Аз бях в почти същото положение.Имам премахнат възел(субсерозен) лапароскопски 4/5,след това конизация,не можех да забременея и се запътих към клиника Надежда,докато си чаках часа за репрудоктивния специалист ми откриха още един възел- интрамурален в последствие стана субмукозен.Дойде време за часа,възела беше малък около 1.8,доктора се съгласи да продължим напред,но след месец и малко той порасна на около 3.Доктора искаше да го махне,аз отказах,обясни ми всички рискове,но въпреки всичко продължихме с ин витро,което се получи.В първите 3 м възела порасна още малко,след което спря да се вижда,предположихме че заради плода.С доктора от ЖК се бяхме разбрали,че ако е достъпен по време на секциото ще бъде премахнат.Дойде и това време,но така и не видя възела,на първия преглед след секциото също не се видя.Има малък процент да е претърпял обратен растеж в следствие на хормоните.
Съветът ми е да се обърнеш към клиниката,не е задължително час при репрудоктивен гинеколог(чака се около 1 г. за час),може и при обикновен гинеколог(има часове от едната седмица за другата).Дали ще се съгласят зависи много.Първо какъв е възела,второ той може да пречи за самото зачеване,в последствие пак зависи от вида и големината може да предизвика спонтанен аборт.Всичко това трябва да се прецени и в крайна сметка отговорността я носиш ти,съответно и решението.Докторът,който мен ме следи там,не провежда вече ЖК,но пък може да се консултираш с него казва се Христов(в последствие той може да те насочи при кой да се запишеш на ЖК),имам добри впечатления от Ослеков,Димова,Кръстев.
Успех