Ура,ура,ура!!! Наи-после нещо и за нас!!! Евалла,както казват по родниа ми край!!! В бг-мама честно казано чета само статиите,форума ме отегчава ,а даже и ми деиства стряскащо понякога от ......(аийде да не отварям друга тема)!
Тук в Южна Африка много държат на природосъобразния начин на живот!!! Никакви флуорни таблетки,никакви изкуствени стимулации!!! По време на бременността ми се доверявах 100 процента на моя лекар и на приятелката ми,българка,която работи в клиниката,а освен това е и майка на 3 деца.
Настолни книги са ми на Доктор Спок,честно казано като си ги купувах в България,съображението ми беше,че са малки и леки(!!!),дори и не подозирах каква голяма полза щях да извлека по-късно от тях!!!
Изкарах една разкошна (дето вика майка ми) бременност! Да не говорим,че в моята клиника нивото на обслужване е върха! Лекарят ми категорично бе против всякакви добавки,изкуствено стимулиране на гърдите и т;н;т;Само обичайните витамини и таблетки за бременни,всичко това успуредно с изследванията . Бях предвидила вагинално раждане,но уви,се наложи цезарово сечениа.Сега,обаче не съжалявам,всичко мина като по ноти!!!
Виж с кърменето нещата са малко по-различни при мен! Ами,ето ви един нагледен пример на майка,която няма кърма,за да съм точна,кърмих само 3 седмици.Малкият по цели нощи плачеше,чудехме се защо,бяхме луднали всички из къщи-при нас бяха и двете баби от Аржентина и България,като караконджули ходехме нощем из къщи...Купих си помпа и се оказа,че аз почти няма какво да изцеждам...И така се почна с адаптираното мляко.Дилан Емилио се преобрази на едно весело и дебеличко бебе! Адаптираното мляко е oбогатено с витамини,минерали,флуор,желязо,така че не пием никакви таблетки,по препоръка на педиатъра. Само още ни мъчат коликите,но си имаме сиропче което действа безотказно,а и вече почти излизаме от 3-тиа месец,така че скоро се надявам да отшумят!
Тук са на принципа,че пюренца,сокчета и друга храна започват да се дават,когато бебето удвои теглото си. Ние ходим да се теглим всяка седмица,в сряда навършваме 12 седмици,вероятно ще сме удвоили килограмите и ще можем да започваме с другите хранички лека полека.
Аааа,да не забравя,съвсем в началото,като почнах да кърмя ми се разраняваха гърдите,изкарах един 3-дневен курс в клиниката ,кадето усвоих безболезнен метод за приучаване на бебето да суче.А иначе за наранени зърна има много мазила тук,които не се отмиват.Останали са ми една камара.
Още веднъж,чудесно е ,че тук можем да обсъждаме наволя наакани дупенца и т.н.т.Хем полезно за нас,хем и за бъдещите мамчета