0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, днес сутринта отидох и си пуснах изследвания на щитовидната жлеза. Неми ги е препоръчал лекар, а аз сама реших, защото вече 2 години (без установен проблем, а само една запушена тръба - видяна от цветна снимка) не забременявам.
Моля за вашия коментар:
ТSH     2.857 (реф. 0,35-5,00 разбрах, че това вече е стара горна граница!)
FT3     4,13 (2,25-6,00)
FT4   12,51 (9,15-23,86
Anti TPO 2,0 (<12)
Въпреки, че им казах в лабораторията ТАТ и МАТ, това ми пуснаха и сега виждам, че всъщност ТАТ не е изследван. Така ли е? Моля кажете ми какво следва от тук нататък?
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Бихте ли коментирали и моите резултати?!
« Отговор #1 -: Август 22, 2006, 13:48:56 pm »
Здравей, мисля, че по новите критерии реф. ст-ти за TSH са от 0,2 - 3 (говоря за нормални ст-ти). Не съм 100% сигурна, но потърси в сайта има много хубави статии за щитовидната жлеза.
Ти все пак как така реши, че там е проблема?Изследвала ли си другите хормони?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Август 22, 2006, 15:34:32 pm »
Супер са ти изследванията.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Август 22, 2006, 15:41:28 pm »
Повтори TSH през зимата.
*
« Отговор #4 -: Август 22, 2006, 16:53:16 pm »
Благодаря за бързите отговори!

Айви, ами не съм решила, че там е проблема, но просто все още го търся. Иначе да - изследвала съм си репродуктивните хормони и те са ОК, ову-то се засича от тестовете, нямам хламидии, нито уреа и микоплазма, спермограмата ни е наред, цветната снимка показа една проходима и една запушена тръба, яйчниците уж функционират нормално, мерих БТ и има двуфазност, правим секс във фертилните дни и накрая като резултат е едно голямо НИЩО  :( Та затова изследвах и щитовидната жлеза. Сега май ми остава само лапаро, че вече взе да ми писва от всичко.... или пък нещата идват от главния.... :?
« Последна редакция: Август 22, 2006, 16:55:51 pm от Gia »

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Август 22, 2006, 21:15:47 pm »
Мила Gia изследвания са ти хубави!
Спермограма в клиника по стерилитет ли правихте?Имунологични и генетични правихте ли ги??Фоликулометрия поне 2 месеца ?? :D
*
« Отговор #6 -: Август 23, 2006, 09:53:46 am »
А при кой лекар ходиш? В смисъл, че е по-добре да се консултираш със специалист вместо да се луташ сама и да се чудиш от къде да я подхванеш :lol:
*
« Отговор #7 -: Август 23, 2006, 15:38:29 pm »
Ади, мила, ами правих само тестове за ову, щото те били достатъчни според докторката ми  8O. Пък то все едни доктори - взе да ми писва от тях! А за имунологичните и генетичните, моля, ако ви се обяснява малко да ме просветите. Спермограмата е при Александров.
Айви, ходих при Влаева в Терапията, не е светило, доста е внимателна, но ..... като, че ли нямам вече търпения да ходя при нея. Искаше ми ПКК, при условие, че съм правила вече 3 или 4 напоследък, а на приятеля ми микробиология, въпреки, че няма оплаквания и спермограмата е наред. Сигурно е права, но просто вече ми се изчерпа и търпение и нерви. Щото гледа да ти пусне всякакви изследвания и аз все трябваше да чакам със забременяването - пропусни този месец, айде сега и следващия и т.н.
А иначе като ходих при Александров, за да му покажа цветната снимка, която пък ми прави Маркова от Майчин дом и на която се вижда една запушена тръба - той ми заяви най-отговорно"стига си се занимавала с глупости и изследвания, направи си лапаро, че не се знае и здравата тръба как ти е, а само така ще се разбере". Затова на този етап мисля за лапаро през октомври. Иначе не можело да няма ову и да не се пукат фоликулите, щом хормоните били наред. Аман вече!!!
Поне съм спокойна, че щитовидната е наред  :D

Сигурно ще ме помислите за безотговорна, но откъдето и да се изследвам всичко излиза ОК, пък никакъв резултат.

*
« Отговор #8 -: Август 23, 2006, 16:03:58 pm »
Никой не те смята за безотговорна :lol:Просто се опитваме да разберем подробности за да ти помогнем колкото можем :lol: Щом си решила лапаро и Александров ти го е препоръчал действай!
Само се успокой и не мисли къде е проблема - това е работа на лекарите :lol:Карай я по-спокойно и нещата ще си дойдат на мястото!

Стискам ти палци!

П.С От колко време казваш, че опитвате?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Август 23, 2006, 20:52:51 pm »
Лапаро е много добро решение!Доста неща ще се изяснят!Едно по едно трябва да се изключат евентуалните причини за  стерилитет!
Няма друг начин мила!
Имунологични и генетични изследвания не са за подценяване!
Прочети малко в тези статии.......http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=106772.0;all :D
*
« Отговор #10 -: Август 24, 2006, 09:13:37 am »
Миличка и аз бих те посъветвала както момичетата да помислиш и за имунологични причини - антиспермални, антиовариални, антизона пелуцида - те доколкото знам имат отношение към забременяването.
А лапарото ако го направиш - даже може и по-добър резултата да ти даде от цветната снимка:) - поне при мен беше така, а също и да ти даде най-добър отговор какво е състояние на тръби, матка, яйчници.
Късмет!
*
« Отговор #11 -: Август 24, 2006, 11:57:03 am »
Благодаря ви отново, момичета!

Айви, ами сега септември вече стават 2 години безуспешни опити. А между другото никога не съм забременявала, въпреки, че и със настоящия и с предишния ми приятел (с него бях 5 години, със сегашния също стана вече 5 годишна връзка) се пазехме с прекъснат полов акт.

Ади, благодаря ти за инфото - като ми поостане малко време ще почета.
Също благодарности и на останалите момичета за куража и подкрепата.
Стискам палци и на вас и когато имам някаква новина ще докладвам.