Хм, чак сега видях някои коментари, явно блея и съм разсеяна. Павла, още в неонатологията имаше тези кървави нишки в изпражненията. Там провериха първо да не е от хормоните, т.нар. месечен цикъл при новородените момиченца. Оказа се, че не е от там и се спряха на следваща възможност АБКМ. Беше на ХИП комбиотик в родилното, но изписаха AH заради това. Тя откак се е родила има трудно изхождане. Нормално - в началото беше тъмно, зеленикаво, но към края на втория ден се оправи и стана жълто (преди смяната на млякото още). В родилното се изхождаше при всяко хранене, а няколко дни след като ни изписаха и сменихме млякото (сменихме го сутринта преди да ни изпишат) започна да ходи по веднъж на ден, но на няколко пъти. Например преди хранене сменям памперс, в който само еуринирала. По време на хранене се изхожда, а аз прекъсвам и сменям памперса. Изчаквам малко така и се изхожда втори път, слагам нов памперс, дохранвам я и до 20 минути се изхожда отново. Всеки път е с голямо гънене и разгъване, напъни, болки и мрънкане. Но така си беше още в родилното, аз още от там писах. Изчаквах да минат поне 2 седмици, за да се адаптира коремчето към условията на хранененто и едва тогава да можем да говорим за колики и други стомашни проблеми. Последната седмица установихме, че все пак са колики и се справяме с тях чрез затопляне с възглавнички със спелта. Нормално - коликите взеха да се засилват от ден-два и вчера реших да пробвам с омнибиотик панда. Мъжът ми не намери отворена аптека следобеда,а аз като видях цената реших и днес поръчах лефакс. Има газове постоянно и често от напъването повръща дори часове след храненето. По-скоро изтича струя мляко от устата ѝ. Това се случва когато уж е в състояние на покой, никой не я гушка, разнася, люлее или по някакъв начин да предизвика връщането на храна. Както си лежи почервенява, напъва се, свива се и се разгъва и след минута-две повръща. Има няколко случая, в които е било на фонтан, но не са повече от 3-4 откак се е родила, а тя връща по малко почти след всяко хранене. Имах съмнения за рефлукс, но тогава щеше по-често да връща на фонтан и тогава забелязах, че се случва предимно когато я боли коремчето. Дори когато сменям памперса веднага след или по време на хранене, а нея я боли и се свива и разгъва допълнително. Много съм подробна, ако успея така и на лекарката да го опиша...