Прави впечатление ,че баннатите от касата ,вече са няколко.
Ако кажа ,че съм бясна , ще бъде малко , но хайде добре , това не е регламентиран начин за даване на отговори.
Сега за жалбите .
На 10 юли , подадох първата си жалба до РЗОК с копие до НЗОК. На 15 август все още нямах отговор , защо се бави резултата по документите ми . Обадих се по телефона , попитах ги защо не спазват законовите срокове за отговор , извиниха се и след 2 дни пристигна отговор:
- до къде е стигнала преписката ми
- на коя дата е била разгледана от комисията на РЗОК
- и баналната вече причина за финансовата рамка и колко е стеснена тя.
Такааааааа , седнах си аз на дъ-то и прочетох всички възможни правилници за работа на двете комисии- местната и тази към НЗОК. Ония горните изкараха някакво основание- решение на УС от 6 януари -само по 100 документа на месец. А тия от РЗОК ги хванах в крачка . Според правилника до 5 работни дни е трябвало да ми изпратят документите в НЗОК , а те са ги държали цели 18 дни. Пуснах нова жалба като настоявах да знам -ЗАЩО? След 4 дни получих нов отговор , и там пише : "Прегледах графика на комисията при РЗОК..... за разглеждане на молбите за скъпоструващи лекарства, НАПРАВЕНИ СА НЯКОИ СЪЩЕСТВЕНИ ПРОМЕНИ в работата й за срочност на молбите.Бележките по отношение на забавената за Вас информация СА ОСНОВАТЕЛНИ , ЗА КОЕТО СЪМ ПРЕДПРИЕЛ ОРГАНИЗАЦИОННИ РЕШЕНИЯ!" Следва уверение , че забавяния и пропуски в тази сфера , няма да бъдат допускани повече.
Е ,след дъжд качулка , ама пак е нещо! Иначе благодарение на тях съм на опашката , нищо , че съм ги подала рано.
С други думи , Тео , търси си отговора, изтекъл е едномесечния срок , или пусни втора жалба с копие до НЗОК ,че тия ат РЗОК ти бавят отговора. Много търпение се иска в тромовата административна система , затова аз се радвам и на малките успехи.
А иначе , да днес е много интересен ден ,да видим какво ще измислят " мъдреците " на заседанието .