Преди време писах в "Стерилитет при жената" - Какво мислите?.
Посъветвахте ме да направя още изследвания - разширена спермограма, тестостерон... този месец ми предстоеше първа инсеминация, попитах док не е ли необходимо да ми се направи микробиология, все пак минали са повече от 6 мес от последната... той се зачуди малко, ама щом настоявам, бях го питала и за нова спермограма - предишната беше от Циба Лаб.... донесох материала (беше ми дал стерилен съд) Ето резултатите:
въздържание 5 дни
обем 3,5
реакция ph 8
вискозитет - нормален
аглутинация +++ (??? - питанките тук са мои)
други клетки (-)левкоцити
(-) бактерии
сперм. концентрация: 140 млн
нормокинеза 70%
хипокинеза 20%
акинеза 10%
Морфология:
нормални форми 90%
дегенеративни форми 10%
закл: Нормоспермия
Док каза, че резултата е изключително добър, чак неприлично.... аз очаквах да направим разширена... ама той все много бърза, та не се доразбрахме сякъш... и тази АГЛУТИНАЦИЯ дето изскочи сега. Каза, че може да е начало на проблеми с простата (моя е на 37- възможно лие на тази възраст), може да е начало на инфекция, но не каза каква, може да е слепване на сперматозоиди.... каза да пие Имунобор и Оксибор, ама моя мъж оксибор-а го пи вече, че има проблеми с очите, малко не много сериозно ми изглежда...и всичко това го говори така, набързо... и кога ще дойдеш за инсеминацията - ме пита...е, добре, това неговото бързане може и темперамент да е... но мен не ме "топли", извинете за израза, защото въпросите ми остават... и съмнения също вече имам.
Уместно ли е да се прави инсеминация при наличието на тази аглутинация??? Моля кажете!
В нета не намерих почти нищо - само на едно място се споменаваше, че имало три вида аглутинации.
А за нови изследвания на хормони в това число и мъжките не говорихме,... ами забравих да го питам... с това негово бързане...
И си записах час при Стаменов, но чак за септември.
Аз ли психясвам или докторът не е достатъчно сериозен?
Извинете, ако темата не е точно за тук