0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета, поздравления за чудесния сайт и форум!

След два миседа, най-накрая (защото минаха вече няколко месеца) започвам с изследванията. Лекарят ми назначи ТАТ и МАТ, FSH, FT4 и Pr (пролактин ли е?). Така и така утре ще давам кръв, има ли смисъл да пусна и FT3, поне да знам, че по щитовидната всички хормони съм изследвала. Да не се наложи после само за един хормон да ме бодат, защото след втория мисед с два кюртажа изпитвам ужас от всякакви манипулации, дори най обикновен гинекологичен преглед  :(

Поздрави и лек ден!
« Последна редакция: Септември 10, 2006, 15:45:01 pm от Григчо »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Да изследвам ли и FT3?
« Отговор #1 -: Август 30, 2006, 10:17:03 am »
Ми да ти кажа - нищо няма да изгубиш ако го пуснеш /освен сумата дето ще я заплатиш за него/ - Аз бих си угодила на любопитството.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Август 30, 2006, 10:29:14 am »
Моето мнение е, че по-важен е не точно FT3 а TSH.Така, че пусни си освен назначените по-горе хормони и него - той е отговорен за овулацията.
Късмет!
« Отговор #3 -: Август 30, 2006, 11:17:14 am »
Да не би лекарят да е написал TSH, а не FSH? Май в тази комбинация не се вмества FSH :roll: Колкото до FT3, ако искаш, пусни го. На мен лекарят ми беше казал TSH, FT4, TAT и МАТ. Последните две са антитела и може да са причина за миседите ти.
*
« Отговор #4 -: Август 30, 2006, 12:51:04 pm »
Да не би лекарят да е написал TSH, а не FSH?

Да,точно TSH, грешката е моя :oops:
*
« Отговор #5 -: Август 30, 2006, 15:55:28 pm »
След два миседа, най-накрая (защото минаха вече няколко месеца) започвам с изследванията. Лекарят ми назначи ТАТ и МАТ, FSH, FT4 и Pr (пролактин ли е?). Така и така утре ще давам кръв, има ли смисъл да пусна и FT3, поне да знам, че по щитовидната всички хормони съм изследвала. Да не се наложи после само за един хормон да ме бодат, защото след втория мисед с два кюртажа изпитвам ужас от всякакви манипулации, дори най обикновен гинекологичен преглед  :(
Функцията на щитовидната жлеза е да абсорбира йода, попаднал в организма чрез храната и да го преработва в тироидните хормони тироксин (Т4) и трийодотиронин (Т3) чрез комбиниране на йод и аминокиселината тирозин. След това Т3 и Т4 попадат в кръвта и се разпространяват из цялото тяло, като контролират метаболизма (превръщането на кислород и калории в енергия). Здравата щитовидна жлеза произвежда около 80% Т4 и 20% Т3, но въпреки това хормоналната "сила" на Т3 е около 4 пъти по-голяма от тази на Т4.

Кураж мила, ако нещата не са наред с щитовидните хормони и антитела, то според мен ще е необходимо да напарвиш и имунологични изследвания.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #6 -: Август 31, 2006, 08:43:01 am »
Благодаря ви за отговорите момичета. Аз цяла тема пуснах, но накрая изследването не. Мъжът ми ме разубеди, защото щом док бил казал тези, да не правя на своя глава. Ако има нужда ще пусна нови.

Кураж мила, ако нещата не са наред с щитовидните хормони и антитела, то според мен ще е необходимо да напарвиш и имунологични изследвания.

След като види тези резултати, ще решаваме какво да правим, но най-вероятно и имунологични, а и генетични ще правим, въпреки че вече имаме една принцеса.

Поздрави и лек ден!
*
« Отговор #7 -: Септември 09, 2006, 19:25:17 pm »
Здравейте момичета, пак съм аз вече с готовите резултати, които не са съвсем добри май. Моля за малко разяснение по тях. Това, че TSH е толкова над нормата за какво говори. И тези космически стойности на МАТ, първоначално помислих, че не виждам правилно.

FT4 13.16 pmol/l  (12.00 - 22.00)

TSH 6.164 mU/l  (0.31 - 5.00)

ТАТ 79.72 IU/ml  (до 115)

МАТ - (TPO) >600.0 IU/ml  (до 34)

Prolactin 345.18 IU/l  М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)

Знам, че трябва да ида на ендокринолог и ще го направя, но искам да съм подготвена, да знам какво да питам. Благодаря ви предварително.

*
Re: Да изследвам ли и FT3? И вече резултати, моля за коментар.
« Отговор #8 -: Септември 12, 2006, 08:48:10 am »
Няма ли кой да каже две думи и за моите резултати :(
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Септември 12, 2006, 09:03:15 am »
Ами сама виждаш, че не е е  добре МАТ. Трябва ти добър ендокринолог.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #10 -: Септември 12, 2006, 09:39:00 am »
Не само МАТ, и ТСХ-то е завишено, сега следва ехография на щитовидна жлеза, след това следене на хормоните на всеки мисля 6 месеца беше. Късмет нататък и само хубави резултати. Ако си от София посети д-р Тодорова.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #11 -: Септември 12, 2006, 11:37:52 am »
ТСХ-то ти е високо, тоест имаш понижена функция на щитовидната жлеза. Така като гледам Т4 пък ти е в нора d,което пък не налага приема на лтироксин, но това трябва да го прецени ендокринолог. МАТ вече е досат висок, а той може би ще се повлияе, но бавно след прием на аспирин 100 мг., селен 150-200 мг в продължение на поне 6 месеца. Щитовиндите антитела спадат изключително бавно, за съжаление  :(. Добре е да си напарвиш и ехография, за да се изключат структурни изменения (възли).
МАТ влияе на забременяването, така че ще е добре да го следиш.
Между другото ако не знаеш, през зимата организма има по голяма нужда от тироксин, а лятото обратното. Така че, поне два пъти в годината е добре да се правят контролни изследавния.
Отиди при ендокринолог, ако си от София бих ти препоръчала д-р Тодорова. 8)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #12 -: Септември 13, 2006, 08:55:43 am »
Благодаря ви момичета!  От София съм и вече два дена се опитвам да се свържа с д-р Тодорова, но засега без успех. Ох, дано само тук да ми е проблема и скоро да се похваля с едно прекрасно бебенце, което пожелавам и на всички вас! Поздрави.