Ето и моята история.С мьжа ми се оженихме и решихме че е врме да си имаме бебе.Опитите започнаха от февруари миналата година,и аз реших за всеки случай да отида на гинеколог за да видя имали ми нещо и дали всичко е наред.Ходих при един много извествн гинеколог който ми взе цитона маска и след една седмица ми продиктува по телефона какви хапчета да пия,защото сьм имала бактериална вагиноза,кандида и какво ли още не.След като ги изпих аз и мажа ми, реших да отида при друга докторка,защото този доктор явно беше много зает,след като ми диктува рецептата по телефона и уж пак с врьзки отидох в шейново,пак ми взеха проби и се установи че имам сьщите проблеми като ми изписаха пак антибиотик за мен и мьжа ми и вагинални промивки.Тогава ние трьагнахме на море и аз спазвах всичко стриктно.Когато се варнахме вече август на мен не ми дойде и си направих тест който беше положителен.Умрях от кеф и зачаках радостното сьбитие.След една седмица прокьрвях и бях толкова уплашена,че не знаех какво да правя.Обадих се на една приятелка и тя ме заведе при нейната гинеколожка която ми каза,че това е спонтанен аборт,но тя щяла да се опита да го задьржи и ми предписа АМПИЦИЛИН и нош па сащото имах страхотни болки.Лежах и всяка нощ сьм плакала от болка,но бях твардо решена да го задаржа като не знаех че не могат да се пият антибиотици по време на бременост,защото това ми беше пьрва бременост и никога не сьм се интересувала.След още една седмица болките станаха нетьрпими и моята приятелка намери врьзки вьв Втора градска.Отидохме една сьбота и доктора кати видя какво сьм изпила се хвана за главата и каза че най добре е да се махне защото плодният сак бил много мьрляв.И така ме кюртира,лежах два дена в болницата и излязох,като доктора ме предопреди да се пазим поне два месеца като ми изписа противозачатачни за по сигурно и да забременея после по бьрзо.Обясни ми че това е нормално и почити всяка жена е имала поне един спонтанен.Аз тогава го приех много спокойно и си казах,че това се случва и другия пьт няма да е така.Продьлжихме след два месеца да опитваме ,но така и не ставаше нищо,като аз не се депресирах дори не сам си следяла овулацията и тем подобни докато този месец не ми закьсня с два дена.По принцип ми е много редовен и аз бях сигурна че има нещо.Но след два дена ми дойде обилно но само за три дни.След една седмица се получи сьщото прокьрвяване както миналият пат и аз си записах час за гинеколога който ми беше направил кюртажа.За всеки случай си купих и тест за бременост който са оказа положителен.Аз не можех да повярвам и си купих още три на различни фирми и трите се оказаха положителни.Вечерта отидохме на гинеколог,но той каза че не вижда още нищо и си записах час след една седмица.Един ден преди часа отидох в тоалетната и щях да умра,тачеше червена крьв.Вече знаех какво е това и можех само да плача.На другият ден отидох само за да констатира спонтаният аборт който не се разбра даже и в коя седмица е.Той пак ми каза че това е нормално и докато не сам направила три не можел да ме взема на сериозно.Прегледа ме, каза че нищо ми няма и след един месец може пак да пробваме.Тогава аз реших да отида на друг доктор,исках само да зная причината,пак с врьзки.Шеф на патология.Той ме прегледа и каза че има сьмнения за изванматочна.Пуснах два теста ЧХГ и се установи че е имало бременост но сам направила спонтанен.Каза ми да живея спокойно и това е.АЗ настоях да ми се направят някакви изследвания и той ми пусна генетично за тромбофилий и имунно.Още на са излезли резултатите но аз реших да отида на аптеката на Поп Богомил и да си взема някакви билки против спонтанен.Там не можаха да намерят такава рецепта и ми дадоха билки са стимулиране на овулацията защото този доктор каза че фуликулите ми са били много малки и не сьм можела да задьржам плода и се чудел изобщо имам ли овулация.Че аз ако нямах как ще забременявам?Незнам ,много сьм обьркана и незнам какво да правя само чета сайтовете за проблемна бременост и се депресирам още повече.Междувремено си пия билката и не се пазим с мьжа ми.Моля ви ако някой знае имали такава билка за задьржане или просто ми даде сьвет ще му бада много благодарна.