0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ЕНДОМЕТРИОЗА
« -: Юли 29, 2006, 10:11:13 am »
Преди два месеца ми направиха лапароскопия. Откриха ми ендометриоза в лека форма.Имам два неуспешни опита за забременяване-инсе и ин витро. Сега провеждам лечение със ЗОЛАДЕКС 3.6 -ТРИ МЕСЕЦА.Доктора ми предлага да опитам ин витро Януари месец.Моля, кажете дали не е твърде рано.Колко време би било нормално след една хормоноподтискаща терапия организма да се настрои за бременност.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА
« Отговор #1 -: Юли 29, 2006, 10:19:06 am »
По принцип е препоръчително веднага след лечение да се опита асистирана технология.
« Отговор #2 -: Юли 29, 2006, 11:30:13 am »
Имаме момиче забременяло непосредствено след края на 6-тата инжекция. Успех, дано не чакаш и ти.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #3 -: Август 02, 2006, 13:46:21 pm »

някой може ли да ми отговори дали золадекса или деферелина е по-добре да се приложи при ендометриоза
*
« Отговор #4 -: Август 02, 2006, 13:56:20 pm »

някой може ли да ми отговори дали золадекса или деферелина е по-добре да се приложи при ендометриоза
И аз искам да попитам това :?
Вчера ми поставиха първата инжекция диферелин. :D

« Отговор #5 -: Август 02, 2006, 14:35:04 pm »
Моето мнение е , че Золадекса е по-доброто лекарство. Аз имах 3 степен ендометриоза, 6 ампули Золадекс, цикъла дойде 2 месеца и половина след последната инжекция и веднага започнах стимулацията при инвитрото. То беше неуспешно. След втория цикъл след инвитрото, трети нямаше :), бременна съм в третия месец и това го отдавам единствено на пункцията при инвитрото, а лекарите казват, че и стимулацията е помогнала, не знам. На мен още не ми се вярва!
« Отговор #6 -: Август 02, 2006, 17:25:38 pm »
Честито,Милена!
Поздравления и лека и безпроблемна бременност!

Любовта на човек към човека-това е може би най-трудното,което ни е дадено,крайността,последното изпитание и доказателство...
*

Любс

• 418
  • Имам си една мечта....
« Отговор #7 -: Август 08, 2006, 09:55:11 am »
честито и лека бременност, Милена!!!   :D
No body is perfect, i`m NOBODY!!

« Отговор #8 -: Август 08, 2006, 10:22:19 am »

Лека и безпроблемна бременност, Милена  :D
« Отговор #9 -: Август 08, 2006, 13:49:32 pm »
Здравейте всички от форума.искам да Ви задаменин въпрос.Колко време след лекуването с Золадекс мога да започна да правя опити за забременяване?
*
« Отговор #10 -: Август 10, 2006, 17:30:47 pm »
Зравеите и аз да не остана по-назад да питам понеже имам 4-та степен на ендометриоза и направена лапароскопия искам да попитам дали може да се зароди наново тази гадост ако отложа лекарствата с месец след операцията  защото по време на операцията са ми отсранили всички огнища и кисти и доста ме притеснява ако се появят наново ?Благодаря на всички и целувки
*
« Отговор #11 -: Август 10, 2006, 17:53:33 pm »
Зравеите и аз да не остана по-назад да питам понеже имам 4-та степен на ендометриоза и направена лапароскопия искам да попитам дали може да се зароди наново тази гадост ако отложа лекарствата с месец след операцията  защото по време на операцията са ми отсранили всички огнища и кисти и доста ме притеснява ако се появят наново ?Благодаря на всички и целувки
Здравей, вероятноста да се появи отново е голяма, защото няма гаранция че са изчистени всички огнища добре. На мен така ми обясни доктора и седмица след лапароскопията ми постави първата инжекция Диферелин. Ако изчакакаш и тръгне някоя нова киста, няма как да се отстрани с лекарства и познай какво следва. Аз съм с 3-та степен и имах само една огромна киста и се надявам тази мръсница да не се появи повече. :?

*
« Отговор #12 -: Август 10, 2006, 19:05:31 pm »
Благодаря за отговора и аз така мисля но доктора ми каза че нямало проблем за 1 месец, вече незнам какво да правя........ :(
*
« Отговор #13 -: Август 10, 2006, 20:17:18 pm »
Благодаря за отговора и аз така мисля но доктора ми каза че нямало проблем за 1 месец, вече незнам какво да правя........ :(
Ами... Незнам... Аз лично си купих първата инжекция и втората май ще си я купувам, като гледам как стоят нещата със Здравната Каса. От м. Септември щели да приемат документи и т.н. Аз лично неисках да рискувам и да ми тежи после на съвеста, тъй като преминах през ада до поставянето на точната диагноза ( Аман от некъдърни лекари ). Но не всеки разполага със средства за закупуване на тези скъпи лекарства. Ти си решаваш за съжаление така стоят нещата.  :?

« Отговор #14 -: Август 25, 2006, 21:50:24 pm »
ако имате познат който ходи до турция си поръчайте золадекса от там, доста по - евтино излиза, поне така беше преди 2 г.
« Отговор #15 -: Август 26, 2006, 01:02:53 am »
Все още е така и в Гърция е 180 лв. това го даваха преди месец по ТВ.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]