няма кво :D
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2016, 14:45:49 pm »
При подобни тестове и резултати, винаги е добре да се отиде при няколко човека. Най-точно би било, ако отидеш на място, където имаш приятелка която е била там. Ако са даже няколко и са доволни, най-добре. Ама вече 3-4 да ти казват едва ли не едно и също, малко се обезсмисля да ходиш и да търсиш този, които ще ти каже нещо грешно.