здравейте
исках да ви разкажа какво ми се случи и да ви помоля за становища по въпроса и най-вече как да реагирам занапред и с кой лекар
1.миналото лято с 1ва дата менструация на 16.07. забременях и всичко ок с тестове, на видеозона НИщО не се виждаше и ЧХГ високо и после намаля и все така нищо не се виждаше на видеозона/ на 01.08. имах мъничко зацапване и още на същата вечер обилно кръвотечение и т.е. спонтанен аборт - после не се наложи кюртаж
тук имам следния въпрос: не можеше ли при това зацапване лекарят да ми каже да лежа и/или да ми предпише примерно това 'устроген' или нещо там..., вместо да ми каже да си чакам да видим / даже и тук чета, че такова нещо се казва, дори и при мъничка бременност в 7 г.с.
2. тази година с начална дата на цикъм 04.03. забременях и се виждаше сакче с нормални размери без зародишче вътре към 8ма г.с. / отидох на друг лекар (в Стара Загора), който видя и сакче и зародишче с нормални размери и СЪРДЕЧНА ДЕЙНОСТ даже / два дена след това моят лекар все така никакъв зародиш не виждаше и вече беше твърд, че трябва кюртаж поради 'кухо яйце'... имало само няяякаква сянка, а и вече сакчето не било толкова хубаво / на следващия ден ходих на друг лекар (тук в онзи частен център до 25та поликлиника,как се казваше...), който каза, че има отлепване на сака и остатъци от загинал зародиш вътре / след това отидох в по-готин видеозон в АГ-то (1ва, бивша ТК), където работи моят лекар, но без да му казвам (той самият ми препоръча да отида, де, без да му казвам, за да съм спокойна), и там ми казаха, че е мъртъв зародиш, т.е. 'мисед' и има почти изцяло отлепване на сака, т.е. СПЕШЕН аборт, за какъвто твърдо ме врънкаше и моят лекар, за да не прокървя и тогава кюртажът се усложнявал... / бързо отидох при д-р Мазнейкова за последна консултация преди решението и тя пък каза, че имало зародиш и то жив и то с една сърдечна клапа, но малък едва 2мм и, тъй като днешната медицина била агресивна, да го махам, щото явно няма да го бъде... / та отидох си при лекаря и насрочихме аборт и следващата сутрин, 04.05., ме оперира
въпроси: лекараят ми така и до последно виждаше 'кухо' яйце и се ядосваше, че поне нещо да виждал, щял да ми изпише хапчета за засилване, незнам какви точно, т.е. ако беше провидял като другите и ми беше изписал навреме, нямаше ли да се оправи зародишчето / да не би пък дори и 2мм дори и с една клапа, нямаше всичко да се развие нормално - дали не избързах, но пък той ме плашеше, че можело да настъпят усложнения и даже съм астматик и се оказа,че имама алергия към повечето упойки и лекарства за операцията и вместо да пия 3-4 дена противоалергични, ми биха инжекции, че не можело да се бави
и сега съм с нови сили де и, точно докато не съм много емоционална, ми се искаше като освен горните въпроси общо да ви питам:
1.добре ли съм реагирала като цяло / пропуснала ли съм някакви хапчета / имало ли е нещо,което съм могла да направя
2.сега (т.е. като забременея) мисля да отида в Шейново с онази ЖК за целия период за 200 и нещо лв и съответно да ходия на общия кабинет и да не подбирам лекар (освен ако не ми предложите някой, на който да имам пълно доверие) - така добре ли е: хем добри лекари, хем различни, което пък хем не е добре, че не те следи един от началото до края, хем е добре, щото имаш различни гледни точки???
знам,че стана малко дълго,но се надявам да го изчетете и да ми дадете искрените си мили мнения... - просто ми се иска този път да не им обръщам внимание на лекари, да гледам себе си, да разсъждавам хладно и спокойно...
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО