Привет и от мен, момичета!
Моят случай е подобен на този на Танита и съм бясна на лекаря, че дори не ми обясни за какво става въпрос, а направо ме засили към клиника по стерилитет! Добре, че е този форум, та научавам доста важни неща.
А защо съм бясна? Накратко: От 5-6 г. ми казват, че имам "леко изразена поликистоза", за което ме тъпчат с Диане 35. Хормонални изследвания - досега само тестостерон няколко пъти, после ТСХ, Пролактин, Т4 и още нещо, заради съмнения за микроаденом на хипофизата. Тестостеронът обикновено е над нормата (1.1 при горна граница 1). Веднъж беше се побрал в реф. ст-сти, но беше минал само 1 мес. от последния прием на Диане-то. Едва сега се сетиха да ми изследват и другите полови хормони и отново се оказа завишен тестостерона, но и ЛХ (10,6 при максимум за фол фаза 8.0) и ФСХ (13.5 при макс. 10.0). Но изследването ми е на 5-и, а не на 3-и ден.
Общо взето, това е. Док. нищо не обясни. Писах вече тук по този въпрос и знам, че трябва да повторя изследванията, преди да се шашна окончателно, но все пак не спирам да търся обяснения на какво се дължи това.Така че помагайте, моля
Извинявайте, ако съм ви досадила с приказки!