Аз съм от тези, които имат проблем с показването "на светло". Не защото ме е срам, нито защото ме е страх от нещо.
Причината е, че познаваме хората около нас и не искаме да ни гледат като най-нещастната двойка на света. Ние нямаме познати или близки с нашия проблем и никой няма да го приеме като нещо нормално, което си има решението. Ще започнат съжалителните погледи, старателното избягване на темата за деца, а кой знае, може и да спрат на детски рожденни дни да ни канят. Защото вече от години ни правят намеци за бебе и знам, че ако се разбере причината, ще почувстват огромно неудобство и ще се отдръпнат.
Така стоят нещата при нас. Предполагам, че има и други семейства на нашето мнение. Благодарна съм, че го има този форум и че го открих за себе си. В него намирам не само отговори на много въпроси, но и хора в моето положение, от които не изпитвам никакви притеснения да споделя, да попитам, да обсъдя. Благодаря, че ви има, момичета. И искрено се надявам да ставаме все по-малко тук и все повече във форумите за майки.
А що се отнася до песимизма на zigi - аз съм оптимист, че ще се радуха темата. Все някой по институциите ще намери полза за себе си, ако не от съчувствие, поне за лична облага да се занимае с темата.
Стискам палци да се случи скоро!