0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #520 -: Април 02, 2018, 17:31:53 pm »
Момичета, още не съм ходила за второ мнение, тук системата е сложна, а и беше Великден и нищо не работеше. Утре ще се пробвам да си запиша час за личния лекар, дано ми дадат за същия ден, ако не ще ходя в спешното и дано някой ми обърне внимание.
Иначе ми спря зацапването, то беше и много минимално, нямам болки физически съм както преди но психически съм опустошена...жената онзи ден беше толкова категорична, че всичко е приключило и няма как да е наред... Като по размисли малко и прочетох започнах леко да се надявам, че може да има някаква грешка, но....ще видим утре
*
« Отговор #521 -: Април 02, 2018, 18:14:29 pm »
Helianthus, чела съм момичетата да казват, че при зацапване направо можеш да си ходиш в спешното. Те не те знаят къде си била на лекар преди това.  Леле, милото момиче, какво ли ти е в душицата :(
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #522 -: Април 02, 2018, 19:46:54 pm »
Съжалявам за втория пост, но времето за редакция е изтекло.
Аз мисля, че приключих с изследванията. Всичко от списъка от докторът е изпълнено. Здрава съм като бик. И по-добре, че са ми посинени вече ръцете от изследвания. Пък идва лято, потници, баба ще се притесни, че съм наркоманка 😀
На Мишо му предписаха още 2 добавки, моята овулация ще е минала наистина (довечера яко секс). Това е моя отчет, смело напред към инсеминацията. И защото усещам, че Скоро ще стане бебето, се организирахме екскурзия началото на май до Брюксел.
За награда, че добре обработвам захарта, си взех едно плодово вино.
« Последна редакция: Април 02, 2018, 19:58:43 pm от teri_90 »
« Отговор #523 -: Април 02, 2018, 20:23:57 pm »
Тери, може и в Брюксел да го направите и после да му разказваш къде е заченато :P
На мен пък ми расте зъб. Имах си един "заспал" заради който ме цепиха преди почти две години да ми извадят мъдреца. И гледам го вече решил да се събуди :lol: :lol:
*
« Отговор #524 -: Април 02, 2018, 20:46:45 pm »
Моят зъболекар казва, че при бременност тръгват мъдреци понякога. Според него и при стрес. Ама късно се е сетил твоя зъб, ти след една седмица ще си бременна
« Отговор #525 -: Април 02, 2018, 20:55:08 pm »
Заспала работа :D Ще го видим колко време ще излиза. Поне мъдреците няма да ме мъчат. Ти след екскурзията ли планираш инсеминацията?
« Отговор #526 -: Април 03, 2018, 12:42:46 pm »
Бях при Gp- то, час и половина по- късно ми се обади да ми каже, че имам час за болницата в петък.... Как си мислят те, че ще издържа психически още 4 дена в неведение. Казаха ми, ако ми се усилията симптомите да ходя в спешното, ама аз симптоми засега нямам. Записах си час за днес по- късно пак за частен ехограф и ще видим, накрая пак може и до спешното да ида.
*
« Отговор #527 -: Април 03, 2018, 12:46:40 pm »
Helianthus,4 дни са цяла вечност!Най-добре отивай в спешното и си измисли някой симптом,много знаят те какво точно чувстваш.
*
« Отговор #528 -: Април 03, 2018, 12:52:14 pm »
Много е важно и кой ще я прегледа и какво ще види. Стискам палци силно всичко да е наред!

Тери, сега вече можете да пристъпите спокойни към процедура. Аз вярвам, че тая темичка скоро ще се напълни с бъдещи мами!

« Отговор #529 -: Април 03, 2018, 12:54:24 pm »
Хелиантус дано всичко е наред. Силно всички стискаме палци.
Тери какви добовки още са му изписали на твоя Мишо? Браво на теб че всичко ти е :) значи скоро  :bfp:
« Отговор #530 -: Април 03, 2018, 13:10:23 pm »
HELIANTHUS 4 дни са адското чакане! Пращам ти много късмет всичко да е наред!

Тери, действайте и с Prefert гел, ако не помогне, поне е много приятно :)

Момичета, купих си дигитален базален термометър (базален не-базален, знам че е маркетингов трик), който мери до стотни и ми направи впечатление, че мери много бавно, почти 2 минути. Иначе този, който имах преди, за няколко секунди бипка и отчита по-ниска с 0.8 градуса - току що ги сравних и двата... това е мега странно... Смятам да почна да си меря базалната температура за следващия цикъл ако този път не е станало, но ме озадачи чак такова отклонение, може би този предишния ми хич не е точен с това отчитане за 5-6 секунди.   
« Последна редакция: Април 03, 2018, 14:03:02 pm от Fani_T »
*
« Отговор #531 -: Април 03, 2018, 14:45:37 pm »
Момичета, купих си дигитален базален термометър (базален не-базален, знам че е маркетингов трик), който мери до стотни и ми направи впечатление, че мери много бавно, почти 2 минути. Иначе този, който имах преди, за няколко секунди бипка и отчита по-ниска с 0.8 градуса - току що ги сравних и двата... това е мега странно... Смятам да почна да си меря базалната температура за следващия цикъл ако този път не е станало, но ме озадачи чак такова отклонение, може би този предишния ми хич не е точен с това отчитане за 5-6 секунди.

Fani_T, нямам опит с дигитален базален термометър, но принципно при измерване с дигитален трябва да се изчака 3-4мин. след сигнала и тогава да бъде отчетен резултата, това многократно сме го обсъждали в темите за графики и базална температура, но може би не си попадала на тези коментари. Така че при нормалния дигитален това е изискването, да се изчака 3-4 мин след сигнала. Не знам, ако сравниш резултата с този от базалния термометър, дали ще съответства температурата..... ако искаш направи си този експеримент, на мен ми е любопитно дали ще се получат идентични стойности.

*
« Отговор #532 -: Април 03, 2018, 14:58:18 pm »
Helianthus, какви ти 4 дена. Хубаво, че за днес си записала.
Иначе ние ползваме Proceed лубрикант. Купувам си го от ebay, да плуват бойците. Ей, вчера трябаше да правим секс. Прибира се Мишо в 1 през нощта от работа. Аз си спя така хубаво, топличко. Като светна лампата и ме отви...и така рязко ми се приправи секс :D :D :D
Слънцемое, продължава с Ортамол, Трибестан (аз му го бях предписала, но докторката одобри), Ресвирол (антиоксидант) и Л-карнитин. Той преди пиеше чай от бабини зъби, но получаваше сърцебиене и мина на Трибестан. И докторката потвърди, че от чая не се знае какво точно извличаме и като има препарат, по-добре него да пие. И наистина от Трибестан няма проблеми (само финансови :D)
« Отговор #533 -: Април 03, 2018, 15:58:59 pm »
Marsi, да, държах го 3-4 мин след сигнала, направо ми изтръпна ръката от стискане  :D защото го пробвах под мишницата първо, но не мръдна резултата. Каквото отчете, това беше. Изчетох маса теми, разбирам и, че е най-добре да се мери с живачен, но понеже кучето ми е много любопитно и има достъп до нощното ми шкафче, ми е много притеснено да не стане беля с разтечен живак. Ще си поиграя сега с новия още малко, да видим, ще споделя резултатите. Иначе съм нова в меренето на базална температура, в момента поглъщам тонове информация  :oops:

Тери, точно, Preseed в БГ вече се внася под името Prefert :) като ми свърши курията ще взема от amazon, тъй като излиза по-изгоден от UK да се поръча.
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #534 -: Април 03, 2018, 16:33:24 pm »
Момичета, взех си хормонитите  и ей това са резултатите на 3 ден от Ц са правени:
ТСХ-1,76              реф 0.27-4.20
ЛХ- 4.89              реф фоликулярна 1.5-12.6, лут. 1-11.4, менопауза 7.7-58.5
ФСХ- 7.83            реф:фоликулярна3.5-12,5, лут. 1.7-7.7, менопауза 25.8-134.8
Естрадиол- 46       реф:фоликулярна 14-160 , лут. 38-260, менопауза 5-54
Прогестерон 0.14  реф:фоликулярна 0.2-1.5 , лут. 1.7-27, менопауза 0.1-0.8
АМХ- 2.4               реф:  0.7-12.6

Някой по-вещ, да ми разясни добре ли са ?  Прогестерона ми е нисък нещо... и малко се притеснявам какво значи ?
« Последна редакция: Април 03, 2018, 16:45:37 pm от To4ica13 »
*
« Отговор #535 -: Април 03, 2018, 18:13:39 pm »
Точице ,прикачвам ти моите последно правени,защото е точно пояснено 3-5 ден ,за другото мнение не мога да кажа
« Отговор #536 -: Април 03, 2018, 18:28:14 pm »
Момичета,  благодаря ви за стиснатите палци. За съжаление се потвърди- ембриона няма сърдечна дейност - мисед. Обясниха ми и ми показаха всичко доста подробно и общо взето няма шанс да има някаква грешка. Сега ще чакам часа в болницата и трябва да реша как ще го махнем. Засега нямам никакви почти физически промени(бежово зацапване по 2 капки на ден) , само бременни симптоми. Когато се събера ще се присъединя пак в отбора на бебеправещите. На никого не пожелавам да минава през това. Дано скоро всички бъдем мами на пухкави бебоци.

:bighug: :bighug:
« Отговор #537 -: Април 03, 2018, 19:28:00 pm »
Ох, много съжалявам, HELIANTHUS... Незнам какво да ти кажа, освен до колкото е възможно да си силна, да имаш вяра, че бебоците са близо, скоро ще се радваш на пухкаво бебе, а защо не и на две. Прегръщам те и бъди силна! 💖💖💖
« Отговор #538 -: Април 03, 2018, 19:42:09 pm »
HELIANTHUS, съжалявам за случилото се :( изживях го същото декември месец, навръх Коледа в 9-та гс :( поплачи си, няма как, но бъди силна и вярвай, че ще стане пак, четох някаква статистика, че забременяването след мисед ставало по-бързо след това.

Относно махането, аз избрах медикаментозния метод с 1 таблета Mifepristone и 2 таблети Topogyne (вариант има с Misoprostol 4 таблетки) 2 дни по-късно като изчистването се проследи ехографски 3 дни след последните таблетки. Хубавото на този метод в сравнение с вакуумната екстракция и кюретажа е, че не се наранява шийката и няма опасност да престържат лигавицата. Отделно можеш да възобновиш опитите още след първия нормален цикъл, а при механично отстраняване се чака към 3-6 месеца да се възстанови лигавицата. При мен първи цикъл дойде 28 дни след изчистването. Прецени ползите и рисковете, те трябва да ти ги обяснят. Болки има, но са като доста болезнен цикъл и би трябвало да ти редпишат обезболяващи, например Ибупрофен. Излизат съсиреци, но това е нормалко, лигавицата до 8-ма седмица се е удебелила повече от една лигавица за 28 дневен цикъл.

Кураж и горе главата! Следващия път ще стане и ще гушкаш пухкаво бебе :)

Точице, изследванията ти изглеждат добре, само прогестерона е нисък, но трябва лекар да каже.
« Последна редакция: Април 03, 2018, 19:49:34 pm от Fani_T »
« Отговор #539 -: Април 03, 2018, 20:15:02 pm »
HELIANTHUS съжалявам миличка,много добре знам как се чувстваш аз още немога да се съвзема. При мен махането беше с вакум, и още на другия ден се чувствах добре(физически). Док каза че това е по-добрия вариант защото няма остъргване на матката и шанса да се перфорира матката е минимален. За медикаментозния несъм наясно