Ами, в България си и този феномен го има доста често. Твърде близо сме до Ориента.
Европейци, ама не съвсем. И по този показател сме си близо до Южна Европа, че и до Азия.
Давай му конкретни задачи на мъжа ти, не го чакай да се сети сам! Ако можете, вземете си жена да ви помага за чистенето, както и понякога гледачка (и баба би свършила работа, дори по-добре).
Предполагам, че детето ти е малко. Когато порасне, ще стане по-лесно, а и голяма част от мъжете не знаят какво да го правят бебето, докато все още е ревящо и безсловесно. След около тригодишна възраст нещата ще станат по-лесни. Мъжът ще започне да се занимава повече с детето и то самото ще го търси.
Знам, че не е лесно, но и това минава. Най-голямата криза в една връзка е, докато детето или децата са малки. Когато минете през това, нещата ще се успокоят и дойдат на мястото. Говоря от личен опит. И на приятелки го давам този съвет и засега проработва. При мен специални беше, докато бях вкъщи с второто дете и не можех да свърша нищо в домакинството, а и голямото прибирах всеки ден от градина. Жената, която гледа бебе или малко дете у дома, не седи вкъщи да си почива и не може да свърши триста и петдесет други неща. Мъжете трябва да го проумеят това.
Разбира се, ако и след това нещата не се променят и имаш чувството, че сте се отдалечили безвъзвратно, аз съм последният човек, който ще ти каже да стоите заедно заради детето.
П.С. Моят мъж не е българин, върши много неща в домакинството, занимава се с децата, но пак минахме през кризисен период, защото едва ли не очакваше да въртя домакинството, да гледам бебето, да взимам голямото от градина и той като се прибере, масата да е сложена. А нервите ми бяха изопнати, защото все пак две малки деца едновременно не е никак лесно, а и не виждах как ще отговоря на неговите очаквания. Най-досадното (и все още) е домакинската работа. С едно дете беше лесно. Единият се занимава с детето, а другият - с домакинството. Но сега са две и като по-малки всеки хващаше едно дете, а мръсните чинии си чакаха някой да ги разтреби. Него липсата на ред го дразни, а за мен чистотата е важна. С годините малко или много всеки се нагоди към другия, така че това да не ни дразни толкова и да го приемаме. Няма връзка без компромиси.