0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, възможно ли е да се получи извънматочна при Ин Витро процедура? Така ми каза лекар, че е възможно, но как става това, след като оплодената яйцеклетка се поставя в матката.Как би могла да влезе в  тръбата? 8O
Re: Ин Витро и извънматочна.Възможно ли е?
« Отговор #1 -: Юли 15, 2006, 19:36:26 pm »
Имаше такъв случай тук. Възможно е, разбира се.

Касиел, ползвай търсачката на форума, работи и вади резултати. И спри да мислиш за такива негативмни неща. Моля те!
*
« Отговор #2 -: Юли 15, 2006, 20:35:04 pm »
Зайче, нямаше и да се сетя за това ако Александров от АГто, дето всички го хвалят не ми го беше казал. :(Ако шанса за това е съвсем минимален можеше да ми го спести щото наистина се психирам вече страшно много.
И все пак аз не мога да си представя как яйцеклетка ще пълзи нагоре по тръбата.Търсачката нищо не ми извади или не съм търсила правилно.
« Отговор #3 -: Юли 15, 2006, 21:48:31 pm »
Цитат
Извънматочната бременност (обикновено в маточните тръби), може да е резултат и от IVF - ET. Ако има маточни съкращения (контракции), ембрионите, пренесени в кухината на матката, могат да мигрират до маточните тръби, особено ако те са с променена структура. Тези ембриони могат да останат в тръбата и да не се върнат в маточната кухина, за да осъществят нормална бременност.
Това е от тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=223.msg17619#msg17619

Ето една истинска история:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=2918.msg49493#msg49493

Погледни и подписа на Perla - описана е извънматочна след ин витро.

Пропуснах историята на _tq_, защото не намерих подходящи линкове.

Касиел, има много страшни неща в живота, част от тях са в областта на акушерството и гинекологията. Но не ти трябва да ги знаеш и още повече - да мислиш за тях. Ще си направиш услуга, ако забравиш за извънматочните бременности след ин витро.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Юли 15, 2006, 21:56:02 pm »
Kasiel  миличка понякога човек колкото повече мисли отрицателно...то той самия понякога привлича отрицателни неща!!!!
Миличка просто се успокой ....имаш нужда от почивка!!!!!Почини ..набери нови сили и после смело напред!!!!!Това твое напрежение няма да ти помогне в бебеправенето!Зная че не ти е никак лесно ...но така само си вредиш!!!!Успех мила Kasiel!Цункиииии! :balk_21:
« Последна редакция: Юли 15, 2006, 22:00:56 pm от adi »
OFF
« Отговор #5 -: Юли 15, 2006, 21:58:51 pm »
Ади, това момиче е с ник Касиел. Момичето с ник Касси е съвсем друго.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: OFF
« Отговор #6 -: Юли 15, 2006, 22:03:45 pm »
Ади, това момиче е с ник Касиел. Момичето с ник Касси е съвсем друго.

Оф пак блея!!!!! :oops: :oops :bonk::Ще поправя грешката!Мерси зайко! :balk_21:
Re: OFF
« Отговор #7 -: Юли 15, 2006, 22:05:58 pm »
Няма грешка, Ади  :balk_21:
Много потребители, сходни никове  :D
« Последна редакция: Юли 15, 2006, 22:10:19 pm от little_rabbit »
*
« Отговор #8 -: Юли 16, 2006, 02:47:24 am »
Зайче, нямаше и да се сетя за това ако Александров от АГто, дето всички го хвалят не ми го беше казал. :(Ако шанса за това е съвсем минимален можеше да ми го спести щото наистина се психирам вече страшно много.
И все пак аз не мога да си представя как яйцеклетка ще пълзи нагоре по тръбата.Търсачката нищо не ми извади или не съм търсила правилно.

Теб кое точно те притеснява това, че не ти е спестил истината или от това, че го хвалят ?
Не знам дали се бъркам, но ти не беше ли пациент на д-р Халачева?  :roll:
Разбира се, че може да се получи извънматочна бременност при IVF/ICSI процедура, но това обикновенно се получава когато ембрионите се впръскват по време на трансфер
*
« Отговор #9 -: Юли 16, 2006, 11:04:48 am »
Да, на Халачева бях пациентка, но искам да поправя грешката си. Та тя не ми направи нито едно изследване.Можеше да подходи по-сериозно предвид признаците за извънматочна които имах и да се вземат мерки преди пръсването на тръбата, кръвоизлива и спешната операция. :x Имах всички признаци за извънматочна и е ужасно че ме остави до последно така. Имам дори метотрексат а те ме отрязаха.
*
« Отговор #10 -: Юли 16, 2006, 11:43:59 am »
Много съжалявам, че е трябвало да преминеш през всичко това, но искренно се надявам да остане само лош спомен и от тук натам да ти се случват само хубави неща. Надявам се, че вече си открила лекаят си  :D
*
« Отговор #11 -: Юли 16, 2006, 11:50:55 am »
За съжаление още не съм го открила.Преди тук имаше  много хубава тема и всеки беше писал от кой лекар е доволен, но откакто визията на форума се примени, търсачката не работи добре.
« Отговор #12 -: Юли 16, 2006, 14:55:17 pm »
...но откакто визията на форума се примени, търсачката не работи добре.
Бих казала, че търсачката работи различно. Бийста да каже дали е така.

Касиел, малко е офф, ама много ми харесва коня в аватара ти. Тренирала съм езда навремето и любовта към конете ми остана завинаги.
*
« Отговор #13 -: Юли 16, 2006, 20:29:21 pm »
Аз пък обичам зайчета.Ако искаш ще освободя този аватар.За мене няма значение какъв ще е.
« Отговор #14 -: Юли 16, 2006, 21:04:26 pm »
Недей, само ти се радвам на аватара  :D
*
« Отговор #15 -: Юли 17, 2006, 06:55:13 am »
Момичета, възможно ли е да се получи извънматочна при Ин Витро процедура? Така ми каза лекар, че е възможно, но как става това, след като оплодената яйцеклетка се поставя в матката.Как би могла да влезе в тръбата? 8O
Моят лекар ка3а, 4е при ин витро, може да са и трите ембриона на ра3ли4ни места. Два в трьбите и един в матката. Това ми го ка3а по повод на 3ададения ми вьпрос, дали имах плоден сак в матката и и3вьнмато4на едновременно.
И а3 бях миналата година, така обьркана като теб. Просто 3абравяш и мислиш напред.
« Отговор #16 -: Юли 18, 2006, 10:35:21 am »
Дори и да нямаш тръби, пак може да се получи извън маточна - може да се натика в ръбчето и да направи някоя беля. Естественно, това се случва рядко, така, че горе главата и не се тревожи за всичко, което чуеш  :D
Колкото до д-р Александров... има на какво отгоре да е прехвален - вервай му!!!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
« Отговор #17 -: Юли 19, 2006, 07:51:06 am »
Дори и да нямаш тръби, пак може да се получи извън маточна - може да се натика в ръбчето и да направи някоя беля.

setakap ти направо ме разби, вярно ли е това   8O.Мислех си, че щом няма тръби, няма къде и да се загнезди неподходящо
« Отговор #18 -: Юли 19, 2006, 08:22:42 am »
Тук в Русе е имало такива случаи и след несполучливо инвитро винаги са ме следили за това. Аз също бях като гръмната. Казват, че е много коварно, точно защото никой не го очаква и се вижда трудно.
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
« Отговор #19 -: Юли 20, 2006, 10:37:29 am »
от извънматочна никой не езастрахован, а и извънматочна не означава само в тръбата... за съжаление има и други възможности