0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
ФОЛИКУЛОМЕТРИЯ -въпрос!
« -: Август 21, 2006, 21:39:23 pm »
Здравейте момичета!Днес 11 ден от цикъла отидох за фоликулометрия!Оказа се че матка е в форма на мида ,....лигавицата 7мм.
в дясно има е фоликула 5,9,12мм
лявата страна трудно достъпна  с множество малко фоликули!
Какво ще кажете за тази лигавица....дали не е много тънка за 11 ден от цикъла????????
Гинка отново ме вика след седмица, 8O да ме види пак----дали не е късно тогава??????
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: ФОЛИКУЛОМЕТРИЯ -въпрос!
« Отговор #1 -: Август 21, 2006, 21:44:45 pm »
Спокойно, не е тънка. След една седмица обаче ще е вече доста късно.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

adi

• 7710
« Отговор #2 -: Август 21, 2006, 22:01:16 pm »
И аз това казах на гинката!!!!......по принцип овулирам към 13-14 ден..и тя ми каза че всеки месец било различно и че сега фоликули са малки и имало време!.....ову щало да е по-късно

!След седмица на 28.08. поне да видим как е лигавицата!.....че вече незнам! :(
Мели по принцип кога е хубаво пак да ме видят? на кой дене???
« Последна редакция: Август 22, 2006, 07:37:24 am от adi »
« Отговор #3 -: Август 22, 2006, 11:22:10 am »
Ади тя да не ти е казала след седемица за да види дали се е спукал реално фоликула? Аз на твое място все пак бих правила кекса в цялата тази  седмица- от сега. При мен при последната фолику -я на 10ти ден имаше 16 мм и ми каза в следващите 3 дни - контакти ( 4акахме ову-то в тия 3 дни). При теб 12 мм след 7 дена, може пък наистина да мисли 4е до ову-то има 7 дни.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Август 22, 2006, 11:33:37 am »
Ади, към 12-13 ден. Но аз каквото и да ти кажа сега, няма да ти е от голяма полза, така или иначе трябва да се съобразиш с изискванията на лекаря.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Август 22, 2006, 13:13:01 pm »
На твое место бих отишла след 2-3 дена пак на фоликулометрия.
Не се знае с какво темпо растат фоликулите /1,5-2 мм или 3/
Не се знае при какъв размер на фоликула ще е Овулацията. Може да е при 18 - 19 мм , може да е и при 26-28 мм.
Колкото до лигавицата - има време да порасне още.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
« Отговор #6 -: Август 22, 2006, 20:53:03 pm »
Момичета много ви благодаря за подкрепата!Радвам се че ви има!
Утре ден 13 от цикъла си взех час при друг лекар за да ме види.....как са фолекулите и как е лигавицата!Така че утре ще ви пиша пак!Дано всичко да е наред!Дано лигавицата да е достатъчно дебела и предишното изтъняване да е било от Клостилбегит!

Междудруго когато споменах на Гинка че има съмнение за изтъняване на лигавицата поради Клостилбегит...............тя ми отвърна че това било голяма глупост,до сега никога не е чувала че Клостил може да изтънява лигавицата!Направо щях да падна! 8O 8O 8O
*

adi

• 7710
« Отговор #7 -: Август 23, 2006, 20:20:16 pm »
Здравейте момичета!Днес(ден 13 от цикъла) ходих при друг лекар за фоликулометрия!
Резултати са следните.........в дясно най-голям фоликул 11,8мм има  и други по-малки......  лигавицата 8,3мм.
Доктора каза че най-вероятно този месец няма да има ову!За всеки случей ме вика пак в петък!УЖАС!!!!!!!!!!!!!!!!!Направо незнам какво да си мисля!!!Какво да правя???Какво ли означава това????Че вобще нямам ову???или е ановулаторен цикъл????? :balk_133: :balk_133: :balk_133:
« Отговор #8 -: Август 23, 2006, 20:27:41 pm »
Ади бе, ти поне си печена, що те обзема такава паника. И ановулаторен да е, нали нов цикъл идва!!! :D Пък стискам палци доковете да са се объркали :balk_104: :balk_104: :balk_21: :balk_21:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #9 -: Август 23, 2006, 21:16:47 pm »
Ади миличка, я го дай по-ведро! Знаеш, че когато човек най-малко го очаква, тогава става чудото. Природата си има свои закони, напук на всичко!

Успех и помни, че няма място за отчаяние!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

adi

• 7710
« Отговор #10 -: Август 23, 2006, 21:21:17 pm »
Не ме обвзема паника......а много ме е яд че до другия месец съм в неведение!!!!Точно това ме побърква!От доста месеци ме тормози въпрос ....дали при неуспешните инсета и тънка лигавица ,дали проблемът беше неподходяща стимулация с Клостилбегит....или има някакъв друг проблем!!!Надявах се сега да разбера....но уви ! :(
*

adi

• 7710
« Отговор #11 -: Август 23, 2006, 22:37:39 pm »
 :D
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #12 -: Август 24, 2006, 08:42:48 am »
Цитат
Здравейте момичета!Днес(ден 13 от цикъла) ходих при друг лекар за фоликулометрия!
Резултати са следните.........в дясно най-голям фоликул 11,8мм има  и други по-малки......  лигавицата 8,3мм.
Доктора каза че най-вероятно този месец няма да има ову!За всеки случей ме вика пак в петък!УЖАС!!!!!!!!!!!!!!!!!Направо незнам какво да си мисля!!!Какво да правя???Какво ли означава това????Че вобще нямам ову???или е ановулаторен цикъл?????

Адинка, я не се шашкай! Според мен имаш реални шансове за овулация между 17-18 ден. От опит с моите фоликуметрии мога да ти кажа, че и аз ги държа ниски размери на доминантния и във времето близко до ову , просто растат повече от 2 мм на ден.
*

adi

• 7710
« Отговор #13 -: Август 24, 2006, 08:46:02 am »
Дано дано lady_11!!!!Дали е по-рано или по-късно все тая!!!!Важно да има ову!Утре ще видя как са нещата! :D
« Отговор #14 -: Август 24, 2006, 17:45:41 pm »
Ади мила, стискам палци да е от това 4е ову-то е по-късна този месец.
Пък ако няма, защо не поискаш да те стимулират с някое друго лекарство, което да не влияе зле на лигавицата?
И не се шашкай - то4но ти ли :hug2:
« Отговор #15 -: Август 24, 2006, 23:33:05 pm »
Спокойно, не е тънка.
Мели, а какво ще кажеш за моята: 10-ти ден - 4 мм.
Май е много зле :(
*

adi

• 7710
« Отговор #16 -: Август 25, 2006, 20:28:36 pm »
Днес ден 15 от М пак ходих на УЗИ и се видя че един фоликул  в дясно е нарастнал до 16мм.Док каза че може и да се спука....не се знае......и може да видим в понеделник!Луда работа! :D
*

lady_11

• 3217
« Отговор #17 -: Август 25, 2006, 20:38:44 pm »
Ади, залягай над секса събота и неделя. Не е толкова луда работата.
*

adi

• 7710
« Отговор #18 -: Август 25, 2006, 20:41:03 pm »
ЕЕЕ непрменно сутрин и вечер!!!!!Няма да пропускам!...,въпреки че още не е сигурно че ще има ову! :D
*

lady_11

• 3217
« Отговор #19 -: Август 25, 2006, 20:44:20 pm »
като ти гледам графиката ову ще има
немога обаче да я съпоставя с други графики от предходен месец.

Ади аз последния месец бях:
понеделник - 14 мм
вторник - почивка
сряда - жълто тяло
Не казвам, че и при тебе ще е така, но твоето ову е между 16-18 ден и не го отписвай