0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Хипотетичен въпрос
« -: Юли 24, 2006, 16:17:38 pm »
Не мога да си отговоря на следния въпрос, чисто хипотетичен   /моля модераторите, ако решат , че е глупав или не намясто да изтрият темата/:
Да предположим , че се получи оплождане на яйцеклетката, но не и  инплантиране - нито вътрематочно, нито тубарно. Тогава какво следва - продължава ли да се развива оплодената яйцеклетка до определен етап или веднага умира. Второ - в такъв случай нивата на ЧХГ увеличават ли се или не? Не съм много наясно с инвитро процедурите и за това питам.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Хипотетичен въпрос
« Отговор #1 -: Юли 24, 2006, 16:36:37 pm »
Лейди, аз също въобще не съм наясно, но ако не се инплантира би трябвало да умира веднага и да се изхвърля с идването на менструацията. Това е лично мое тълкуване.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #2 -: Юли 24, 2006, 17:47:24 pm »
Олееее Лейдито мила ти направо десятката и аз нещо такова питах днес ама за лигавицата какво става с нея ако има оплождане? Нали все пак като се има на впредвид, че да речем се оплоди на 14-ти ден през тези оставащите дни нали все пак се развива или знам ли ако не се инплантира на 8-9 ден по -рано ли идва мензиса и по обилен ли е? нали все пак се подготвя лигавицата за инплантацията развиващото се ембрионче не подава ли сигнали да се задебелява лигавицата ? или това време не е достатачно?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Юли 24, 2006, 17:50:08 pm »
Ми наха незнам, според мен ако няма инплантиране ЧХГ не нараства, лигавицата спира да разсте и се подготвя за идването на менструацията, ЧХГ-то остава ниско и ембриона, бластоцита или квото и да е се изхвърля с цикъла.
Искаше ми се да чуя и други мения, за това пуснах темата.
« Отговор #4 -: Юли 24, 2006, 19:12:22 pm »
Ако няма имплантация, няма и бременност. Мензиса си идва, както винаги, даже и не разбираме че е имало оплождане. Мисля, че и ЧХГто не мърда в такъв случай.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #5 -: Юли 24, 2006, 22:20:58 pm »
Лейди, точно така е  :) ЧХГ-то не нараства, защото се произвежда от клетките, които ще изградят бъдещата плацента, а в случая няма да има такава
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #6 -: Юли 24, 2006, 22:24:00 pm »
 И аз съм си го мислела това...Може би,дори и да има оплождане веднага се подава "сигнал",че това е некачествен зародиш и яйцеклетката се изхвъля,като нещо непотребно и опасно - организма просто я отхвърля. Дори при цикъл,като съм имала по-големи съсиреци съм си мислела - да не би това да е било заготовка за зародиш.. :(пусти надежди. Според мен при закъснение,нивата на ЧХГ би трябвало да са по-високи за определен перод /няколко дни/. Не съм много сигурна в това което пиша,де..просто си разсъждавам. :oops:
« Последна редакция: Юли 25, 2006, 22:12:45 pm от Eli_ »
*
« Отговор #7 -: Юли 24, 2006, 22:33:58 pm »
Според мен при закъснение,нивата на ЧХФ би трябвало да са по-високи за определен перод /няколко дни/.

Ами, ако има от какво да се секретира това ЧХГ ще са високи стойностите  :) Всичко е въпрос на хормони  :wink:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Юли 24, 2006, 22:55:03 pm »
Момичета мен лично много ме интересува този въпрос!!!!!
При мен след 2 инсета се получи една и съща ситуация!
Значи при мен кървен тест беше положителен,но не достатъчно!
ЧХГ над 12.Лекарката беше категорична че не е от Прегнила!(Д-р Табакова).................................(значи с две думи е имало бременност, но за кратко)
Лигавицата обаче беше паднала.....което ми беше много странно!
При второ инсе на Узи дори не се видя жълто тяло!
Направо незнам какво да си мисля!!!Всичко е толкова объркано!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #9 -: Юли 25, 2006, 02:12:59 am »
доколкото ми е известно, ако няма имплантиране - няма и ЧХГ.
този хормон започва да се отделя след имплантирането.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #10 -: Юли 25, 2006, 04:16:35 am »
Доколкото аз си обяснявам нещата ако оплодената яйцеклетка не се имплантира някъде тя не може да се храни и загива - лигавицата става ненужна и също се изхвърля, но малко по-късно с цикъла.
*
« Отговор #11 -: Юли 25, 2006, 08:46:12 am »
Аз четох във форум на Дир-а, че ЧХГ се отделяло от хориалните въси, с които ембриончето се закрепяло за лигавицата. Но не разбрах кога се образуват тези въси- когато ембриона пристигне в матката или по-рано.Ако се образуват при самата имплантация, значи ЧХГ-то нараства донякъде, после пада, ако няма имплантация и идва М- най-често до 10 дни закъснение според мен.
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #12 -: Юли 25, 2006, 09:27:04 am »
Значи, ако проблемът е невъзможност за имплантация на яйцеклетката, т.е. тя си се опложда, придвижва си се до матката, по една или друга причина не успява да се импланитра в маточната лигавица, да разбирам ли че не съществува начин да се установи наличието на оплождане? Цикълът си идва, като всеки месец или по-обилно? 
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #13 -: Юли 25, 2006, 09:40:17 am »
Аз , доколкото съм се ориентирала правилно, стигнах до заключението, че няма ли поне опит за имплантация- т.е. не са ли са се образували въсите, не може да се установи наличие на оплождане и цикълът си идва нормално. Не знам дали съм права.
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #14 -: Юли 25, 2006, 09:47:19 am »
Извинявам се за въпроса си но: Кога се образуват хориалните въси? Питам защото при спонтанният ми преди няколко месеца след абразиото в материала въобще не е имало такива въси и док каза, че ако не съм направила теста за бременност пред него и е видял положителният резултат е нямало да повярва, че е имало бременност.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #15 -: Юли 25, 2006, 10:30:48 am »
Рали-джи точно и аз това исках да питам дали е по-обилен аз ще дам пример с мене късна овулация на 22-ри ден сега имало ли е годна яйцеклетка не знам 8) оплодило ли се е не знам обаче тука питах нали и повечето момичета бяха на мнение, че ще ми закъснее в смисъл ще се удължи лф понеже аз си правя добра лф по принцип. Но м-то ми доиде даже два дена по-рано от очакваното и два дена беше толкова обилен, че граничеше с кравоизлив 8O 8O 8O на третия ден спря от раз. Значи аз не помня кога за последно съм била така та се питах дали лигавицата ми не се е подготвяла за инплантация и т.н. или е имало за кратко  :? Всъщост като се замисля даже не знам дали искам да знам ама.......
*
« Отговор #16 -: Юли 25, 2006, 10:39:46 am »
Оплодената яйцеклетка може да живее свободно само няколко дни и ако не успее да се имплантира умира. Тя все пак е свободно плаваща клетка и й трябват ресурси, за да живее, но в дните до имплантирането тя вече се дели. Бета ЧХГ се качва едва след имплантиране или опит за имплантиране според мен, а това става обикновенно на 7-я ден. Затова казват, че може да се засече покачване на бета ЧХГ поне 8 дни след овулацията. До самото имплантиране на яйцеклетката организма все още не знае дали има оплождане или не, той просто всеки месец се подговя за евентуална бременност, прогестерона нараства, лигавицата се удебелява и ако не настъпи такава лигавицата се изхвърля с мензиса. Промяната в организма започва едва след имплантирането, тогава се покачват и хормоните характерни за бременността.

*
« Отговор #17 -: Юли 25, 2006, 15:12:10 pm »
Извинете ме за невежеството,но ако да предположим през месец има оплождане без имплантиране как точно се нарича този проблем и какви изследвания се правят за да се открие?Мисълта ми е следната-от както сме започнали бебеправенето,имам 3-4 цикъла през които се усещам просто бременна/със симптоми-болки в гърдите,придърпвания и т.н/,но проблема е там,че през точно този цикъл ми идва на 24-25 ден вместо на 28-29 ден!Не зная дали някой ще разбере обърканата ми мисъл,но Лейди ме накара да се позамисля...
*
« Отговор #18 -: Юли 25, 2006, 15:50:00 pm »
indi, за такова оплождане без имплантиране може само да се предполага. Това, че си усещала бременност толкова рано според мен е внушение. Яйцеклетката може да загине преди да се имплантира и защото не е била годна например.  Както може да има имплантиране, положителен тест и след няколко дневно закъснение цикъла да дойде.  Това последното и при мен се е случвало. Предполагам, че и двата случая се случват често, но жените рядко разбират за това. А само по себе си това не означава че има проблем, стига да не се повтаря често, т.е. положителен тест и идване на цикъл, защото в такива случаи явно има проблем и предполагам се открива с имунологични изследвания.
*
« Отговор #19 -: Юли 25, 2006, 15:53:34 pm »
Май всички понякога се чувстваме бременни без да е така. :( Можете да си пуснете изследвания за антитела като начало при евентуални съмнения, че нещо не е както трябва. Освн купчината други изследвания - спермограма, тест за проходимост на тръбите, фоликулометрия, хормони...