Танче, не съм фен на абортите, но повече не съм фен на деца гледани от майки, които не са готови за това и които недоглеждат децата си. Ти тогава си била на 20, кой знае в какво положение. Така си сметнала, така си направила. Затова са измислени абортите, за да имат хората право на избор.
Аз като бях на 21 получих следното изказване от тогавашния ми сериозен приятел: "На 70% съм сигурен, че не свърших вътре". Прилоша ми. Аз безработна студентка, той военен, живеещ при баб си... Купих си веднага Ескапел. На листовката му пише, че след 2-3 дена ще прокърви малко. Вярно е, прокървих. И това кървене не спря 10 дена. Накрая отидох на лекар. Отлагах до последно, нямам пари за гинеколог, личния ми лекар живее на нашата улица. Пратиха ме в Майчин дом в Пловдив. Мизерия. Едни коридори като от филмите с примигващи лампи. В коридора само аз и циганки по на 15 години. Едните раждаха, другите ги поемаха на конвейр за аборти. И аз седя и си чакам часа при неизвестен за мен лекар. Каза, че се съмнява че съм бременна. Да съм изчакала 2 часа, че имал операции и ще ми кажел. В тези 2 часа какви ли неща не ми минаха в главата. Ако бях просто бременна, щях да го задържа. Но бременност след Ескапел, почти обезателно обрича бебето на увреждания. Стоях си сама в страшния коридор и изчаках 2та часа. Не бях бременна, но все пак докторът искаше да ми прави на момента кюртаж. Аз отказах. Попитах няма ли друг вариант. Човекът ми обясни, че щом от 10 дена кървя е опасно за живота. Но аз се запънах като магаре. Знаех, че сама съм отишла там. Че не може да ме принуди и ме беше страх от последствията при лошо направен кюртаж. Не знам как го убедих. Даде ми 2 дена отсрочка. Предписа ми да пия Фосфор за 3 лв и ако не спре, след 2 дена да отивам. Господ беше с мен тогава, още на другия ден кървенето спря. Та онези 2 часа, в които не знаех бременна ли съм и дали не съм увредила сама тази бременност помислих какви ли не неща.
Така че един и същ човек може да постъпи по коренно различни начини в различните ситуации.