0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #940 -: Юни 12, 2021, 11:05:59 am »
Имам едни приятели от Белгия детенцето им се роди с някои органи извън тялото и то по спешност преждевременно. Сумати операции направиха на детето още с раждането. Като отидох да ги видя бебето беше на 4 месеца и беше под 4 кг. Дадоха ми да я понося. Толкова малко същество и толкова силно. Скоро пак й правиха извънредна операция. Родителите винаги са такива оптимисти, да имали са си сигурно техните моменти, няма как, но са всичко друго освен страдалци.
И са много възпитани там, чак прекалено. Изпращаха благодарствени картички на всички, които сме се молили за тяхното момиченце, докато беше в неонтология.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #941 -: Юни 12, 2021, 11:16:24 am »
Абе до хора си е, не е националност.
Един познат тунизиец, че и медик, от 5м се оплаква, че имал диабет. Ми няма, дори на ендокринолог не е отишъл. Иначе е краят на света. Вярно, че ще има и това си им е нормално за Магреб, но все пак.
Това как не се е видяло  в началото. Около 13гс се затваря коремната стена май.

Борис се събуди с 39С. Тази вечер ще стане 3ти ден. Утре трябва да е добре вече.
*
« Отговор #942 -: Юни 12, 2021, 11:27:21 am »
Включи ли му кортикостероида?
А ти първо пробваш ли го с някакви медикаменти за грип. Така бяха казали на моята приятелка. При висока температура 1 ден с Панадол, Парацетамол, там каквото се дава и ако не помогне до ден-два да включва Кортикостероида.

Иначе  видяха  в 4 месец незатворената стена, но лекарите дадоха надежда на семейството, че има шанс да се справят и да оправят дефекта след раждане. Те се хванаха за този шанс. И наистина се справиха както лекарите, така и детето.
*
« Отговор #943 -: Юни 12, 2021, 11:39:15 am »
Почнах от вчера. Реално днес му е първата пълна доза.

Важно е, че са се справили.
*
« Отговор #944 -: Юни 12, 2021, 15:42:42 pm »
Павла,дано му мине скоро.Голяма гадост .
Не мисля че сме страдалци,ама определено сме лигава нация .
Днес цял ден вали,отврат ,каним се да изкараме количката да й свалим гумите и да ги измием,той де,аз тапицерията и сенника.Че не сме го правили от два месеца ,само с прахосмукачка я минавам .
Всеки момент очаквам от ДК и от кухнята лента "най-разсеяна майка".Обърках часа за ДК,че и деня,три пъти давам купони за различни дни в кухнята.
Сложиха й втори синфлорикс,другия месец е на полиомиелитната.И на кръв и урина ще ходим другата седмица.
Още няма 10 кг това моето дете ,даже 9.500 няма .
Иначе мога да се похваля,че пак се върнах към любимито ми късо,късо.Изтормозих фризьорката,два часа ме подстригва ,но си струваше.Късата коса е моето нещо .Днес пък се разходих стабилно сама,макар и в дъжда,напазарувах си каквото ми трябваше и се прибрах .

*
« Отговор #945 -: Юни 12, 2021, 15:44:48 pm »
Слънце, не реве ли като си с новата прическа, като беше бебе ревеше като излизаше от банята с прибрана коса? Иначе си ти отива, май и на сватбата си с подобна прическа, та като се видяхме очаквах да си с такава дължина.
*
« Отговор #946 -: Юни 12, 2021, 16:25:21 pm »
Супер ти е прическата.

Аз не знам дали ви разправях.Моя мъж зимата ходи с брада и като се стопли се обръсна.Влиза в стаята с хавлия на лицето и като я махна беше голяма веселба.Габи бързо се усети какво става, но Ади рева и не му даваше да я пипне.Гушна се в мен и рев, рев.На другата сутрин като се събуди беше същата работа :) А ние с МОника се хилихме много с нея :)

*
« Отговор #947 -: Юни 12, 2021, 20:30:27 pm »
Ааа на сватбата беше и обръсната даже.Ми не рева,а очаквах че ще пищи ,ухили се даже .След драматичните писъци в стола за баня ,вече от два дни седи права и се кефи .Да сяда вътре обаче не ще и я придържам с ръка и така става банята .Разбрано дете е тя,на баща си прилича 😁

*
« Отговор #948 -: Юни 13, 2021, 12:35:19 pm »
Бързо се променят човечетата.

При нас драмата с банята е Габриела, никак не обича водата.Слагам я на страни да си играе, да свикне с водата, с мокрото, после постепенно я приближавам, абе една политика водя с нея...И накрая пак реве, само интезивността на рев е различна.Аделина седи под душа и се облизва  :lol: Това камикадзе ще ни изправи косите на морето.

*
« Отговор #949 -: Юни 13, 2021, 14:35:14 pm »
Имате ли опит с ниска ТТ?Снощи беше 35,звънях на 112 да ме свържат с педиатър,каза ми да я гушкам,завия и да следя за претопляне.Спа седнала в мен ,завити и качи до 36.5.Има хрема ,иначе е активна,яде ,крещи и всичко обичайно.Калциев глюконат,витС и Куикс давам и с прахосмукачката дърпам сополите.
Цяла нощ искаше само мен ,в 6 баща й я взе за да спя аз ,те станаха ,яли,играли и т.н.В 10 станах и аз .
*
« Отговор #950 -: Юни 13, 2021, 15:23:33 pm »
Ректално ли е толкова? Нямам опит с ниска.
*
« Отговор #951 -: Юни 13, 2021, 15:42:17 pm »
Не, с ниска нямам.Остави я да спи при вас тази нощ.Гушкай я и я следи.Аз имах ревящи близначки посред нощ.Предполагам пак зъби, ама аз вече съм на ръба.Този месец ми е изключително инфарктен на работа и не знам как ще оцелея.

*
« Отговор #952 -: Юни 13, 2021, 16:28:47 pm »
Ректално беше 35.5.Първо под мишницата мерих и си мислих,че нещо съм сбъркала,но тя не шава с термометъра ,но все пак и в дупето измерих .Три термометъра въртях,ами толкова беше.Днес си е нормална вече и дано така остане .Тя като беше болна миналия път пак така,не иска да спи сама,аз по това се ориентирах сега.Ами лягам си с нея в осем,мъжа ми ме сменя да се къпя,ям и т.н и това е .Ще се гушкаме ,ще пробвам да сложа нещо под матрака й,ако иска да спи на него де.
Ох,Маги,представям си с две ревящи ...Онзи ден четохме за жена с три двойки близнаци ,и родила сега десет чавета наведнъж.Направо бих се гръмнала с десет ревящи,болни ,гладни или криви бебета.
*
« Отговор #953 -: Юни 13, 2021, 17:05:22 pm »
Как пък се е охладила така? Много е гола, боса или не знам? Има външна причина почти винаги.
Ох, двамата като плачат едновременно откачам, че не мога да ги гушкам.
Борис не е по-добре. Тази сутрин беше пак 39С. Утре ще го заведа при педиатъра, ако и тази вечер има, че му стават 3 пълни дни, а обикновено на третия вече му минава.
Отделно има 3 четворки и едно куче, които излизат едновременно и проплаква и от това.
*
« Отговор #954 -: Юни 13, 2021, 18:02:38 pm »
Ми вчера беше вкъщи цял ден,защото валя.С чорапи,дълги гащи,боди с дълъг ръкав.Вечерта в стаята беше 23 градуса,тя по ромпър и чаршаф .
*
« Отговор #955 -: Юни 13, 2021, 19:54:45 pm »
Странно е, Слънце. Има хора с ниска температура, но явно на нея не й е комфортно.
За теглото. Да не ти пука. Сими беше на 1г 9,5кг, да 2г беше 11кг. Сега не е повече от 14кг на 1м. Борис от 5м е качил 150г, а яде повече от мен понякога.
*
« Отговор #956 -: Юни 13, 2021, 20:04:54 pm »
Помня му менюто,и аз не ям толкова.😁Мъжа ми откри някакъв балсам на Колийф ,маже се по гърдите и отпушвал носа.Ще ви кажа после отпушва или не .
*
« Отговор #957 -: Юни 14, 2021, 16:36:05 pm »
Близначките са добре на тегло, ама как им на тяхната възраст беше бая ячка.Сега не и личи.

Ох, нещо много я мъчат Аделина кучешките и не спи и аз не спя и съм като пребита.И това време дето все вали и се чудя какво да ги правя вечер е доста досадно.

*
« Отговор #958 -: Юни 14, 2021, 18:18:15 pm »
Ние пък вали-не вали сме по цял ден навън. Вчера в дъжда ги заведох в южния парк, Криси спа през цялото време. Батко ѝ се наигра. Издирваше скрит текст по карта в парка, вози се на въжен тролей, мина мини курс по първа помощ и се справи отлично. Имаше някаква фирма със събитие за деца като си промотираха летния лагер с демонстрации от него. Изглежда забавно и полезно, но тая година май сме пас за всичко. С апартамента не ми върви, поне с резервацията във Варна всичко е наред и скоро ще сменя обстановката и тичането по задачи.
За тсх - колко по-рано е хубаво да го изследвам? Сега за зет през август дали е ок?

*
« Отговор #959 -: Юни 14, 2021, 18:23:10 pm »
Хормоните са с давност три месеца. Сега е ок да го пуснеш, че ако има нещо за коригиране да реагираш навреме.
Защо не върви с апартамента?