Здравейте, Мили Дами!
С голямо съжаление и аз се присъединявам към групата на жените преживели мисед. Онзи ден на 04.08. ми предизвикаха аборт, след което ме изцчистиха. Спрямо датата на последния ми цикъл бях в единадесета седмица, но лекарите казваха, че бебето се развива десет дни по-късно и, че вероятно съм объркала датите. Десет дни преди аборта т.е. в девета седмица имах съвсем леко кафяво прокървяване, няколко капки. Веднага отидохме на лекар и с вагиналния видеозон докторите казаха, че бебето ми е добре и аз лично чух как бие сърцето. Изписаха ми да взимам Утрогестан три пъти на ден по едно хапче през устата. Кръвта спря още същия ден и повече не се появи. Точно след десет дни отидохме на профилактичен преглед и на вагиналния видеозон установиха, че бебето няма пулс. Приеха ме същия ден за аборт. Доктора каза, че са ме изчистили добре, че физически съм съвсем здрава да износя бебето следващия път, когато забременея. Каза, че след два месеца т.е. след втория ми цикъл можем да започнем да правим отново опити за забременяване и, че този път ще забременея още при първия или втория опит. Това ни прозвуча доста успокоително, защото за това бебе опитвахме година и пет месеца. Това беше първата ми бременност. Доктора каза, че незнае каква е причината на аборта, но най-вероятно е липса на някакъв хромозом и, че вероятността да се случи отново е много минимална. При мен това е първа бременност и не съм запозната с тези неща. Сега от написаното от Вас разбирам, че е имало опция да направят хистология на плода. Ние живеем в Атина, Гърция и тук явно всичко е различно. Едва след операцията доктора каза, че не знае защо е спряло сърцето на плода, но по всяка вероятност е липсата на даден хромозом. При свършен факт каза, че можело да се направи хистология, но струвала 1800 евро и пак нямало да кажат от какво е спряло сърцето на плода. Доктора каза, че съм здрава и мога да износя успешно бебе при следваща бременност. Не каза абсолютно нищо за изледвания. Искам да помоля ако някой знае точно какви изследвания се правят в такъв случай и къде са най-добрите специалисти и болници за това в София, защото съм оттам, но ако трябва ще отидем и в друг град. След две седмици пътуваме за БГ. Казаха ми за Д-р Колева от Токуда. Някой има ли впечатления за нея? Предварително благодаря сърдечно за всяка информация и желая успешни бременности и раждане на живи и здрави деца на всички, които копнеят за това.