0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #260 -: Септември 27, 2018, 13:20:40 pm »
Magi_st, пропуснах да кажа при кого ходихме. Ендокринолог- д-р Камен Генов от Авис Медика и той ни препоръча Уромед в Плевен. Там ходихме при Румен Коцев.
Генов ми оправи тсх и пролактина и ме успокояваше, защото, като разбрах, че имам малък пролактином си мислех, че умирам, че ми остават месеци живот и бях откачила.
*
« Отговор #261 -: Септември 27, 2018, 13:23:39 pm »
Нека всеки лекар си знае специалността.Ендокринолога не разбира от сперматозоиди и не му е работа да разбира, както андролога не разбира от щитовидна жлеза!Аз съм геодезист, но не проектирам сгради, независимо от това че съм инженер ;)

Пишете на д-р Мели в темата на медицинския консултант, може да ви даде насоки.Ние сме с 3% морфология по Крюгер, но с добра подвижност, при нас проблема са пушене и претърпяна операция от хидроцеле.На прегледа при уролог го гледаха на ехограф и последвал преглед изключиха варикоцеле.Добваки пие магарето малко под формата на хапчета.Допълнително правихме SDI тест и още един ДНК май беше трябва да погледна.

« Отговор #262 -: Септември 27, 2018, 13:59:31 pm »
Ето това му е спермограмата, а хормоните са перфектни, всичко е в норма.
Аз имам едни съмнения, но няма как да ги докажа или отхвърля. Правихме СГ в петък след обяд, а клиниката в събота и неделя не работи и се съмнявам, че нещо не е съхранявана както трябва.
За това сега съм решила, че всяко изследване ще бъде в делничен ден.
Милото е на 32 години, не пуши и не пие кафе, алкохол рядко. Работи като шофьор и според мен това може да е причината, но сега ходи само със широко бельо, по мое настояване.
*
« Отговор #263 -: Септември 27, 2018, 14:03:30 pm »
mima666, а инсулинова резистентност пускала ли си при теб. При хора склонни да напълняват, може това да е причината. Ако я нямаш като изследване, задължително я пусни, защото оказва влияние върху качество на яйцеклетките и с диета се регулира. А това, че мъжа ти е шофьор е голям фактор при лоша спермограма. Тестисите са близо до тялото в седнало положение и се стоплят от температурата на тялото, кръвообръщението се влошава и т.н. Първото предписание на мъжа ми беше: без цигари, без алкохол, ако работи като шофьор да смени професията или да спира на час-два, за да се разтъпче.
Танче, и за тебе важи. Обещала си, че ще правиш.
Маги, не знаех, че при мъжа ти толкова е паднала морфологията от хидроцелето. То въпреки, че на мен морфологията ми е много на късмет работа. Взимат 200 бройки и правят статистическа извадка. Не могат ли по законите на Мърфи да вземат кофти  сперматозоиди просто. Затова е много на късмет работата.
Маги, отваряй тема за консултации и ти, че с Мишо решихме да строим къща. А аз другата година ще карам курсове за книжка.
« Последна редакция: Септември 27, 2018, 14:05:27 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #264 -: Септември 27, 2018, 14:21:54 pm »
Тери, липсваш ми <3 .Та каквото те интересува питай.Аз за съвети и идеи съм мнооого добра, сериозно.Моя мъж като му кажа какво съм измислила и му става лошо  :lol:

Падна пустата му морфология, човека се депресира, но за мен имаше значение, че предната вечер пи, а не би трябвало.Ще правим нова-контролна преди ЗЕТа и ще видим на къде е.

Да инсулиновата е много важна.Но предполагам е изследвана, щом е ходила при ендокринолог.Аз да питам хормони на мъжа какви са пускани?Полови или само щитовидни?

Миме, не те разпитваме ей така да се заяждаме, искаме да помогнем, да покрием всички страни, за да излезете с бебе от това ин витро.

*
« Отговор #265 -: Септември 27, 2018, 14:34:42 pm »
Маги, на мен докторката ми разказва как вече много пъти й се е случвало мъжете като минат по едно успешно инвитро и влизат в нормозооспермия, защото се успокоявали, че вече имат дете. Ама може и да е заради търчане след бебе, а не седене по цял ден на бюрото.
Междудругото тя приятно ме изненада, че ми искаше имунологични изследвания и консултация с д-р Русев в София. Аз казах, че имам изследвания и отпадна консултацията. Но ми харесва, че се интересува и от имунологията, а не я отрича.
Междудругото на мен ми предписа вчера 10 дена Дуфастон, та ще ми се удължи този месец цикъла и усещам, че ако нямаме късмет този месец, ще сме си заедно с теб другия месец и то в много близки месеци. Аз до 6 октмври вкл съм на Дуфастон, после още няколко дена, докато ми дойде (пу не, де) и май ще те догоня откъм дата :) Пак си мина пустото време.
Дойде ми книгата, за която говорихме. В предговора авторът е написал историята им. Мъчно ми стана за този човек. Започнал е да пише книгата преди 4то им ИКСИ (след 5 инсета) с вярата, че ще станат нещата. Пращали са в Испания за хромозомен анализ ембриони (при Владимиров са). И човека пише как вярва, че този път ще е положителен резултата и когато е изададена книгата, детенцето им ще е родено. Все още не са успели и са минали още процедури.
P*S Къщата ще е със светла трапезария, с веранда и място за кучетата да тичат. И две спални за деца :)
« Последна редакция: Септември 27, 2018, 14:37:12 pm от teri_90 »
« Отговор #266 -: Септември 27, 2018, 14:48:06 pm »
Аз знам, че не ме разпитвате, за да се заяждате, а да помогнете и благодаря, за което.
Само щитовидни и тестостерон.
А Иванов от КИРМ каза, че като взема заповедта, ще пускаме инсулиновата резистентност и другите, защото аз следя само тсх и пролактин в момента.
Аз водя записки и като започнем мисля, докторът ако пропусне нещо да се обаждам. Предпочитам едно-две боцкания, пред сълзи.
На доктора му обясних по каква причина сменям клиниката и че на всички полови хормони са ми от преди година и той каза, че след заповед ще пускаме всичко и ИР.
Маги, може ли да кажеш какво пие твоя мъж?
А милото кара по 40-50 мин и почива, но преди 6 години караше по 8 часа. А това за шофьорите от нета го разбрах, но не знам дали е лечимо.
А когато ни одобриха от Фонда в петък бях откачила. 30 мин.бях настръхнала и обикалях и обяснявах несвързано на милото.
« Отговор #267 -: Септември 27, 2018, 14:52:04 pm »
А Маги, късно те срещнах, ние приключихме с основен ремонт...
Аз мога за банки да съдействам, в смисъл банков служител съм и ако на някой, нещо не му е ясно за кредити, застраховки да пита.
Тери, аз прочетох друга книга от този автор, за едно сираче. На един дъх беше- много е изтрадал и е невероятен автор.
Идеята за къщата е страхотна. Дай Боже да си този месец. А ти с каква процедура си?
« Последна редакция: Септември 27, 2018, 15:05:51 pm от mima666 »
*
« Отговор #268 -: Септември 27, 2018, 15:22:49 pm »
Пиеше някакви на Фертиалиад, че му взех от ДРЗ, ама трябва да видя опаковката.Иначе е голямо магаре и не ще нищо да си сложи в устата.

Тери, при нас се влоши СГ, не се оправи след Моника.Преди беше Нормозооспермия и хоповолемия, ама сега...

Миме, браво за записките, точно така се действа.

Тери, един или два етажа, какъв покрив, маза искате ли, бани/тоалетни като брой?Нали ти казвам че съм подробна ;)

« Отговор #269 -: Септември 27, 2018, 15:55:50 pm »
Същото ни изписаха- Фертил ейд, но аз му ги взех по отделно, защото е в малки дози, но не ми е пристигнало всичко. Ще погледна схемата и ще я пусна.
*
« Отговор #270 -: Септември 27, 2018, 16:03:35 pm »
Днес сме по-активни. После ще ви чета.
Сега бързам да кажа, че Стаменов ще дава безплатни консултации в Лондон. Възползвайте се, докато има часове  :D
https://www.m.nadezhda.bg/novini/dr-stamenov-shte-konsultira-bezplatno-v-london-na-34-noemvri--460/
« Отговор #271 -: Септември 27, 2018, 17:58:28 pm »
Маги мей, съжалявам за отрацателният резултат. Починете и с нови сили напред.
mima666 добре дошла в темата и дано не се задържаш дълго.
Тери, много вълнуващо за къщата, а книжката дава доста свобода, така че браво за решението.
Аз си имам час за Gp- то за другата седмица и се надявам да се разберем.
« Отговор #272 -: Септември 27, 2018, 18:32:15 pm »
Тери, тази седмица няма как. Първа смяна съм на работа, което ще рече от 5 сутринта. Другата съм нощна, така че още понеделника отивам и си пускам. Аз все още чакам да ми пратят книгата и даже мисля да им пиша. Чакам и шушон да се прибере и да обсъдим за Пловдив, защото мисля тези дни да се обадя за час. Имам си и болно куче. Рошавичкия Макс има някаква гадна екзема и му пада козината и почнахме да слагаме инжекции и чакаме да видим посявката какво ще покажа. Ама много лошав, иска да хапе, не дава да му се пипа дупето(това най много го мрази), защото е там. И сега ще видим колко време ще му продължи лечението.
*
« Отговор #273 -: Септември 28, 2018, 08:48:00 am »
Тери, забравих да пиша вчера.Радвам се, че ще сме заедно.И двете сме ЗЕТ и ще си споделяме и ще се следим.Много се радвам, че ще вървим заедно, много!

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #274 -: Септември 28, 2018, 09:22:21 am »
Здравейте, момичета, наминавам да ви видя как сте. Гледам не губите оптимизма си.  :lol:
Желая ви успех на всички!

п.п. Маги, ако Тери ще прави къща в Съединение, няма да има мазе - там са високи подпочвените води. Та нещо за основите е по-добре да помислиш. Че и се вдигат при продължителни дъждове.
*
« Отговор #275 -: Септември 28, 2018, 10:03:18 am »
Ох, аз го зарязах нещо този форум. Във всяка свободна минута чета за къщи и си представям кафемашина Долче Густо и слънчева веранда :D
Танче, бързо ще спрете екземата.  Даже се учудвам, че направо на инжекции. По принцип предписват капки повърхностно да се нанасят. На нашето куче бяха предписали. Оказа се, че то си било здраво, но затова пък как излекуваха един петел тези капки :D
Иначе според мен като минеш на диета за проблемите с инсулина, за 2-3 месеца може и по естествен начин да си забременееш. Убедена съм, че при теб има проблем. Качваш килограми около талията, индекс НОМА не беше наред. Онази Лиляна он Биг Брадър така прослави моята докторка по телевизията. Че правила в Надежда инвитро и инсеминация и неуспешни. Петрова я пратила на ИР, предписали й диета и Дуфастон и след 3 месеца забременяла по естествен път.
Helianthus, ти няма ли да си запишеш час за консултация при Стаменов в Лондон. Веднъж се е паднало да получиш още едно мнение.
« Последна редакция: Септември 28, 2018, 10:40:27 am от teri_90 »
« Отговор #276 -: Септември 28, 2018, 10:34:18 am »
Тери, когато д-р Стаменов е в Лондон аз пък ще съм в България за хистероскопията. Иначе още онзи ден майка ми ми каза и се бях засилила да запиша час, но уви...
« Отговор #277 -: Септември 28, 2018, 10:36:14 am »
Здравейте, момичета! Вчера ми дойде и днес бях решила да ходя в Щерев да говорим за предстоящата инсеминация, терапия и т.н., но моята лекарка ще е на работа чак в понеделник. Дано имам шанс и да не пропускаме и този месец, а да действаме.
Нещо загубих вяра, че ще бъда майка, а трябва да мисля положително преди процедурата... Абе, голям сдух съм... Преди си представях как ще изглежда детето ни - русо момченце с черти на таткото, а сега - не, някак спрях да вярвам.
Успех, мили момичета! Дано скоро някоя ни зарадва и даде надежда!
*
« Отговор #278 -: Септември 28, 2018, 10:37:42 am »
Тери, така като мислиш за друго е по-лесно.

HELIANTHUS, всяко зло за добро.Може би така е най-добре.

Кукапетел, такива мисли са повече от нормални.Аз отдавна спрях да си представям децата ни, просто исках да имам живи и здрави деца!Какви ще са, не ме интересуваше!Вярвай просто че ще се случи!

« Отговор #279 -: Септември 28, 2018, 10:49:12 am »
Благодаря, Маги! От цялото си сърце ти желая успех със ЗЕТ, както и на Тери!
Успех на всички!
💖💖💖