0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
invitro
« -: Юли 11, 2006, 09:54:21 am »
Здравейте на всички,
за пръв път пиша тук, но чета редовно. Миналата седмица правих второто си инвитро. На 28г. съм. Искам да Ви питам: и при двете стимулации образувах малко фоликули, на какво се дължи това. Този път ми извадиха само две, като имаше още 2-3 по-малки, които явно не ставаха. По принцип имам всеки месец овулация. Оплоди се само една, от което бях много нещастна още преди трансфера. Както и да е върнаха ми я, но не се надявам изобщо де се получи с този един ембрион. Освен това темепературата ми в момента е под 37, една седмица след трасфера. Значи ли това че не се е получило нищо, тъй като разбрах, че бременните имат температура над 37?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: invitro
« Отговор #1 -: Юли 11, 2006, 09:55:50 am »
Нищо не се знае. Може точно тази една единствена да ти е късмета. Не е задължителто температурата да е над 37 градуса. През другите месеци колко ти е през втората половина на цикъла?
*
« Отговор #2 -: Юли 11, 2006, 10:58:36 am »
След като още пьрвия пьт си обра3увала малко фоликули, би следвало да ти се смени протокола и да те стимулират с други лекарства. Това, 4е всеки месец имаш овулация не е критерий, 4е при стимулация органи3ма ще реагира добре.
Много са трудни тия 14 дни и каквото и да ти кажа няма да помогне, но по4ивай си, гле3и се и не се тревожи, 3ащото може тоя един ембрион да е твоето бебенце.
Все още е рано да се каже дали има бременност. Температурния метод дори и3общо не го препорь4ват при АРТ.
Пожелавам ти тьрпение и много, много кьсмет :lol:
И да се похвалиш.
« Отговор #3 -: Юли 11, 2006, 11:06:35 am »
Дано да имаш късмет и с една.Аз съм 11 ден след транфер на 2  и също много се притеснявам.
*
« Отговор #4 -: Юли 11, 2006, 11:39:46 am »
Първият път ме стимулираха с Пурегон, а сега с Меногон т.е. с различни лекарства. Никога до сега не съм си мерила температурата, защото доста пъти съм правила фоликулометрия и горе долу ову се върти около един и същи ден. След трансфера в болиницата ми мериха темп. и тя беше 37.4, което казаха че е нормално и там ми казаха, че на бременните е над 37.
*
« Отговор #5 -: Юли 11, 2006, 12:34:26 pm »
3а температурата при Арт имаше скоро пусната тема, ако я и3ровя ще ти я пратя.
3а стимулацията ще трябва да решите с лекаря какво да предприемеш, но не го мисли сега.
*

kpo

• **
  • 92
  • кога ако не СЕГА!
« Отговор #6 -: Юли 11, 2006, 12:42:45 pm »
Сладко, какъв е този пораженчески дух!
Вярно е, че по-големият брой ембриони увеличават шанса за успех, но това съвсем не значи, че като си ти върнали само едно автоматично си обречена на неуспех!
Важно е качеството не количеството :D

Пожелавам успех на теб и на Ася - ще ви стискам палци със всичка сила!
*
« Отговор #7 -: Юли 11, 2006, 12:47:28 pm »
*
« Отговор #8 -: Юли 11, 2006, 12:51:51 pm »
Благодаря. И от мен успех на Ася
« Отговор #9 -: Юли 11, 2006, 13:07:07 pm »
Благодаря ви момичета за подкрепата!Дай боже на всички да се усмихне щастието за ylinfant
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #10 -: Юли 11, 2006, 13:19:08 pm »
Ася, Сладко и на двечките ви стискам много палци ембриончетата задраво да се хванат и след 9 месеца да гушкате по едно сладко бебче  :crossfingers: :cloud9: :goodluck:

*

Ani4ka78

• 220
  • Моята принцеса
« Отговор #11 -: Юли 11, 2006, 18:26:35 pm »
Здрасти, и при мен положението е същото. Аз образувах само един единствен фоликул, който се оплоди и ми го върнаха. Сега и аз си чакам теста. Желая ти скоро да се похвалиш с най-хубавата новина!!! Кога ще правиш теста? Моя се пада на 21 юли. Успех ти желая от сърце!!!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #12 -: Юли 11, 2006, 22:07:16 pm »
Спокойно!!!  :D

Познавам момиче, което е забременяло само с един върнат ембрион от един-единствен фоликул!!!

Желая  и на двете, хубави тестове!  :bighug: :bighug: :sleepingbabygirl: :sleepingbabyboy:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #13 -: Юли 11, 2006, 22:15:05 pm »
В клиниката която правих инвитро се запознах с момиче, което имаше 2 яйцеклетки от които само едната се оплоди. Вече се радва на прекрасен син. :D
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #14 -: Юли 12, 2006, 07:16:20 am »
Мила могат да ти върнат 5 оплодени яйцеклетки и нищо да не се получи...но могат да ти върнат 1 и да стане!!!!!!!!!!Как то казват ........БОЖА РАБОТА!!!!!!
Сладко,Ася,Аничка   и на трите ви стискам палци и дай боже след няколко дена да пишете хубави новини!!!Успех! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :heartbeat:
*
« Отговор #15 -: Юли 12, 2006, 13:13:59 pm »
Аз не съм се уговорила за кръвен тест. На кой ден мога да го направя? Успех и на теб Аничка
*

Ani4ka78

• 220
  • Моята принцеса
« Отговор #16 -: Юли 12, 2006, 13:33:38 pm »
Аз те питам за уринарен. аз също незнам дали ще правя кръвен. Успех!!!
*
« Отговор #17 -: Юли 12, 2006, 13:35:07 pm »
Тук ни викат 14 дни след трансфер.
Успех :lol:
*
« Отговор #18 -: Юли 12, 2006, 13:48:55 pm »
Кръвен на 14 ден след трансфер, а уринарните - различно в различните клиники, но най-често на 14-ти ден или 7 дни след последния прегнил.
Аз съм за задължителните кръвни тестове, дори и отрицателни. Дават много информация за хода на процедурата.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #19 -: Юли 12, 2006, 16:56:30 pm »
Моят лекар д-р Стаменов, съветва да се направи тест на 17 ден от трансфера.  :lovedock:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън