0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
към всички от бургас
« -: Август 28, 2006, 17:55:45 pm »
здравейте на всички от бургас!!!

правя си от близо 2г изследвания (различни)в лаборатория мдл лина,но вече имам съмнения !!!вадят ми почти еднакви резултати.отгоре на това не ми вадят и антибиограма за гарднерела вагиналис
някой може ли да сподели дали е имал такъв проблем с тази лаборатория?
*
Re: към всички от бургас
« Отговор #1 -: Август 29, 2006, 10:04:34 am »
Здравей, миличка...аз също не съм доволна от лаболаториите Лина и си правя моите хормонални изследвания всеки месец в лаболаторията на д-р Тошкина - до Първо РПУ на Георги Кирков. Зимата ги бях засякла с резултати от Бодимед София и бяха почти еднакви.
Ако желаеш опитай там,но като цяло дори самите лаболаторни лекари си признават, че техниката им е остаряла и че навсякъде се отчита лаболаторна грешка.Важното било резултатите да са все от една лаболатория всеки месец за да се следят.
*
« Отговор #2 -: Септември 01, 2006, 22:21:47 pm »
Здравей Дечка,
съгласна съм с Вкас.Ние първите изследвания ги правихме при док.Тошкина,но аз просто не исках да вярвам на резултатите и затова отидохме в Лина,където определено всичко беше ОК,ама в последствие,имайки предвид резултати от други две лаборатории,се оказа,че нищо ама нищо не е ОК,ама изобщо.Аз лично не им вярвам в никакъв случай.Но това си е мое мнение без да се ангажираш с него.
Успех!
*
« Отговор #3 -: Септември 03, 2006, 10:22:44 am »
За лаб.на д-р Тошкина мога да кажа че няма разлика с лаб.Лина. От началото на 2000 г. започнах да посещавам лаб.на д-р Тошкина,резулатите ми там бяха винаги различни (може би проблема е бил в мен), след което към 2003 г. я смених с лаб.Лина. За тези лаборатории мога да кажа само, че не им вярвам, но не съм виновна че живея в Бургас и нямаме поне една нормална лаборатория.
Например преди два месеца лаб.Лина ми объркали резултатите, а моето лечение зависи от тяхните изсл., благодарение на тяхната грешка в момента съм със сърцебиене. Ужасно е  че няма как да се доверя на резултатие, пък отдруга страна защо им плащам за да ги проверявам някъде другаде. За сверка съм правила паралелни изследвания в лаб.Лина и в Плевен при доц.Конова, тотално различни бяха, нещо като открийте разликите. :?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #4 -: Септември 03, 2006, 13:07:09 pm »
Аз също не съм доволна от тях, след като две години ми откриваха e-coli в урината и  се тъпчех с антибиотици през 2 месеца и нямаше резултат реших да отида до Варна и там да направя изследванията  оказа се, че нищо ми няма. :xЗа съжаления излиза , че не само за лекар трябва да се търчи до там ами и за изследвания :(
*
« Отговор #5 -: Септември 03, 2006, 13:57:06 pm »
Тигра здравей,
във варна в коя лаборатория прави изследвания?
Благодаря!
*
« Отговор #6 -: Септември 03, 2006, 21:55:13 pm »
    Aз и мъжът ми сме правили изследвания в Лина и мисля, че при някои резултати има известна достоверност.Но много лекари се отнасят с недоверие към лабораторията и сигурно има защо. Казват,че Костадинов рядко прави сам изследванията, в повечето случаи работят лаборантките. А за Тошкина казват, че е изключително съвестна и прецизна, но сигурно и там понякога има неточности.
    И аз имам съмнения към Лина заради следния случай. Отивам за първи път да си изследвам репродуктивни хормони и на щитовидната жлеза.Момичето на компютъра ме пита на кой ден ми е казал док да ги пусна.Да, ама док ми ги написа на един лист и  не ми обясни , че се пускат в различни дни. Викам-ще питам лекаря. Една, явно по-старша, ми измъкна листа от ръцете и вика на момичето:"Абе, я не се обяснявай.Пускай ги така, кво ти пука" Казвам-ама ако трябва да не са днес, ще питам. "Не, не-докторът иска да ги види така-информативно."
     После разбрах, че половината от хормоните съм ги пуснала не когато трябва и хубавичко се изръсих за още изследвания.
      Как да вярваш на лаборатория, в която има хора, работещи на принципа "Кво ти пука", изказан нагло пред пациент! 8O
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
« Отговор #7 -: Октомври 20, 2006, 13:02:11 pm »
вдигам темата, за да не пускам нова  :)
сега тепърва ще започвам с изследванията и искам да попитам някои неща:къде е лабораториятана д.р Тошкина? имате ли отзиви за лабораториите в Ел Масри и Св София? случайно да знаете някоя лаборатория, която да работи в съботе и неделя? /7ми ден след ову май ще ми се падне точно тогава  :? /
*
« Отговор #8 -: Октомври 20, 2006, 18:48:21 pm »
Здравей Херелина,
лаб на др.Тошкина се намира на ул. Лермонтов съвсем близо до първо РПУ,за съжаление не знам точно номера,но съм сигурна, че ще се включат и други момичета - дано някоя знае.Всъщност можеш да намериш точния адрес в www.compas.bg.Дано не бъркамако пък е така по-напред в Адреси мисля че Сигнус е дала адреса.
Подкрепям реш за изследвания в тази лаб по отношение на спермограми,хламидия и токсоплазмоза,защото сам ги правила и на други места и са се потвърдили, за разлика от Лина.За други изследвания не мога да кажа.А хормони сам правила в Лина и ексактлабор и са еднакви ,така че мисля,че за хормони на Лина може да се има вяра.
Това е моето мнение,но все пак ти решаваш!
Желая ти хубави резултати и УСПЕХ!
« Отговор #9 -: Октомври 20, 2006, 21:38:27 pm »
И аз не съм доволна от лаборатория Лина. 4 пъти съм правила там хормони и всеки път различни резултати. Е, аз си имам проблем . Първо разбрах за високия пролактин. После LH i FSH високи, LH < FSH, LH > FSH, тестостерон - висок 8O
Всеки път е различно. Дават ми резултата без печат и подпис. Последния път си поисках да ми сложат печат, сестрата се разрови в едно чекмедже и ми лепна един печат - ЛИНА-Поморие ??? 8O Няма касова бележка, което ме навежда на мисълта, че са го ударили на печалбарство. И при Тошкина съм ходила, но и на тях нямам вяра.
Миналият декември пуснах хормоните в лаборатория ХЕМА ЛАБ, намира се в ж.к. Зорница бл.50 - кооперацията до Mac Donalds до колелото, сега  мисля пак да отида там.
Има ли някой да сподели мнение за Хема ЛАБ ?

« Отговор #10 -: Октомври 20, 2006, 21:43:56 pm »
Сега видях, че ХЕМА ЛАБ имат и лаборатория в к-с " Възраждане " ул. " В. Левски " 103.

« Отговор #11 -: Октомври 20, 2006, 21:48:29 pm »
" Света София " пращат изследванията в лаборатория " Лина " :needleani:

« Отговор #12 -: Октомври 23, 2006, 12:50:39 pm »
благодаря ви за отговорите  :D май ще отида в Тошкина. а има ли значение по кое време на деня ще се изследват хормоните? сутринта няма да мога да имна, но мога да отскоча в обедната почивка  :)
*
« Отговор #13 -: Октомври 24, 2006, 18:58:51 pm »
Не знам дали има значение ремето - предполагам не,защото са ми казвали от лаб.,че не е зад да си гладен и жаден като за някой други изследвания.
*
« Отговор #14 -: Октомври 28, 2006, 19:03:47 pm »
И аз да се квлюча в темата на Бургазлийки  :lol:

И аз до сега съм правила само в Лина и направо  настръхвам като чувам,ч е има проблеми там. И аз нях с висок Пролактин и го свалих с хапчета - ами ако е било грешка  8O УЖАС. Не ми се мисли.
Проблема сега е когато започнахме да правим спермограми -  :lol: е там нещата са нправо смешни - както казват тук момичетата - резултатите са невъзможни. та ще ходим в София.

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!