0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Аз се надявам!Но,вече нямам сили...
« -: Август 09, 2006, 00:10:36 am »
Здравейте,мили дами!От 2 дни чета темите във вашият форум и горещо се надявам да споделите с мен проблемът ми.Не ме нападайте,ако темата вече се повтаря,за което се извинявам предварително!
 Та,вече съм на 33 год.и мисълта да имам дете не ме напуска нито за миг.Имах някои гинекологични проблеми,но след решаването им все не достигах заветната цел.От всякъде чувам"Не мисли за това!","Трябва да си спокойна!"и т.н.Често се улавям да плача от безсилие,толкова нещастна се чувствам и толкова много-усилия полагам да не го показвам пред близките и на работа...Психически съм опустошена...Една приятелка ми каза ,че имало някакво лекарство на билкова основа,но какво не знаела точно...Към психиатър ли да се обърна?В живота изглеждам много -самоуверена,но тази моя вътрешна борба ме съсипва!Помогнете ми да намеря хармонията в себе си!Обезверена съм,че някога ще бъда майка...
Re: Аз се надявам!Но,вече нямам сили...
« Отговор #1 -: Август 09, 2006, 01:03:29 am »
Здравей!

Върни се назад да прочетеш из този форум и ще видиш, че не си сама в страховете си и че още много жени изпитват подобни чувства. Тук ще намериш истинска подкрепа и страхотни хора, които с желание ще ти помагат.

Аз лично ти забранявам да се отчайваш преди да си разбрала със сигурност какъв е проблема ти. 33 не е възраст, на която има причина да губиш кураж. Но все пак трябва да направиш нещо, защото "да се успокоиш" може да ти каже само човек, който си няма представа какви сериозни причини може да има да се бави бебето.

От колко време опитвате? Има необходим списък начални изследвания, които ти и партньора ти трябва да си направите, за да разбереш защо не се получава. Знаеш ли ги, правила ли си ги?
Разгледай статиите, има много богати материали.

Ако имаш конкретен проблем - не се притеснявай да го споделиш, тук никой няма да те осъди или да погледне с пренабрежение на него.

Горе главата! Ще имаш бебче, но понякога трябва време!

Поздрави и прегърдки за кураж,
Рони

:sunshine:
« Отговор #2 -: Август 09, 2006, 01:07:06 am »
Имаш сили, мила! Човек има повече сили отколкото предполага... Самия факт, че не си се отказала от целта си, показва че имаш сили. Не слушай прекалено много другите. Вярвай най-вече в себе си и се опирай на разума (дори да ти се струва, че го губиш). Човек може да се балансира и сам, поне до някъде. И продължавай да бъдеш все така самоуверена. Според мен и това е терапия - от "външното", току виж се повлияла и душата... А по повод психиатрите - това също е решение, може би не лошо в даден момент, но е строго индивидуално, сама трябва да си го усетиш. Само едно бих те посъветвала - те също са лекари, и също трябва да бъдат избирани мнооого внимателно. Съжалявам, че не мога да те посъветвам с нещо конкретно по проблемите ти, но не съм много наясно още. мога да ти говоря само в емоционален аспект. И не е нужно да си винаги спокойна, на човек му е позволено и да се ядосва и да се вбесява, и да тъгува от копнеж. Ако бебета раждаха само спокойните майки, за тази година щяха само няколко да са се родили на Балканите. :D
« Отговор #3 -: Август 09, 2006, 08:03:48 am »
Здравей миличка!
Всички тук напълно те разбираме как се чувстваш, не се притеснявай, с нас можеш да споделиш страховете и надеждите си и ти гарантирам, че ще получиш подкрепа. Знам колко е тежко някой да ти казва да се успокоиш, защото си няма и най-малка представа какво е в душата ти. Как болката е толкова силна, сякаш сърцето ти спира от нея. Но трява да намериш сили да продължиш. Сега може и да ти се струва, че си далеч от целта, но повярвай ми ще бъдеш майка и то прекрасна. Напрежението наистина не ти е съюзник, затова и аз ще те посъветвам да потърсите проблема, като започнеш с някои изследвания. Причината може да се окаже и съвсем елементарна и бебето да дойде много по-скоро отколкото предполагаш. Но най-важно е да не се отчайваш, защото всички ние заслужаваме да бъдам майки. Горе главата и вярвай, че най-хубавото тепърва предстои  :balk_21: :bighug:

Кураж мила!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #4 -: Август 09, 2006, 08:54:20 am »
Мила Баракудке :flower:,това е мястото,мила!
Хора със сходни проблеми си подават ръка!
Аз самата съм тук отскоро,(което не означава,
че КОПНЕЖА ми за детенце е от скоро)!
Но тук намерих подкрепата от която имах нужда!
Нашето желание е изконно и никой тук не би си
позволил да те нарани,защото е лично докоснат!
Успелите сред нас дават сили и кураж на останалите
да се съхраняват и да продължават,по-този труден път!
Търси надеждата и около сеге си!
В очите на близките,които обичаш,в любимия човек!
Бори се за щастието си,ние сме с теб!
                                  :grouphug2:
« Последна редакция: Ноември 29, 2006, 16:14:15 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #5 -: Август 09, 2006, 11:16:46 am »
 :welcome3: Баракуда! Нацелила си мястото - този форум е точно за това, не само да се обменя полезна информация, но и да си споделяме мъките. Много е трудно да те разберат хората, които нямат такива проблеми. Не го очаквай от тях. Но момичетата от форума винаги ще проявят разбиране и подкрепа.

Не ти трябва, мила, психиатър. Според мен ти трябва специалист по стерелитет. Не знам какви са били гинекологичните ти проблеми, може и да нямаш никакви проблеми свъразни със стерелитета и просто да не е дошло времето нещата да станат. Но е хубаво да го знаеш. Наистина 33 г. не е възраст, на която панически да се притесняваш (и аз съм на толкова). Обаче не сме на 25 г., за да отлагаме. Сигурна съм, че като подемеш нещата в ръце и намериш правилният доктор, като имаш план за действие - само тогава ще си малко по-спокойна. А пък през това време - кой знае - чудото може и да се случи.

:kiss:
*
« Отговор #6 -: Август 09, 2006, 15:21:37 pm »
Не слуШай доброжелателите, които те съветват да се успокоиШ, zа да "стане". На 33 години нямаШ време zа губене. Обърнете се към специалиzирана клиника и zапочнете необходимите иzследвания - и двамата.
Това е най-добрият начин да се успокоиШ - правите наистина неЩо, zа да си имате бебче.
Може проблемът да е малък и не след дълго да имате повод да праzнувате.
 При всички положения имате нужда от специалист. Не си губете времето по обикновени АГ- кабинети.
Успех!
*

tokador

• *
  • 25
  • [url=http://line.romanticcollection.ru][img]http:/
« Отговор #7 -: Август 10, 2006, 10:21:52 am »
          Zdravei mila baracuda!!!
  Razbiram te prekrasno!!!nai vajnoto e da se yspokoish,zashtoto kogato edno jelanie se prevarne vav fiks idea stava zle...vodi do poveche i poveche otchaianie i maka...az samata sam izpitala tova no po dryg povod...!!!predi malko pisah na "synnyflower" istoriata na moiata maika,moje da ia prochetesh....i shte razberesh che nai vajnoto e da se otpysnesh,da se zaredish s pozitivna energia,da spesh ochakvaneto vseki mesets ,prosto da e kato si bila predi da te obzeme tova jelanie...i chydoto shte stane...Ne iskam da te obezkyrajavam,no godinkite si okazvat vlianie...Az imam 2 golemi desa-na 20 i 18 godini...azsam na 39....sega sam povtorno omajena i iskam treto dete...no ne se polychava...prochetoh tyk za vlianieto na godinite za zabremeniavane...i mila moia az sashto se pootchaiah...sega se staraia da mislia pozitivno i se chystvam po dobre...
   Kyraj mila moia!!!Niama lekarstvo ili bilka koito da deistvat ako ne si s pozitivno mislene,spokoina i yverena!!!Tova e dokazano i ot lekarite!!!
  Nai dobriat psihiatar za teb e samata ti-no drygata ti polovona-yveranata,spokoinata,poitivno misleshtata!!!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #8 -: Август 11, 2006, 14:47:39 pm »
Токадор,

моля те, пиши на кирилица. Прочетох, че си в Холандия, предполагам нямаш кирилица на клавиатурата, но затова използвай кредор - а, има един бутон над полето, в което пишеш пост, натискаш го и той трансформира латиницата ти в кирилица :D
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

baracuda

• 5348
« Отговор #9 -: Август 12, 2006, 22:04:04 pm »
Горещо Ви благодаря!
На Ironic,Pale4kata,Rozovelka,Mishanta,Kotaranka,Tanja,Tokador съм много -благодарна за искрената подкрепа!Изключително много-приятно съм изненадана от разбирането ви!Наистина много ми помагате с тази позитивност! :grouphug2:
За сега опознавам термините(медицинските),които се  употребяват тук,тъй като много от обясненията и съветите във форума не ги разбирам съвсем правилно.
Само да поясня случая си,че имах много-дълги години ерозио(т.е.раничка на матката),лекувано чрез криотерапия(замразяване)от ноември 2005 до април 2006г.(успешно,според докторката).Сега въпросът ми е пак ли при нея да отида или при специалист по стерилитет?От Варна съм,ако някой ме насочи,много ще ми помогне.
 Много прегръдки и целувки на всички! :blowingdust:
« Последна редакция: Август 15, 2006, 09:08:06 am от baracuda »
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #10 -: Август 12, 2006, 22:37:28 pm »
Баракудке,

а от колко време правите опити и не се получава. Личното ми мнение е да не си губиш времето с обикновени гинеколози, аз лично загубих по такива о/о година и 9 месеца, за което много съжалявам, все пак можеше вече да съм забременяла, ако бях посещавала клиника по стерилитет. За Варна съм чувала отлични отзиви за екипът на д-р Александров и доц.Маркова. Надявам се някои от варненките да се включат с повече инфо и да ти дадат координати.
Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #11 -: Август 13, 2006, 12:30:14 pm »
Баракудке,
Ако си от Варна докторите, които се занимават със стерилитет и според мен може да имм се има доверие са доц. Маркова и д-р Александров.
Доц. Маркова - гр. Варна, Медицински комплекс "Майчин дом", ул. Мир №1, телефон: /052/ 332000 и 331144
Д-р Александров - тел.052/631 888 ул.Габрово №43
(вход от ул.Дунав) срещу бензиностанция OMV - близо е до гарата

За доц. Маркова миналата седмица записваха за след 15.09 часове чак.

Понякога нещата стават и с успокоение и след консултация с психиатър, но за целта трябва да нямаш никакви други проблеми, а това все пак трябва да се провери. На 33 е идеална репродуктивна възраст, но не може да се изчаква и е хубаво да се провери как стоят нещата. Аз лично съм се успокоявала най-много,  когато съм действала активно по въпроса. Моят съвет е да се свържете със специалист по стерилитет, да прецени той какви изследвания да пусне и се надяваме нещата да станат по най-бързия възможен начин и да няма никакви проблеми! Успех!
« Отговор #12 -: Август 13, 2006, 15:33:57 pm »
Баракудке, вклиу4вам се по повод страховете ти за възрастта и за това, 4е много се у4удвам наистина за това, как в разли4ните страни "идеалната " възраст за забременяване е съвсем разли4на. Ако в България 30 е късно( по мнението на гинеколог!) тук във Франция 30  е средната най-нормална и 4есто срещана възраст (за жената)- вси4ките ми познати и поже4ето колежки са забременели на тези възраст; пък и мнението  на специалистите е друго. Снощи  в книгата на Лоранс Перно (която тук се с4ита за светило в областта) 4етох 4е фертилността на жената нараства до 25 , после от 25 до 35 остава непроменлива и после намалява. Аз ли4но съм на 29 и  правя изследвания, за успокоение, но не ме е страх то4но от възрастта. Така 4е, както са те посъветвали моми4етата не се стресирай, направи тестовете за да се успокоиш.
*

baracuda

• 5348
« Отговор #13 -: Август 15, 2006, 09:54:08 am »
 Благодаря ви Cygnus,Rally_g и Viarvam! :thankyousign:
Изчаквам в близките дни да ми дойде мензисът(който според симптомите ми и този месец няма да ме пропусне) и "чистичка" да започна нужните изследвания.Досегашната ми докторка ни е правила тестове за хламидии(сериозно ги излекувахме),на младежа два вида спермограми(добри показатели),на мен вагинален ехограф и цитонамазка(отлични,според Док).Преди 2 дни ме срещна случайно на работното ми място.На тръгване ми каза:"Айде кога ще идваш да  започваме да правим бебе?"Сякаш е усетила,че имам намерение да се допитам до друг доктор. :lol: :lol: :lol:Абе,съдба!Но,твърдо съм решила да се допитам до специалист по стерилитет.Време за губене няма!
 :shtangi:Нека силата бъде с вас момичета! :sunshine:
*
« Отговор #14 -: Август 15, 2006, 10:35:29 am »
Само да поясня случая си,че имах много-дълги години ерозио(т.е.раничка на матката),лекувано чрез криотерапия(замразяване)от ноември 2005 до април 2006г.(успешно,според докторката).Сега въпросът ми е пак ли при нея да отида или при специалист по стерилитет?От Варна съм,ако някой ме насочи,много ще ми помогне.
 Много прегръдки и целувки на всички! :blowingdust:
Цитат

Мила,да не би да си ходила при д-р Радева?
Много искам да разбера и след като напишеш,че ти отговоря защо!!!
Аз също съм много доволна от доц.Маркова и наистина както каза Cygnus  записват за края на септември при нея !!!
Желая ти наистина и от все сърце да си силна и да продължаваш напред( и аз съм в същото положение и те разбирам на пълно)

И отново искам да благодаря на всички момичета от форума ,че ги има!!! :bighug:

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*

baracuda

• 5348
« Отговор #15 -: Август 15, 2006, 11:51:13 am »
Привет Alka!На теб също благодаря!Да ,при д-р Антонина Радева(тя е единствената във Варна ,която лекува с криотерапия).По принцип нямам  оплаквания от нея,относно вниманието,което ми отделя,НО чувствам дълбоко във себе си,че не вниква дълбоко в проблема ми...А,това адски ме тревожи!Много бавно се развиват нещата при нея...Мила,взех си час за д-р Маркова чак за 21 септември.Та какво ще ме посъветваш?Не ми спестявай нищо,така ще помогнем и на други като нас! :lol:Целувки! :balk_21:
*
« Отговор #16 -: Август 15, 2006, 12:53:56 pm »
Здравей отново,това което ще ти напиша може да ти  се стори ужасно,но е самата истина и аз не искам да ти я спестявам,само заради това ,че искам да те предпазя!!!!
Точно преди два месеца бях и аз при Радева,писала съм за това ,но ще се повторя за да те успокоя!!!!
Това кето ти го е казала на теб,за раничката го е казала на хиляди жени,не си първата с тоя проблем при нея,всяка втора,та на мен ми каза по лошо,че имам не раничка а рак на шийката на матката,рев сълзи и т.н това беше две седмици,бях пратена при нея от моя братовчедка,на която й е правено два пъте криотерапия и която беше много доволна от нея,е тя продължава да е доволна,защото вярвя ня нея я ня мен не,това не е от значение!!!!
И на мен ми каза само с криотерапия ще те излекувам,ще ти убия раковите клетки и т.н.!!!!
Благодарение на проблемите ми с Радева открих и тоя форум за което съм много благодарна на момичетата,СТРАХОТНИ СТЕ!!!!
Радева не ми беше направила нито едно изследване,освен прегледа като направи това заключение,кошмар!!!!!
И аз нали и вярвам все пак е лекар,и отивам при нея защото имам проблем а тя го прие като чиста монета да си прави пари от моето положение,благодарение на момичетата тук,на мъжа ми и една позната,която имала проблем(благодарение на нея прави аборт и после 3год по мъките) не отидох втори път!!!!
Записах час при доц.Маркова,а преди това след една седмица след посещението ми при "лекарката"(просто не искам да и пиша името защото не заслужава)трябваше да ходя да ми прави криотерапия не отидох!,обадих се на тел и сестрата ми каза че цитото ми е много хубаво пап2,ако не се лъжа!!
когато ме прегледа доц.Маркова ми каза че абсолютно нищо ми няма,и аз й казах какво ми е казала......,а Маркова ми каза че много добре имитирам колежката й!!!!!
Така ,че мила най вероятно на теб нищо ти е нямало,а нали си й вярвала ,защото е лекар и ти затова си била там,си е правила пари от теб,от мен и от доста наивни жени които и варват за съжаление!!!
Жалко ,че има такива лекари,много жалко!!!!!
Отиди при Маркова и тогава ще разбереш какво е да си попаднал на лекар,който мисли за пациентите си!!!!!!
Желая ти всичко наи хубаво от все сърце,повярвай ми:) искрено те прегръщам и съм с теб :bighug:

Горе главата:)!!!!!!Нищо ти няма!!!!!!
И скоро ще се радваш на детенце:)!!!!!Повярваи ми

Може да съм допуснала някоя грешка,но като пиша за Р... много се ядосвам!!!!извинете ме!!!

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #17 -: Август 15, 2006, 20:48:53 pm »
Уф, писна ми от такива лекари бееее...не се сдържах да не коментирам.
Успех и на двете!
*

baracuda

• 5348
« Отговор #18 -: Август 15, 2006, 23:24:57 pm »
Alka,ти направо ме разби!?! :?Искрено ти съчувствам за случилото се с Док.Аз лично наистина имах раничка,ако не друго поне от нея се отървах!А,ти спри да се ядосваш вече(нали знаеш,че нервните клетки не се възстановяват?! :lol:)Благодарна съм ти,че беше искрена и че ми вдъхваш такъв кураж!Винаги можеш да разчиташ на мен! :kaos7:Пиши как се развиват нещата при теб! :kiss:
*
« Отговор #19 -: Август 16, 2006, 08:26:15 am »
Благодаря ти много baracuda!!!
Когато има разитие на нещата при нас ще пиша!!!!Пиши и ти как е било при доц.Маркова!!!!
Аз да ти кажа малко се съмнявам ,че си имала раничка,но......само ти си знаеш!!!!!
 :bighug:Пожелавам ти много късмет!!!!

Буда