0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
яйчник тип пчелна пита!
« -: Август 29, 2006, 07:43:39 am »
Здравейте момичета!бих искала да попитам какво означава яйчник тип пчелна пита?????
Вчера когато ме гледа гинка написа следното.......трудно достъпен за оглед -тип пчелна пита!...каза хич да не се надявам на него! 8O
*
Re: яйчник тип пчелна пита!
« Отговор #1 -: Август 29, 2006, 09:41:32 am »
Ади, не съм много компетентна по въпроса, но моето предположение е, че сигурно става въпрос за множество малки кисти и/или фоликули по яйчника, които при преглед с ехограф наподобяват пчелна пита. Предполагам, че е свързано с поликистозните яйчници, но пак казвам, че не съм 100% сигурна.

Какво точно ти каза доктора? Да не би да е имал предвид да не се надяваш само този месец? 
« Отговор #2 -: Август 29, 2006, 10:00:03 am »
Здравей Ади!
Преди време някъде бях чела, че това се получава след прием на Клостилбегит, заради повишеното производство на фоликули от яйчниците. Доколко е достоверна информацията обаче не съм сигурна :(
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #3 -: Август 29, 2006, 12:11:41 pm »
Ади здравей,
и аз нямам представа какво е това, ти не можеш ли да и се обадиш за да поискаш по-то4НИ обяснения?
Дано се вклиу4ат и моми4ета които знаят нещо конкретно по въпроса.
Но ако пак е от от това лекарство, то в никакъв слу4ай няма да разреша за инсе-то да ме стимулират с него (ако ми предложат то4но него) :x
*
« Отговор #4 -: Август 29, 2006, 12:47:41 pm »
Мила Ади , преди време и на мен една лекарка в Стара Загора ми каза същото - яйчник тип "пчелна пита". Доколкото успях да разбера това са множество фоликулчета и яйчника прилича на пчелна пита. Но пък след това са ме преглеждали други двама лекари и никой не ми каза нещо подобно. А стимулации не съм правила и не мога да кажа има ли връзка с лекарствата.

*

adi

• 7710
« Отговор #5 -: Август 29, 2006, 20:52:13 pm »
Благодаря за отговорите!!!Става въпрос за множество малки фоликулчета ......тип пчелна пита!!!Интересува ме това дали е лошо??
Иначе Клостил съм го пила при 2 инсета последно преди 3 месеца ....и немисля че това има вързка.......все пак минаха 3 месеца.
Лекарката имаше в предвид че по принцип хич да не се надявам на този яйчник!  8O
*
« Отговор #6 -: Август 29, 2006, 23:25:46 pm »
...Лекарката имаше в предвид че по принцип хич да не се надявам на този яйчник!  8O

Ади, защо не потърсиш и още едно мнение, на друг лекар? Не мисля, че трябва да се отписва този яйчник. Знам, че при такива случаи се взимат противозачатъчни, за да могат яйчниците да отпочинат за известно време. Четох някъде, че по някой път това се получава на нервна почва. Не е зле да си почиваш повечко и да бъдеш възможно по-спокойна, въпреки че от личен опит знам, че това е почти невъзможно, имайки предвид ежедневното ни ходене по лекари и изследвания в желанието си да имаме деца. Но все пак трябва от време на време да се откъсваме от целият този стрес.
*

adi

• 7710
« Отговор #7 -: Август 30, 2006, 07:08:35 am »
Бори другия месец ще правя пак фоликулометрия и непременно ще потърся друго мнение! :D
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #8 -: Август 30, 2006, 09:04:41 am »
Ади, при коя ходи бе момиче? И на мен ми каза Кънев навремето че бил такъв левия ми яйчник, ама си имах спонтанно ову, не ми е пречел дори и да е така.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #9 -: Август 30, 2006, 12:51:15 pm »
Ади, ти при кой специалист по стерилитет ходиш?
Иначе това с яйчникът наистина може да е еднократно.
Хормоните как са ти?
На мен при такива положения ми дават хормони за месец.Ако се повтори в близък период, добре е да се изследват хормоните.

*

adi

• 7710
« Отговор #10 -: Август 30, 2006, 22:50:18 pm »
В начало ходих при Кирчева .......там обаче неостанах много доволна и после при Главчев!.......по точно там за фоликулометрия!!!!
Иначе за стерилитет преди ходих при Табакова ......сега малко почивка и на есен мисля да отида да направя една консултация в Торакс!!!За сега мисля там да се насоча!! :D
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #11 -: Септември 03, 2006, 19:00:57 pm »
Ади мила и аз чат правя такива множество малки около 5-6мм ф-ли на десния яйчник. Тои действително прилича на пчелна пита и това е типичен пример за ПКЯ. Усещането при мен е доста неприятно сякъш го разкъсват тея мънички " чудовища" 8) от там не излиза никога дом. фоликул ( поне при мен ). При мен е противопоказно да бъда стимулирана с каквото и да било. Дори внимавам с Прегнила.
*

adi

• 7710
« Отговор #12 -: Септември 03, 2006, 19:39:26 pm »
naha миличка, немисля че сега имам поликистозен яйчник.
От 2-3 години ходих при няколко гинеколои и никой не и е споменал нещо такова!(само преди 6-7 години ми бяха казали че левия ми яййчник е поликистозен.....) :DИначе и при мен почти никога няма доминантен фоликул от ляво!......но така или иначе лявата ми тръба е запушена ,и по -важен е десния яйчник! :D
*
« Отговор #13 -: Септември 03, 2006, 20:01:03 pm »
Ади,  яйчник тип "пчелна пита" означава точно това- поликистозен яйчник. Т.е. има струпване на множество неспукани фоликули.
Моите са такива и 2та, главно Щерев използва такова определение, но и друг лекар ми го е казвал, че така изглеждат.
А защо са ти казали, че е трудно достъпен за оглед?
Да не би да е срастнат за матката или тръбата?
При мен десния е така, даже веднъж го бяха писали - "липсващ"  8O. Понякога като се крие срамежливо, натискам корема отгоре и той се показва.
Но мисля, че можеш да се надяваш на него да овулира, и още как ;)
Макар и рядко, но имам овулация с пчелните яйчници.  :)
Така че споко!  :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #14 -: Септември 03, 2006, 22:29:25 pm »
Яйчник тип пчелна пита е просто поликистозен яйчник, което не е много добре. Консултирай се.
*

adi

• 7710
« Отговор #15 -: Септември 03, 2006, 22:35:08 pm »
Ако имам поликистозен яйчник би трябвало да имам и други признаци и другите лекари би трябвало да го видят!През зимата ми изследваха всичките хормони ..ЛХ..4,,,,ФСХ..6,34...съотношение 0.63....
ако има поликистоза съотношение е около 1,5 :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #16 -: Септември 03, 2006, 22:36:15 pm »
Първо - не винаги има и други признаци.
Второ - може това състояние да е отскоро.
Възможно е да си била предразположена и да се е отключило.
Но е и възможно лекарят да се е заблудил.
*

adi

• 7710
« Отговор #17 -: Септември 03, 2006, 22:39:36 pm »
Другия месец отново ще правя фоликулометрия,но при друг лекар и ще видим какво ще излезе! :DНезнам но от един месец пия билки за ову и за забременяване!Дали е възможно те да имат някакво влияние за нещата???? 8O
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #18 -: Септември 03, 2006, 22:40:12 pm »
Мисля, че не.
*

adi

• 7710
« Отговор #19 -: Септември 03, 2006, 22:42:36 pm »
Благодаря Лали както винаги си много мила! :D :D :Dдано да не е поликистозен !