Не се извинявай, за такива неща - нали за това са форумите - да се задават въпроси и да се отговаря на тях!!!
По същия начин аз пих противозачатъчни, но ги продължих повече време по мое желание, а и доктора каза, че няма проблем стига да си пускам едни определени изследвания за да се види дали имам нужда от почивка. След спирането на противозачатъчните още същия месец направих киста. Предписа ми Примолут Нор и после 3 месеца по схема пих Оргаметрил /също предписван за премахване на кисти/. Като спрях Оргаметрила, пак киста + след преглед на ултразвук - поликистоза/не бяха ми правили преди фоликулометрия, така че предполагам, че и преди съм си имала същия проблем/.
На мен такива лечения не ми помогнаха. Помагаха ми докато пиех хапчета, след спирането им всичко по старому. Но съм чувала, че има момичета, на които помага такъв вид лечение и без да опиташ няма как да разбереш.
Ти каза ли на доктора, че искаш бебе? Ако е възможно да измислите друго лечение, или поне да пиеш противозачатъчно, докато изчезне кистата!