Привет на всички.Как сте?Как са децата?Как минава лятото?Не ми остава време да се включвам,но е за хубаво.На конролните през месец февруари Деа се оказа с доста лоши показатели-дефицита на Б12 си го имаше,освен това на вит.Д,желязо,фолиева и проблем с щитовидната жлеза(ФТ3 беше под долна граница,останалите бяха в норма.)Опитахме се с хранителни добавки да го вкараме в норма,но без успех и месец по-късно мина на хормон.Аз бях в същото състояние с изключение на щитовидината.
В пика на извънредното положение на няколко пъти ни изкара ангелите с фалшиви диагнози като пневмония и уро инфекция,така и не разбрахме от къде идваше всичко,но си изпи 2 АБ за отрицателно време.Даде на зад с походката.
В началото на май реших,че трябва да направя нещо по въпроса и започнахме преходи в планината поне 2 пъти седмично,завърнахме се на рехабилитация,започна и логопед,бяхме на море и след него правихме поредната конторола-за първи път всичко е в норма.Кадъм и остави все пак поддържаща доза витамини и хормона.Тества и мускулатурата и беше супер доволна от резултатите.Работата с логопед ,също си оказа своето влиание(логопедите и Кадъм искаха да работят с нея,защото според тях мисълта и вървеше по-бързо от речта).Иска ни на преглед през ноември.
Аз също вкарах всичко в норма,но и при мен щитовидната се разклати ,само че ФТ4,имам 1 месец проба с хранителни добавки да се опитам да го вкарам в норма,на своя глава реших да спра глутена и всички млечни продукти.Надявам се това да ми помогне.
До края на лятото Деа има замислени още 2 морета(едно с баща и и едно с баба и) и едноседмичен престой с мен в Родопите,където мисля да я тормозя всеки ден с преходи.Успява да изминава 6-7 км без мрънкане ,с което много се гордея(вървим 3-3.5км в посока,почивка и след това обратно)