0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Замразяване на ембриони
« -: Август 03, 2006, 15:38:20 pm »
Искам да ви запитам кога е най благоприятния период за замразяването на ембрионите :eggsperm:.На 3'ти или 5'ти ден.При ES от 85 до 100.Обречени ли са ако се замразяват в стадий бластоцисти на 5'ти ден :ask:.Има ли надежда да оцелеят след размразяването.
*
Re: Замразяване на ембриони
« Отговор #1 -: Август 03, 2006, 16:16:21 pm »
Да, дори на бластоцист е по-висока преживяемостта.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
« Отговор #2 -: Август 03, 2006, 18:46:51 pm »
аз пък съм чела точно обратното. Но все пак тя да си пита лекаря
*
« Отговор #3 -: Август 03, 2006, 22:12:33 pm »
По принцип ми бяха казали че на 3'ти ден е по добре да се замразят,имали по малко вода.Но така се получиха при мен нещата че неможахме да направим трансфер и замразихме всички на 5'ти ден.Тогава лекарите започнаха да ме успокояват че на 5'ти ден не било фатално.Искам да зарбера дали само са ми замазали очите и пак ли ще минавам по целия този път :(
*
« Отговор #4 -: Август 04, 2006, 08:48:35 am »
Далия, би ли споделила защо при теб не се стигна до трансфер?
И аз имам такъв неприятен момент /юни/, но се получи заради недобро качество на извадените яйцеклетки.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #5 -: Август 04, 2006, 09:54:40 am »
Предполагам, че си преживяла хипер стимулация. При мен положението беше същото. Но щом си стигнала до трансфер на 5-ти ден означава, че правите с мъжа ти прекрасни ембриони. За съжеление моят трансфер на замразени беше безрезултатен :( Но има момичета забремнели  със замразени, наистина  статистически шанса е по- малък, но както знаеш  човек незнае къде ще му излезе късмета и всичко е много индивидуално. Вярвай на лекарите си и смело напред!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
« Отговор #6 -: Август 04, 2006, 09:59:46 am »
Никога не ми беше хрумвало, че на 3-ти ден може да е по-добре - така ли е наистина?
Иначе съм чела, че някои американски клиники замразяват само на 5-ти ден :?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #7 -: Август 04, 2006, 10:43:52 am »
Аз съм чувала и двете становища.
*
« Отговор #8 -: Август 04, 2006, 12:16:33 pm »
Ами да,получи се хиперстимулация :(В деня на трансфера получих силни болки и док.каза че е рисковано да правим трансфер.Ембрионите наистина бяха чудесни.Оставихме ги до ден 5'ти.Станаха бластоцисти,както се очакваше.Но се наложи да ги замразим.
*
« Отговор #9 -: Август 04, 2006, 12:27:24 pm »
Далия, не се притеснявай. Важното е, че са станали хубави бластоцисти. Имаш добри шансове за успех с тях. Почини си малко и наесен ще си прибереш Човечетата на топло.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #10 -: Август 04, 2006, 16:23:39 pm »
А има ли значение на колко са се разделили на третия ден? Защото при мен върнаха 3бр. и замръзиха 9бр. разделени на 8 точно на третия ден!
*
« Отговор #11 -: Август 07, 2006, 15:14:20 pm »
Незнам cyzi дали има значение.Моите също бяха на 8 и 9 разделени на 3'ти ден.Но май е по хубаво че са ги замразили на ден 3'ти а не 5'ти,както при теб.Моите ги оставиха да се развиват до 5'ти.Благодаря на всички ви за отговорите и куража.На есен,както казва white,с нови сили.Дано преживеят тези студени дни..