О, пълно щастие, вече не съм на години, на които да вярвам в такива неща.
За мен системата е изначално объркана- обезценява се труда на фундаментални професии. Всеки ден лекарите, учителите, полицаите са мачкани публично. Спешна помощ е в колапс, а и не само.
Ами най- лесно се прави на парче. Системата на образованието, който я хване той я "ръчка", оплакват се учителите и родителите от материала в учебниците, от абсурди, а какво става накрая- вдигат с мизерен процент заплатите на учителите и после любимото ми "Даскалята не се наядоха".
Здравеопазването- затварят се стратегически болници в райони без здравна помощ. Разрушиха се хубавите неща- здравни служби с мед. сестри и акушерки, които са там на място, които да правят триажа, които да лекуват според възможностите им. И не само, и не само.
Прекалено многословна ставам, а темата е друга. Тези неща много ме вълнуват, но не е тук мястото.
Аз затова попитах дали са питани специалисти и пациентски организации, защото те най- добре могат да изложат проблемите, а ако не се чуят, те могат да кажат какво е казано и какво е направено.