0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bobes

• *
  • 18
  • обичамЕ!...
здравейте 

исках да ви разкажа какво ми се случи и да ви помоля за становища по въпроса и най-вече как да реагирам занапред и с кой лекар

1.миналото лято с 1ва дата менструация на 16.07. забременях и всичко ок с тестове, на видеозона НИщО не се виждаше и ЧХГ високо и после намаля и все така нищо не се виждаше на видеозона/ на 01.08. имах мъничко зацапване и още на същата вечер обилно кръвотечение и т.е. спонтанен аборт - после не се наложи кюртаж
тук имам следния въпрос: не можеше ли при това зацапване лекарят да ми каже да лежа и/или да ми предпише примерно това 'устроген' или нещо там..., вместо да ми каже да си чакам да видим / даже и тук чета, че такова нещо се казва, дори и при мъничка бременност в 7 г.с.

2. тази година с начална дата на цикъм 04.03. забременях и се виждаше сакче с нормални размери без зародишче вътре към 8ма г.с. / отидох на друг лекар (в Стара Загора), който видя и сакче и зародишче с нормални размери и СЪРДЕЧНА ДЕЙНОСТ даже / два дена след това моят лекар все така никакъв зародиш не виждаше и вече беше твърд, че трябва кюртаж поради 'кухо яйце'... имало само няяякаква сянка, а и вече сакчето не било толкова хубаво / на следващия ден ходих на друг лекар (тук в онзи частен център до 25та поликлиника,как се казваше...), който каза, че има отлепване на сака и остатъци от загинал зародиш вътре / след това отидох в по-готин видеозон в АГ-то (1ва, бивша ТК), където работи моят лекар, но без да му казвам (той самият ми препоръча да отида, де, без да му казвам, за да съм спокойна), и там ми казаха, че е мъртъв зародиш, т.е. 'мисед' и има почти изцяло отлепване на сака, т.е. СПЕШЕН аборт, за какъвто твърдо ме врънкаше и моят лекар, за да не прокървя и тогава кюртажът се усложнявал... / бързо отидох при д-р Мазнейкова за последна консултация преди решението и тя пък каза, че имало зародиш и то жив и то с една сърдечна клапа, но малък едва 2мм и, тъй като днешната медицина била агресивна, да го махам, щото явно няма да го бъде... / та отидох си при лекаря и насрочихме аборт и следващата сутрин, 04.05., ме оперира
въпроси: лекараят ми така и до последно виждаше 'кухо' яйце и се ядосваше, че поне нещо да виждал, щял да ми изпише хапчета за засилване, незнам какви точно, т.е. ако беше провидял като другите и ми беше изписал навреме, нямаше ли да се оправи зародишчето / да не би пък дори и 2мм дори и с една клапа, нямаше всичко да се развие нормално - дали не избързах, но пък той ме плашеше, че можело да настъпят усложнения и даже съм астматик и се оказа,че имама алергия към повечето упойки и лекарства за операцията и вместо да пия 3-4 дена противоалергични, ми биха инжекции, че не можело да се бави

и сега съм с нови сили де и, точно докато не съм много емоционална, ми се искаше като освен горните въпроси общо да ви питам:
1.добре ли съм реагирала като цяло / пропуснала ли съм някакви хапчета / имало ли е нещо,което съм могла да направя
2.сега (т.е. като забременея) мисля да отида в Шейново с онази ЖК за целия период за 200 и нещо лв и съответно да ходия на общия кабинет и да не подбирам лекар (освен ако не ми предложите някой, на който да имам пълно доверие) - така добре ли е: хем добри лекари, хем различни, което пък хем не е добре, че не те следи един от началото до края, хем е добре, щото имаш различни гледни точки???

знам,че стана малко дълго,но се надявам да го изчетете и да ми дадете искрените си мили мнения... - просто ми се иска този път да не им обръщам внимание на лекари, да гледам себе си, да разсъждавам хладно и спокойно...

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
« Последна редакция: Август 17, 2006, 16:54:55 pm от ninochka »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: успокоение и, най-вече, предложения занапред
« Отговор #1 -: Август 17, 2006, 17:22:30 pm »
Като изключа последното т изаключение, че искаш да не обръщаш внимание на лекари, останалото го разбирам. Съчувствам ти. Не мисля, че нещо си пропуснала, объркала или направила не както трябва. Напротив, доколкото схващам, през цялото време са те следили няколко души, при това съвестно, а и ти самата не си била безотговорна към себе си.

Конкретно на въпросите ти: при първата бременност е било много рано за каквато и да било намеса. На практика дори не разбирам как така си разбрала, че си бременна, след като дори закъснение на менструацията не си имала, но може да си сгрешила датите.

При втората бременност разминаванията в лекарските мнения вероятно се дължат както на ранния срок на бременността, така и на различното качество на апаратурата, с която са те гледали. Но независимо дали е било кухо яйце, мъртъв или увреден плод, решението е било само и единствено аборт. Няма за какво да се упрекваш, нищо не е можело да се направи, за да се спаси бременността.

И сега най-важното, какво следва оттук нататък. За мене правилният вариант е 1 лекар да те следи, да му имаш пълно доверие и само в случаите, в които се налага някаква специализирана помощ, да ходиш при друг. Преди следваща бременност си направете изследвания с партньора, както и профилактика с фолиева киселина. Но най-важното - намери си лекаря.

Желая ти успех! :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

bobes

• *
  • 18
  • обичамЕ!...
« Отговор #2 -: Август 17, 2006, 17:40:03 pm »
1. МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ: и за обстоятелствения отговор и за бързината!!!

2. да, при първия случай съм объркала датите: всъщност кръвотечението дойде на 25.08., а за бременността беше ясно не само от закъснение и +тестове, ами и от ЧХГ, което беше нормално един път и един път намаляло малко...

3. особено ти благодаря за мнението - просто се измъчвам малко, въпреки всичко и, особено, заради това, че явно е било живичко...

4. ми как да го намеря този лекар!!! не ми се връща при моя - нямам му доверие вече... така и до последно виждаше само кухо яйце / между другото, наистина ли смяташ, че, ако беше видял зародиш навреме, нямаше да ми изпише хапчета и да се оправят нещата?!?! / иначе абортът ми го направи супер, а и той самият ме кефи... обаче, някак си му нямам доверие вече... / и защото така ме юркаше с този аборт, може и да е било за мое добро, ама...
   та затова си мисля да отида към Шейново и да видя там всички един по един в нормалния кабинет за прием за ЖК... - как мислиш, добро решение ли е това? имаш ли конкретно предложение за лекар? чела съм бели и черни списъци,но оставам с впечатление,че за всеки добър има и нещо лошо и така доста се обърквам... а и ти казваш, че съм отговорна,ама това значи,че съм и доста подозрителна, т.е. не съм лесно доверчива...

благодаря пак и за съчувствието, но определено гледам да съм добре и хи4 не се потискам  8) - гледам напред и имам нужда от добър съвет определено и отново ти благодаря :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Август 17, 2006, 17:52:12 pm »
Не се измъчвай повече. Аз вярвам на преценката на д-р Мазнейкова и щом е казала, че е било с голям дефект (1 клапа), значи никакви хапчета и никакви мерки нямаше да могат да го спасят. Това е несъвместимо с живота състояние.

Колкото до лекар, щом си от София, поне имаш много възможности и право на избор. Но сама трябва да си го избереш, няма как. Не чети тези смешни списъци, в тях има доста крайни изказвания, както и умишлено оплюване от страна на конкуренцията. Изборът на лекар е труден, няма спор. И наистина, колкото е по-отговорен и грамотен един човек, толкова му е по-трудно да избере. Обаче като го намериш, като в любовта, ще си сигурна, че именно това е твоя лекар.  :lol:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

bobes

• *
  • 18
  • обичамЕ!...
« Отговор #4 -: Август 17, 2006, 20:18:53 pm »
много ти благодаря, МНОГО  :D  :D  :D

благодаря ти и затова, че ми подкрепяш отговорността, мнителността и "грамотността" - аз наистина вярвам, че не трябва сляпо да се вярва - благодаря!!!  :D и наистина избягвам да чета тези форуми, щото понякога са някак наплашващи и злбони!   :?

аз, между другото, забравих да спомена и, че баща ми имаше дефект на сърцето - тя , всъщност, майка ми напомни (аз й бях казала, че съм бременна, за съжаление, та и тя преживя всичко)... та ми и каза дане би да било наследствено?!?!?

и ще пробвам с лекарите в Шейново - и дано срещна Моя!!!

та, да заключа - БЛАГОДАРЯ!!!  8)
« Отговор #5 -: Август 18, 2006, 14:50:06 pm »
Ниночка, и аз мисля, че си направила всикчо, което е трябвало - потърсила си повече консултации и т.н. - просто така се е случило и според мен определено нямаш вина!

За ЖК в Шейново - не можеш ли да отидеш няколко пъти при който се падне, после като си съставиш мнение за лекарите, да ходиш, когато твоят човек е на смяна? Въобще не знам как протича ЖК и дано не предлагам някоя глупост, но според мен нещо средно трябва да се предприеме - човек да има един лекар, който да го следи и на когото се доверява, а при по-завързани ситуации да иска мнение и от друг. Все пак е добре някой да ти знае и проследява историята, това помага.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #6 -: Август 18, 2006, 15:19:10 pm »
ninochka,
не се притеснявай, дори и да иzбереШ лекар, който в последствие да не ти допадне, можеШ да го смениШ по всяко време.
Аz смених наблюдаваЩата бременността ми гинеколожка в 20 г.с. И не че тя беШе невнимателна към мене, а просто винаги когато се появяваха проблеми и имах нужда от консултация или се налагаШе преглед, тя все не беШе в кабинета. НалагаШе се да ме преглежда колегата й и така съвсем случайно, намерих "моят" лекар.
Успех!
*

bobes

• *
  • 18
  • обичамЕ!...
« Отговор #7 -: Август 21, 2006, 13:13:42 pm »
благодаря ви за мненията  8) 

а, иначе, аз май точно така ще направя - ще се запиша в Шейново и като мина през повечето лекари, може би ще "си падна" по някой :lol:

поздрави   :)
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2006, 21:03:38 pm »
Аз минах по твоя път...на 15 септември ми напавиха кюртаж и до последно не знаеха / трима доктори/ дали е мисед или кухо....
Преди два дни бях на лекар и казаха, че всичко ми е наред и мога да поднова опитите,но ме притеснява,че ме болят яйчниците и кръста като да ми идва...а незнам ще ми идва ли или съм пред ову и за това.Жената каза,че нямам възпаления....хем ме е страх, хем искам бебок....много трудно преживях аборта.
А при първата бременност от първия опит стана и всичко мина ок...9 месеца и раждането...незнам сега какво да мисля...
Мога да ти кажа само да съберем кураж и....да опитаме отново.
П.С. От Мазнейкова не съм доволна, аборта го направих в Правителствена и съм много доволна от всички и всичко там.