Извинявам се, че и аз в темата на Adi, но да се оплача.
Аз пък имам съвсем друг проблем с ноктите - целите са на бели петна. Вече на трима кожни лекари ходя и заключват, че е липса на витамин А, Е и цинк. Добре, но 6 години ги пия по схемата и петната са си още тук. Притеснява ме да не е някакъв проблем с хормоните на щитовидната жлеза, защото нали влияят на бебеправенето
.
Adi, на мен обикновено зимата ми се цепят и като пия 20дни калмацин ми се оправят. Трябва и да си смениш пилата и да ги пилиш само в едната посока винаги! Не трябва да се лакираш по-често от веднъж на 3 дни и не трябва (ако искаш дълги нокти) да стоиш повече от 2 дни в седмицата без лак. Хубав крем за кожички и нокти също помага.
fanta_21, мила, едва преди две години се преборих с гадния навик! Въпрос на нерви е - може да пиеш някакви слаби успокоителни и да си ги мажеш (ноктите и кожичките отстрани) с perfekt no bite. Прилича на лак, жълто е на цвят, има го в повечето магазини, струва 2,50-3лв и има вкус на жлъчка. Знам, че и най-гадният вкус не помага. Просто трябва да се настроиш, че когато усетиш много гаден вкус - вадиш ръката от устата. Успех - знам колко е трудно и колко е грозно
!