Благодаря, Тери. Ще опитам тия дни да ида, че чакам цикъл скоро и ако не успея ще трябва да е след това.
2 пъти тръгвам за някъде да вадя документи и пукам гума на количката. Пукането е било едно, сменихме вътрешна гума, но на следващия ден пак така. Оказа се стъкло забито във външната, та я сменихме и това мина. Обаче 2 дена ми отидоха в разправии по количката, а аз бързам да взема и баткото от училище и на тренировки да го водя та не успявам навреме да свърша всичко. Извадих си всички документи (имах си стара скица за щастие). Не мога да си намеря акта за граждански брак, но намерих едно ксерокопие поне след няколко дни ровене. Извадих всичко и се оказа, че сестра ми и зет ми като съсобственици трябва също да извадят част от документите. Сестра ми е обсурд да я помъкна някъде, зет ми по-бива. Ама той работи нощни и дори в почивките си взима извънредни смени, та е трудно. Сутринта ходих до НАП да взема искане, което да им занеса да попълнят и да подам аз, а те само да отидат за резултатите. Греда. Сестра ми с със задължения. Платих 420 лв аз като поп, но тая пуска ново търсене и излизат други 1200. Сестра ми не работи от години и всичко това са здравни осигуровки само. Нямах толкова пари в мен, а и за да ги платя друга декларация тя трябвало да попълни първо и тогава. Утре със зет ми щяхме да ходим до агенция по вписванията, да вадим документ за отношения между съпрузите (пред или следбрачен договор дали имат), но ми звънна преди час, че шефът му се обадил и той поел поредна извънредна смяна и няма да може. Забравил за мен и се сетил по-късно чак. Банката ми бави предварителното одобрение по доходи само, за да платя капарото вече седмица, а то става за 1-2 дни без да са им нужни другите документи. Звъня на консултанта им, но оператор ми обяснява, че номерът е грешен или непълен. А сме говорили на този номер няколко пъти вече. Писах мейл, но нямам отговор все още. Междувременно в банката ми излязоха 2 стари сметки с натрупани задължения от такси. Имах стар кредит. Останах без работа, спрях да го обслужвам за известно време и после преподписах за рефинансиране. Издали ми нова сметка, но никой не ми казва и не съм закрила старата. Изплащам си рефинансирането аз и закривам сметката както си ми е редът, но пак никой не казва, че старата сметка стои и има задължения. През 2017 година се налага да направя паричен превод и ползвам същата банка, където ми откриват нова сметка и отново не ми казват. Имат услуга за пращане на пари (мисля, че western union по онова време), имам 1 сметка, но те ми откриват нова и аз пак не знам. Оказвам се с 200 лв задължение отново. Пазрната оценка - звъня на оценител, ще ми върне обаждане след час като е в офиса. 6 часа по-късно му звъннах - имал много работа и не можел в близките 10 дни. Ползвах оценителя на банката и когато понечих да си платя сметките излезнаха като задължение. Оценителят на банката ме потърси на третия ден, но пак е по-добре от 10 де. Оценката още не е готова, но устно имаме 55000 евро. Само да си напише доклада скоро. А аз междувременно търча като муха без глава насам-натам и вече ми писва. За капак понеже съм по майчинство най-вероятно няма да ни одобрят по доход, въпреки че то не е малко и имам доход от гражданския договор. Но гражданският е срочен и го преподписвам периодично. Връщаме се в изходна позиция и пак ще трябва да говорим за продажба на жилището, в което живеем. Това ще намали сумата на кредита и ще ни одобрят със сигурност така, но свекърва ми не е съвсем "за" да продадем рожденото ѝ жилище. Не че ще откаже на сина си, но за мен не е правилно да разчитаме на нея по този начин. На нашите години трябваше отдавна да сме си решили жилишния проблем. Ама нали тя има имоти и той е едно дете, та не му се влага в поредно жилище, след като ще наследи някой ден няколко. Ами той си е мамино синче в това отношение и въобще те така си комуникират.