0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПОМОЩ-зацапване в 7 г.с.
« -: Август 11, 2006, 18:22:53 pm »
Привет, момичета!
До сега не съм го споделяла, защото ми се струва още рано, страховете не са ме напуснали още, но съм бременна след инвитро между 6 и 7 г.с. До днес всичко вървеше нормално, гадеше ми се и всички екстри. Вчера имах много силни болки в левия яйчник и отзад към кръста нагоре. Днес вече нищо ми няма, за първи път не ми се гади, но сега, в късния следобяд  ПОЛУЧИХ ЗАЦАПВАНЕ. Само 2-3 капки светлокафяво, върху превръзката, като ходя до тоалетна няма нищо. Обадих се на лекаря, но той не е в София и ще ме види чак в понеделник сутринта. Много съм изплашена и не знам какво да правя-да отида ли в някой спешен АГ кабинет или само да лежа и да се моля нещата да се разминат? Дайте ми съвет!
*
Re: ПОМОЩ-зацапване в 7 г.с.
« Отговор #1 -: Август 11, 2006, 18:33:07 pm »
Мила аз на твое място бип отишла на друго място, като в понеделник пак ще посетя моят лекар.
Стискам  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: и ти желая спокойна и лека бременност.
Мисли позитивно  :goodluck: 
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #2 -: Август 12, 2006, 01:24:55 am »
И аз имах зацапване в самото начало,като отидох при док.ми биха прегнил,вземи  си 1на ампулка и някой да ти я бие мускулно,после всичко се оправи.Но,ако продължи кървенето.......веднага в най-близката болница!
Стискам палци,при д-р Стаменов ли беше инвитрото?
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #3 -: Август 12, 2006, 17:33:05 pm »
Случват се и такива неща. Дано всичко е наред. Аз бих отишла да ме погледне друг лекар.До понеделник има доста време. Успех  :crossfingers:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #4 -: Август 12, 2006, 18:09:35 pm »
Щом си след инвитро, със сигурност са ти иzписали вагинални таблетки или инжекции zа прогестерона. 2-3 кафеникави капки не са толкова страШни. Почивай си повече и по-добре твоят док да те прегледа когато се върне утре. Не се притеснявай, а и болките са спряли вече.
Аz zацапвах така до към 20 г.с. (и при мен се появи в 7 г.с.) и всеки път ме обzемаШе паника.
Пожелавам ти всичко да се оправи!
« Отговор #5 -: Август 12, 2006, 19:23:59 pm »
Благодаря ви!
Да, при д-р Стаменов правих инвитрото.
Днес няма ново зацапване /пу, пу, чукам на дърво/, с доктора се чуваме всеки ден, увеличи ми дозата на но-шпа, слагам, разбира се и утрогестан, почти не ставам от леглото :). Предположението е, че се е получило около датата на предполагаемата менструация или е някоя остатъчна кистичка от стимулацията.
*
« Отговор #6 -: Август 13, 2006, 15:41:51 pm »
Здравей Момиче!
Доктора правилно ти е казал, трябва само да лежиш. Лично аз кървя над месец вече. Всяка седмица еднократно с ясна кръв и после кафеникава. Понякога един преглед в това положение може да е фатален. Ако кървенето е много обилно и не спира, тогава е опасно. Стискам палци! Знам какво е, аз съм седмици вече все на тръни. Само се моля, това ми остана. Целувки!
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #7 -: Август 14, 2006, 10:29:01 am »
Момиче,всичко ще бьде наред!
Аз имах такова кафеникаво зацапване в продьлжение на два месеца.Лежах през цялото време и ето сега сьм шестия месец.
Пожелавам ти успех!

*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #8 -: Август 14, 2006, 10:37:43 am »
Момиче, пий всичко и лежи, както ти е казал Стаменов.
Всичко ще е наред, миличка!
Стискам палци много, а ти се опитай да се разсейваш от мислите.
  :balk_21:
« Отговор #9 -: Август 14, 2006, 17:33:53 pm »
Здравей, адашке!
Пожелавам ти всичко да е наред. И аз имах подобно зацапване в 7 седмица преди няколко месеца, когато бях бременна. Савсем слабо, само няколко кафеникави капки. Много се изплаших, на другия ден веднага на доктор. Видая се савсем слаб пулс на бебето, даге не можаха да засекат точно колко. Казаха, че или ще оцелее бебето, или ще загине. За нещастие загина (миссед), но никои нищо не ми предписа за задържане. Никакви хапчета, никакви инжекции. Много безотговорно постъпиха американските лекари, напълно се разочаровах от американската здравна система. При теб как са тоновете на бебето? Това сега е много важно, защото по това се разбира дали е добре. Много силно ти стискам палци всичко да се развие в благоприятна посока и да изкараш лека и безпроблемна бременност.
Прегръдки,
Миха
*
« Отговор #10 -: Август 15, 2006, 02:51:44 am »
Момиче /Momiche /, никой не може да даде гаранции в такъв момент - изходите реално са два аз ти пожелавам твоя да е щастлив  :bighug:.
На другото момиче /momice/ само ще кажа че никой било в Америка било в БГ може да рита срещу мисед - това е като да вадиш някой от гроба - задържане се прилага, когато има опасност от реален аборт, а не от загиване на плода. Аз бях в БГ, когато го направих миседа и това не ми помогна съществено - сложиха ми прегнил и ако беше реален аборт той щеше да помогне, но при мисед нищо не помага - ако е от слаба лигавица която не може да захрани плода може да се направи нещо при следваща бременност - поддържащи медикаменти но ако се дължи на лоша яйцеклетка/сперматозоид няма да можеш да направиш нищо. Пожелавам ти следваща успешна бременност и не се разочаровай толкова бързо - навсякъде има некадърни доктори, важното е да намериш този, който поне няма да ти вреди :-) Имай предвид, че здравната политика на Северна Америка започва да навлиза и в Европа - принципа на естествения подбор в разумни граници - ако се повтори 2-3 пъти няма да те оставят така, но все пак мисля, че всеки в това число и ти ще предпочете здраво бебе от втория опит отколкото бебе с медицински или други проблеми - освен ако не си проблемно забременяваща последните не си даваме бебето независимо какво е защото трудно става.
« Отговор #11 -: Август 15, 2006, 10:23:12 am »
Здравейте,

аз съм 8.4 г.с. и имам зацапване от самото начало, дори нещо повече от самата имплантация. В началото се притеснявах от извънматочна, после мислих, че не се развива, докато в 6 г.с. зацапването не премина в кръв. Тогава ме приеха в болница, където стоях 17 дни, а докторите така и не стигнаха до единно заключение...бременността се развива засега (надявам  се и занапред), на датата на предполагаемата менструация отново прокървих, а кафяво зацапване имам почти през цялото време...каква е причината още не се знае, аз съм само на легло, на папаверин 3х2, но-шпа 3х2, утрогестан 2х1, витамин С и Е. Промяна почти няма....не знам... :balk_144:             
« Последна редакция: Август 15, 2006, 10:24:53 am от c6688tt »
*
« Отговор #12 -: Август 15, 2006, 11:48:53 am »
c6688tt,
важното е, че ембриона продължава да се раzвива. Не търси причината zа продължаваЩото zацапване. Предписани са ти медикаменти и активна почивка - с каквото са могли да помогнат докторите, направили са го. Сега всичко е в ръцете на Природата. Пожелавам ти да се оправиШ и иzносиШ до края бременността си.
А zа zацапването не се притеснявай - чела съм, че при някои жени (по-въzрастни) то продължава дори преz цялата бременност.
*
« Отговор #13 -: Август 16, 2006, 05:16:00 am »
Momiche, пиши как си и си почивай максимално.
*
« Отговор #14 -: Август 16, 2006, 14:25:13 pm »
здравейте,момичета!!!
току що си написах дневничето и вътре споделих точно този проблем който имах преди доста време,и оттогава чакам чудото...,но не се притеснявайте толкова много.Като човек минал през ада,споделям само,че трябва в такъв случай да посетиш лекар обезателно,да си почиваш многоооо... и спазвай препоръчителното лечение.ако сега ми се случи нещо подобно бих си направила амниоцентеза/мисля,че така се нарича/поинтересувай се за това.
стискам палци!!!!не се притеснявайте предварително-това е много важно.
*
« Отговор #15 -: Август 18, 2006, 16:37:45 pm »
Ей, ама ми е радостно като прочета такива новини - бременни момичета  :D
Браво, момиче! Много се радвам за теб! Иначе за зацапването - дано вече е преминала тревогата ти - ама ти си знаеш - слушкай Док и си почивай сега! Пък после да разкажеш повечко за успешния ти опит  :wink:
*

викториа

« Отговор #16 -: Октомври 21, 2006, 06:33:48 am »
Здравей, адашке!
Пожелавам ти всичко да е наред. И аз имах подобно зацапване в 7 седмица преди няколко месеца, когато бях бременна. Савсем слабо, само няколко кафеникави капки. Много се изплаших, на другия ден веднага на доктор. Видая се савсем слаб пулс на бебето, даге не можаха да засекат точно колко. Казаха, че или ще оцелее бебето, или ще загине. За нещастие загина (миссед), но никои нищо не ми предписа за задържане. Никакви хапчета, никакви инжекции. Много безотговорно постъпиха американските лекари, напълно се разочаровах от американската здравна система. При теб как са тоновете на бебето? Това сега е много важно, защото по това се разбира дали е добре. Много силно ти стискам палци всичко да се развие в благоприятна посока и да изкараш лека и безпроблемна бременност.
Прегръдки,
Миха
здравеи...аз днес биах в спе6на клиника в сащ!Да ти кажа и аз сам разочарована поне за сега!моита случка е следната!Правих си тест за бременност на 4септември и беше положителен...започна да си ми става лошо..повращане наедряване на гарди..всичко както си трябва!и ето вече по мои изчислениа и на докторите триабва да сам влезнала в 7г.с. Днес на 20ти прокарвих!И както написах се озовах ж спешна помощ тук в сащ!почти циал ден изкарах там!и накраиа от сумати прегледи и рови4каниа в мене..ми казаха че незнаят дали има бременност и какво в това карвене!направо нямам думи!Казаха ми да се пребера в кащи и да си почивам и да си следя карвенето ако се засили да отида пак в спе6ното!Нищо не ми предписаха!кАЗАХА 4Е НИВОТО НА прогестерона едвам се долавиа...както ж урината така и телцата в кравта!Казах ми след джа дни да си направиа пак кравен тест!Незнам супер сам разо4арована от диагнозата "незнам"ниамам думи!И се надиавам че всичко ще ми е ок!сега в момента лежа и само мислиа..и през 10 мин..си гледам карвенето как е!
*

викториа

« Отговор #17 -: Октомври 21, 2006, 06:40:02 am »
опа теста за бременост го правих на 5 октомври..сори за грешката но още сам под ваздеистиа на това което ми се случва!
Re: ПОМОЩ-зацапване в 7 г.с. Za Viktoria
« Отговор #18 -: Октомври 23, 2006, 17:45:31 pm »
Съжалявам. Такава е системата на американското здравеопазване. Пълна пародия. В спешна помощ те претупват, иди на личен гинеколог, иначе никой няма да ти обърне внимание, но и това не е гаранция. Дано всичко да е наред, защото много боли (не тялото, душата) Ти къде си?
Прегръдки
Re: ПОМОЩ-зацапване в 7 г.с. Za Viktoria
« Отговор #19 -: Октомври 25, 2006, 03:39:45 am »
Съжалявам. Такава е системата на американското здравеопазване. Пълна пародия. В спешна помощ те претупват, иди на личен гинеколог, иначе никой няма да ти обърне внимание, но и това не е гаранция. Дано всичко да е наред, защото много боли (не тялото, душата) Ти къде си?
Прегръдки
Здравеите..вече се регистрирах и ще сам заедно с вас(Виктори-сега сам с ник никита_к)!Радвам се че има такав форум сас всички вас!
аз сам в Chicago!Днес спрях да карвя взеха ми вчера кравен тест и хормона ми се е понижил!Казаха другия понеделник още един кравен тест!Но аз вече си знам бебче няма :(...Вчера си направих домашен тест беше положителен ,,днес си направих втори..отрицателен!Гърдите вече не ме болят, кървенето спря!И за мене е ясно... :(бременноста ми приключи бързо!Та понеделник сам на кръве , а вторник на доктор за преглед дали е останало нещо в мен и какво!
А по междо другото..в събота вечерта изхвърлих от себе си...нещо като месце..не беше точно съсирек!Обилно кървене нямам!И сега вече се моля да не стигам до кюртаж...дано сам се изчистила!А..пак чесно казано не губя надейда че мойе бебчо оюе да е в мен ..здравичко , колкото и невероятно да е!Незнам момичета всичко това е много тежко!Касмет на всички ви!прегращам ви!