В началото и аз ужасно се притеснявах от въпроси и подканяния като "Какво чакате още" и "Айде бе, няма ли деца да раждатете ". Че и виновна се чувствах, че се чудех къде да гледам, да не говорим колко ме болеше при такива простотии.
Просто аз съм адски строго възпитана и ми е вменено, че с хората не трябва да се държиш грубо, че трябва да си мил, внимателен и "да се държиш ПРИЛИЧНО". Това възпитание ме е направило беззащитна в много случай. Майка ми пък е още по-трагичен случай - английски възпитаник - ужас!
Обаче, все пак - асцендент скорпион търпи до време
Една случка от преди 3 месеца:
Моя приятелка, пардон позната, с която живеем на две съседни улици, от 4 години насам, всеки път като ме срещне ми задава гореспоменатите въпроси, а когато аз отговоря с дежурното "има време", винаги следва "ООООО, ти ще видиш, като родиш, какво е. Ще ти се роди едно, че тогава ще си говорим....."
Такааа, преди време, аз и мама се разхождаме безгрижно и връхлитаме на въпросната ми позната, която води за ръка ПРЕКРАСНИЯ си 8 годишен син. Аз го щипвам за носа и започваме нещо да си се закачаме. Развам се аз нещо на детето и чувам как приятелката ми казва на майка ми - "Е хайде де, ти внуци няма ли да дочакаш". В тоя момент, аз с най-лъчезарната си усмивка и мил глас отговарям:
"Ади, ние сме стерилни и не можем да имаме дете. Чакаме да си осиновим."
На мама и стана лошо, познатата ми пребледня, все едно съм и казала, че съм болна от проказа примерно. "Ама аз, такова, не знаех, ама извинявай....."
Аз продължих със същия мил и тих глас (макар, че мама каза, че очите ми са станали сивосини) - "От толкова години задаваш този въпрос, какъв отговор очакваш да получиш. От 7 години живея с един и същи мъж, не е ли очевидно, че има проблем? "
Продължих да се усмихвам, познатата ми се изпари като дим, а мама напълни очите. Мълча, мълча, после каза, че явно човек може да се защити и без да бъде груб.
Прочее УБЕДЕНА СЪМ, че подобни въпроси и подмятания в дъното на душата си са недобронамерени. Много хора обичат проблемите на другите, обичат другите да ги боли, да имат грижи, така си отдъхват и си казват аз пък съм си добре.
Такива амеби и чехълчета - директно в игнора. Животът е кратък за да го хабя с негативни емоции