Темичката е доста стара, но тъй като моя проблем си е свързан с нокти, реших да не отварям нова тема.Надявам се да има отговор.
Проблемът е, че ноктите на краката ми за ужаааасно грозни.
Какво имам предвид?
Самите плочки на почти всички пръсти не са плоски а са като оризови зрънца - малки,стърчащи, непрозрачни и грозни най-вече
А нокъта на левия палец е най-зле - гаден, дебел,непрозрачен, и извит навътре и обгърнал месото отдолу. Та той ми е най-големия проблем. Заради него не мога да нося тесни обувки( тези с острия връх когато им беше модата ми бяха неосъществима мечта)защото се притиска в месото и боли. Преди не беше така извит, но пак си болеше. Сега се е впил и е просто един
малък ужас!!!! А бе винаги съм си носела широки обувки
Сега ще кажете, че са гъбички, но аз откакто се помня( на 30 съм) винаги са си били така. Майка ми казва че са си ми били такива
Два пъти е махан, един път го бях ударила и падна, но пак си расте такъв.
Както и да е , досега не ми се е занимавало ли, не знам
Предполагам все пак че са гъбички, но на какъв доктор трябва да отида- кожен, хирург?? Аз съм решила да ми го махнат този на палеца( да не кажа всички
)защото едва ли от медикаменти ще се оправи.
Мислех да отида първо на кожен, но пък вижте какво намерих
http://yan.contact.bg/nok.htmта дали да не отида на ортопед. То че няма да е в нашия малък град няма, току виж съм останала и без пръст.
Ще се радвам на всеки съвет.