0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #960 -: Юни 14, 2021, 19:02:30 pm »
Да ви кажа,нарязан лук в стаята е манна небесна при хремаво бебе .Смърди ужасно,но поне тя дишаше нормално и ние спахме .
Днес до обед нямаше сопол,после пак тръгна.Защо се получава така?
И аз излизах в дъжда,но като е слаб,на големи локви и силен дъжд не .Хич не намалят тия тъпанари ,види локва и дай газ .
*
« Отговор #961 -: Юни 14, 2021, 19:28:14 pm »
Благодаря, Тери. Ще опитам тия дни да ида, че чакам цикъл скоро и ако не успея ще трябва да е след това.
2 пъти тръгвам за някъде да вадя документи и пукам гума на количката. Пукането е било едно, сменихме вътрешна гума, но на следващия ден пак така. Оказа се стъкло забито във външната, та я сменихме и това мина. Обаче 2 дена ми отидоха в разправии по количката, а аз бързам да взема и баткото от училище и на тренировки да го водя та не успявам навреме да свърша всичко. Извадих си всички документи (имах си стара скица за щастие). Не мога да си намеря акта за граждански брак, но намерих едно ксерокопие поне след няколко дни ровене. Извадих всичко и се оказа, че сестра ми и зет ми като съсобственици трябва също да извадят част от документите. Сестра ми е обсурд да я помъкна някъде, зет ми по-бива. Ама той работи нощни и дори в почивките си взима извънредни смени, та е трудно. Сутринта ходих до НАП да взема искане, което да им занеса да попълнят и да подам аз, а те само да отидат за резултатите. Греда. Сестра ми с със задължения. Платих 420 лв аз като поп, но тая пуска ново търсене и излизат други 1200. Сестра ми не работи от години и всичко това са здравни осигуровки само. Нямах толкова пари в мен, а и за да ги платя друга декларация тя трябвало да попълни първо и тогава. Утре със зет ми щяхме да ходим до агенция по вписванията, да вадим документ за отношения между съпрузите (пред или следбрачен договор дали имат), но ми звънна преди час, че шефът му се обадил и той поел поредна извънредна смяна и няма да може. Забравил за мен и се сетил по-късно чак. Банката ми бави предварителното одобрение по доходи само, за да платя капарото вече седмица, а то става за 1-2 дни без да са им нужни другите документи. Звъня на консултанта им, но оператор ми обяснява, че номерът е грешен или непълен. А сме говорили на този номер няколко пъти вече. Писах мейл, но нямам отговор все още. Междувременно в банката ми излязоха 2 стари сметки с натрупани задължения от такси. Имах стар кредит. Останах без работа, спрях да го обслужвам за известно време и после преподписах за рефинансиране. Издали ми нова сметка, но никой не ми казва и не съм закрила старата. Изплащам си рефинансирането аз и закривам сметката както си ми е редът, но пак никой не казва, че старата сметка стои и има задължения. През 2017 година се налага да направя паричен превод и ползвам същата банка, където ми откриват нова сметка и отново не ми казват. Имат услуга за пращане на пари (мисля, че western union по онова време), имам 1 сметка, но те ми откриват нова и аз пак не знам. Оказвам се с 200 лв задължение отново. Пазрната оценка - звъня на оценител, ще ми върне обаждане след час като е в офиса. 6 часа по-късно му звъннах - имал много работа и не можел в близките 10 дни. Ползвах оценителя на банката и когато понечих да си платя сметките излезнаха като задължение. Оценителят на банката ме потърси на третия ден, но пак е по-добре от 10 де. Оценката още не е готова, но устно имаме 55000 евро. Само да си напише доклада скоро. А аз междувременно търча като муха без глава насам-натам и вече ми писва. За капак понеже съм по майчинство най-вероятно няма да ни одобрят по доход, въпреки че то не е малко и имам доход от гражданския договор. Но гражданският е срочен и го преподписвам периодично. Връщаме се в изходна позиция и пак ще трябва да говорим за продажба на жилището, в което живеем. Това ще намали сумата на кредита и ще ни одобрят със сигурност така, но свекърва ми не е съвсем "за" да продадем рожденото ѝ жилище. Не че ще откаже на сина си, но за мен не е правилно да разчитаме на нея по този начин. На нашите години трябваше отдавна да сме си решили жилишния проблем. Ама нали тя има имоти и той е едно дете, та не му се влага в поредно жилище, след като ще наследи някой ден няколко. Ами той си е мамино синче в това отношение и въобще те така си комуникират.

*
« Отговор #962 -: Юни 14, 2021, 19:39:52 pm »
Лято, аз не разбрах сестра ти какво общо има в цялото нещо. Първоначално реших, че ще ипотекирате ваш общ апартамент, защото написа съсобственици. Да не купувате заедно апартамента, хич не е хубава идея по принцип. Иначе на мен са ми закривали сметка със задължения от такси в банка с "разход за банката", но сумата беше доста по-малка. И общо взето касиерката я хвана жал за мен, че бях на 19 без пари и ми го прошепна, че ако не платя отивало разход на банката. Но като чакаш от тях заем примерно, няма как да не платиш.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #963 -: Юни 14, 2021, 20:14:31 pm »
На мен също ми закриха една сметка като студентка без да платя.
Частта със сестрата и аз не я разбрах.

Бобо вече и добре. Закова 3 дена. Със или без лекарства, все тая. Следващия път няма да му давам кортикостероиди.
Зъбите си остават. 5 поне наведнъж. Не му е лесно и на него. Добре, че открих сезона на джина.

Ние взехме нови билети. Висят ни испанците с едни 1000 евро. Ще откача. Отделно тук и нечувана жега. Над 35С. Купихме портативен климатик, че иначе няма спане за децата.
*
« Отговор #964 -: Юни 14, 2021, 20:30:26 pm »
Павл, не е баш сигурно дали с и без кортикостероиди е все едно. Моята кръщелница я държаха в София 7 денс без кортикостероиди  насред септември месец. 7 дена варираше с 39 градуса и понякога вдигаше 40 градуса. Но искаха да й правят изследвания с активна имунна система. Чак на 8 мия ден дадоха кортикостероид и се оправи.  Но при нея с месеците самия синдром се задълбочаваше, както и интервалите между кризите се смаляваха.
Със сигурност си зависи и до детето, но може и да е помогнал кортикостероида.
*
« Отговор #965 -: Юни 14, 2021, 21:23:01 pm »
Миналата година не съм давала и пак бяха по 3 дена кризите. Този път дадох 1доза и половина. Ще рискувам следващия път. Най-лесното е да дам.
*
« Отговор #966 -: Юни 15, 2021, 05:28:02 am »
Павла, радвам се, че се е оправил.
Апартаментът който ипотекирам е наследствен. Аз и сестра ми сме съсобственици и понеже купихме дела на брат ми моят и нейният мъж също имат някакви незначителни дялове (1/12).

*
« Отговор #967 -: Юни 15, 2021, 09:14:53 am »
Нека ти направят двамата пълномощно нотариално заверено и сте готови.Вместо да ипотекирате общ апартамент, ипотекирайте този в който живеете, все пак е само на свекърва ти и на мъжа ти.Пак си тръгнала по дългия път в целта си да докажеш, че си независима.Ние знаем, че си обаче гледай и на теб да ти е лесно.Скиццата трябва да е след 2017г издадена и да е оригинална, иначе ти трябва нова!Скици издават вече и нотариусите.

Павла, добре че е минала кризата.Хубаво е това.

Аз снощи пуснах пак дифузера, Габи имаше сополи и така и отпуших носа през нощта.

Аз имам стягане в областта на щитовидната от снощи.Не ми се е случвало до сега, но ми казва отиди на ендокринолог и то бързо.Нещо се случва не знам какво ама няма да е хубаво.

*
« Отговор #968 -: Юни 15, 2021, 09:53:25 am »
Маги, засега пълномощното отпада. Решихме да е другият апартамент, този в който живеем. Не исках него, за да не ангажирам свекърва ми, която така или иначе ми обяснява все как няма да стане. Нея ако питаш скици няма на това жилище, защото е строено 40-те години на миналия век и са загубени. Не че някога е търсила да вади, но така си е решила и точка. Като казахме, че искаме да се местими да си купим жилище първата ѝ дума беше, че не можем, защото са скъпи и не се знае дали утре някой от нас няма да остане без работа. Като казахме за второ дете пак не можеше, защото е скъпо. За трето не сме ѝ казали още. Та затова не исках да я ангажирам да обикаля за документи, а по-скоро докато аз обикалям тя да гледа някое от децата. Другото е, че ако посегнем на нейното (което си е бащиния буквално) рискувам да започне в мое отсъствие да наговаря мъжа ми както правеше преди години, за да се преместим тук. реално без нейната намеса можеше още преди 5-6 години да направим постъпки за собствено жилище. Казвала съм и преди - тук нямаше баня дори, но тя упорито твърдеше, че и без баня можем да живеем добре и да къпем детето в мивката. И какво сме се научили да се къпем всеки ден (те си се къпят само в неделя, дааа). Банята е лукс и аз да си знам мястото, че като нямам пари няма как да си позволя и баня, в която да си се къпя редовно. Просто не ми се разправя с нея, не е въпросът колко мога сама да постигна, а да избегна нейните съвети, че носят само излишни нерви. В тая връзка - ходихме ние при кредитен консултант, обсъдихме разни варианти и т.н. Казваме ѝ какво-що, но тя твърди, че не е така. В крайна сметка ходила и тя в близката банка да разпита за нашия случай дали не я лъжем, че може. Илзишно е, напълно излишно е да се ангажирам допълнително. Евентуално да ми направи пълномощно да си вадя документите пак аз и на тоя апартмент поне.

*
« Отговор #969 -: Юни 15, 2021, 10:18:41 am »
Свекърва ти е като дядо ми. Като сме се родили с брат ми и са били сериозни скандали, че татко е прекарал вода на втория етаж. То майка можело да слиза до долу. После парно е прекарал татко в къщата, голяма патардия е било. Да не ти казвам, че чичо ми ипотекира малката къща и я изгуби, добре че баща ми успя да я купи на търг.
Опък хора са, ама аз бих се борила. Даже бих продала този апартамент, тя да си мели колкото си иска. Сега ще го дадете под наем, ако тя позволи някой да живее у тях. Евала, че сестра ти се е навила да й ипотекирате собствеността. Тя е в много по-голям риск да загуби нещо от свекърва ти.

Маги, според мен това ти е червена светлина, че трябва да намалиш оборотите. Живееш под стрес в момента. Хашимото-то се обажда. Както ти казах и аз бях така преди година, след извънредната работа сумати време си оправях хормоните и кървене между цикли.
« Последна редакция: Юни 15, 2021, 10:52:54 am от teri_90 »
*
« Отговор #970 -: Юни 15, 2021, 10:30:51 am »
Тери, знам но към момента нямам правилен ход.Ще отида утре в обедната да пусна разширен пакет, а час за моя доктор има за след месецж.Пак ще се самолекувам.

Лято, разбирам те напълно, ако става с едно пълномощно вади всичко.Вярно са много нерви, но това е най-лесния вариант.

Апропо скици се вадят от АГКК или от нотариус и не са нужни чертежите на блока, няма общо едното с другото.

*
« Отговор #971 -: Юни 15, 2021, 13:34:41 pm »
Да, те скиците все едно тригодишно ги прави. Такъв вид имат. Лошото в цялата работа, че тя и него така е научила и той досега беше спокоен, че ще я наследи някой ден и има къде да живее. Хич и не помисляше за деца, удобства и т.н. Каквото има о без да си дава зор. Ама и не поддържа, също както и тя. Жилището тук не беше ремонтирано преди да надигна глас аз. Найното жилище в блок от 90-те, то също не е търпяло ремонт никога освен освежаване на латекса където има такъв. Включително миналата година когато направихме детска стая там махнаха тапетите, но не позволиха да се измаже и се боядиса с латекс направо. Стените са на дупки буквално, но според нея стаята е ремонтирана, защото има нови мебели и е боядисана. У нас зимата бива, но лятото водата не се смесва и тече или студена, или гореща. Не може да се оправи и според двамата. Единият радиатор не топлеше грам в йухнята, а тя северна. Накрая сама си купих нов и викнах майстори миналата година, че ми писна да се моля. Фуги падат, плочки са начупени, паркетът е надран - така си било добре, скоро му е правен ремонт и всичко е ново. Действително скоро му е правен ремонт, но и това не значи, че е качествен. Нито гаранция е търсена, нито има желание за поправка от страна и на двамата. И на него докато не му скоча на врата пръста си не мърда, така си му е добре.

*
« Отговор #972 -: Юни 16, 2021, 10:40:41 am »
Много мъже са свикнали така.Не знам защо на нашите ширини момчетата се гледат като рохки яйца, сакън да не им падне косъм от главата.Не визирам теб или някой друг, просто наблюдения около детската градина и познати.Голямо пазене е голямо гледане е.Златни яйца да бяха нямаше така да ги пазят.

Аз имам едно госпожица само с нощен сопол.Това е някакъв ужас.Значи първата нощ помислих, че е инцидент някакъв, снощи не капнах капки, защото носа беше изцяло чист нямаше проблеми.Е да ама 30 минути след заспиване се събуди с рев и запушен нос!Ще се бутурясам ви казвам, не съм спала.Накрая я сложих на шезлонга в умопомрачение и така е заспала.Не знам нито колко часа беше, нито нищо.Днес ще карам на автопилот и довечера ще е мазане, капане и каквото трябва но искам да спя вече!Мисля че чукнах над седмица с неспящи бебета и плътно на работа.Нямам сили да си кажа и името.

*
« Отговор #973 -: Юни 16, 2021, 11:26:08 am »
Маги, няма да е все така и това ще мине. Неизбежно е, но им се вижда края на тия зъбки и постепенно безсънните нощи ще намалеят значително. И ние сме в подобно положение. Криси се събуди към 11 с рев. Мъжът ми я хранил към 10, но тя изпила половината мляко само. Напоследък така прави с млякото по принцип - изпива част от него и почва да стиска венците и да го бута. Така де, в 11 станах, дадох биберон, но тя продължи да пищи. Вззех я, направих ново мляко и дадох. Изпи 30 мл и пак почна да пищи и да бута. Викам да издухам нослето, че тия дни има сопол сутрин и вечер, но нищо не изеле и от там. Пробвах я да спи при мен - пак рев. Щом я оставя започваше пищене и накрая пуснах детски и дадох малко панадол. След 10 минути беше ок и я оставих да спи, но цялал нощ се буди и приревава. Като ида при нея я виждам, че си намества биберона сама в устата и спи, а всичко това е насън само. Много време стана откак тия зъбета я мъчат и се чудя дали да не я заведа на лекар вече. Кара 2-3 дни такава, горе-долу толкова е спокойна и пак се повтаря всичко. Ама това е вече 2 месеца и зъб не пробива, а тя става все по-нервна и плачлива. Има дни е по цял ден така, други дни е само вечер. Васил не я чува, но на мен за нея ми става жал. Освен да я тъпча с панадол май и други мерки ще трябва да взема.

*
« Отговор #974 -: Юни 16, 2021, 14:35:23 pm »
Еми, кофти със зъбите. Борис също помръква, но поне спи.
Лято, е какво очакваш от лекаря? Ще каже да даваш не повече от 5 дена парацетамол на лягане и това е. Гелчета. Няма много избор.

Маги, не ти е лесно. Разбирам те. Аз с температурите на Борис, отделно е 36С денем и 30С нощем. Не се живее. На морето тези температури не се усещат, но тук. Децата са в спалнята при мен на климатик. Поне не ходя на работа, но се занимавам с ремонти.
*
« Отговор #975 -: Юни 16, 2021, 18:22:13 pm »
Павла, не знам какво очаквам. Преглед, диагноза, насоки. Може би аз приписвам всичко на зъбките, но тя си кара някакви вируси без да ги лекивам. Може би има нужда от зъболекар за съдействие. Това е мъчение за нея и бездействието ми вече ме притеснява. Иначе утре е при доц. Маринова и чакам зелена светлина за ваксини вече, но в това ѝ състояние не знам колко е ОК. Днес повърна почти целия си обед докато бях в кухнята да приготвя храна за навън. Когато отидох при нея всичко беше оповръщано. Батко ѝ изми проходилката в банята, аз забърсах пода и накиснах дрешките и излязохме. Това вече няма как да е от зъбките, макар че след това се успокои и взе дори да се усмихва.

*
« Отговор #976 -: Юни 16, 2021, 18:27:34 pm »
Лято, а ти пусна ли й всъщност втора урина за онези бактерии, за които се съмнявахте преди няколко месеца?
*
« Отговор #977 -: Юни 16, 2021, 18:58:50 pm »
Повръщане, разстройство и неспане може да е от зъбите. Температура няма. Има ма.ко сополи. От тях се повръща често. Сими дори повръща от сополи. Тези вируси не се лекуват. Просто трябва да мине.
Ти си знаеш. Ако ще те успокои, отиди.
*
« Отговор #978 -: Юни 16, 2021, 21:30:36 pm »
Хайде и аз при вас в бебешката тема 😊 София е вече на почти месец, засега всичко е наред - кърменето върви много добре, ще видим колко е наддала другата седмица при педиатъра, но видимо расте и става все по тежка 😀 Първите нощи вкъщи не искаше да спи изобщо, но това премина, сега си спинка нормално, събужда се само за хапване и пак заспива. От два дни май се появиха колики, успява да се успокои в слинга. Чудя се дали да пробвам капки или пробиотик? Иначе излизаме всеки ден, вече я водихме къде ли не, на ресторанти, събирания, вили (повечето наши приятели нямат деца още, а аз не искам да се затварям с бебето вкъщи, та засега май не сме променили много начина на живот). Общо взето прекрасно е да имаш бебе, сбъдната мечта ❤
« Отговор #979 -: Юни 17, 2021, 01:58:37 am »
Робин, добре дошла в темата! Почти месец...ехааа как лети времето. Аз давах на Борис първо Инфакол, после Лефакс за коликите, но той дали имаше, дали не само  няколко дена , после давах известно време профилактично и заради газовете. Браво на вас!

Маги, съчувствам ти!

Лято, дано избива някой зъб вече и малко да се почувства по- добре Криси.

Павла, как е ръчичката на Сими?

И аз хич не спя напоследък, Борис се буди като новородено на 2 часа нощем, все се чудя дали не го прехранвам...