0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Лекарства по време на бременност
« Отговор #40 -: Декември 20, 2006, 18:01:38 pm »
и аз така - вечер и 2те -аспирина и фраксипарина
« Отговор #41 -: Декември 20, 2006, 18:11:31 pm »
Елви,щом доктора е казал за аспирина,спирай го!На мен ми го спря в 12та седмица.А за фраксито-слагам само вечер.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #42 -: Декември 20, 2006, 19:19:51 pm »
Хм, че на мен аспирина не ми казаха кога да го пия и аз го пия сутрин.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #43 -: Декември 20, 2006, 22:49:41 pm »
Още в началото на бременността си, като се консултирах с доц.Конова, тя ми каза аспирина да го пия вечер след хранене, а фраксипарина е най-добре да се поставя сутрин.Не ми обясни защо, но до ден днешен така ги приемам.Аспирина ще го спра в началото на 9 месец( живот и здраве след 2 седмици), а Фраксито 3 дни преди секциото.След секциото- фраксипарин още няколко дни.
*
« Отговор #44 -: Декември 21, 2006, 14:41:07 pm »
morkovche, той така ми вика от самото начало за аспирина, но аз съм непослушна и го пия. Конова държи да го пия, а и е в най-малката възможна доза - 75 мг. А и куагулационния статус показва, че кръвта се е сгъстила, въпреки 2те неща...  :o
Сега ще направя нови изследвания и ако е така пак, ще се консултирам с Конова и Тодорова какво да правя - сигурно ще ми увеличат дозата на фрексипарина.  :?
piera, и на мен Конова така ми беше казала преди да пия аспирина. Мисля, че за аспирина е важно да е след хранене, за да не дразни на стомаха.
*
« Отговор #45 -: Декември 21, 2006, 15:29:33 pm »
Може ли при евентуална бременност доказана  от лекар разбира се да се пие но шпа, дуспаталин и Квамател...
Благодаря  :P :)
*
« Отговор #46 -: Декември 21, 2006, 16:19:06 pm »
Може ли при евентуална бременност доказана  от лекар разбира се да се пие но шпа, дуспаталин и Квамател...
Благодаря  :P :)

как така хем евентуална, хем доказана от лекар :?:
« Отговор #47 -: Декември 21, 2006, 16:36:06 pm »
При Фанта може. :lol:
*
« Отговор #48 -: Декември 21, 2006, 17:09:42 pm »
Sia може и скоро да се похваля и аз ,не е сигурно но наистина питам за но-шпа , дуспаталин и Квамател защото от 12-ти съм с 20 сневна терапия заради ентерит  :P :)
*
« Отговор #49 -: Декември 21, 2006, 17:47:08 pm »
ако си бремена е хубаво веднага да се посъветваш с лекар, а що се касае за но шпа - не вреди, за другите незнам, просто не съм ги чувала
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #50 -: Януари 30, 2007, 22:43:03 pm »
Аз не мога да се оправя вече почти цял месец - почти болна, почти здрава и днес вдигнах температура - 37,2. Току-що се обадих на моя лекар и тъй-като се притеснявам, че може да съм направила някоя пневмония той ми каза да взимам антибиотик и по-точно - Cefalexin, както и Парацетамол. Дано се отърва само с това и най-сетне да се оправя окончателно. Много се притеснявам. Стискайте ми палци.

*
« Отговор #51 -: Януари 30, 2007, 22:56:02 pm »
Аз не мога да се оправя вече почти цял месец - почти болна, почти здрава и днес вдигнах температура - 37,2. Току-що се обадих на моя лекар и тъй-като се притеснявам, че може да съм направила някоя пневмония той ми каза да взимам антибиотик и по-точно - Cefalexin, както и Парацетамол. Дано се отърва само с това и най-сетне да се оправя окончателно. Много се притеснявам. Стискайте ми палци.

А бе, как така ви предписват антибиотици по телефона? 8O При съмнение за пневмония ПОНЕ трябва да поставят една слушалка да чуят белите дробове и се пуска кръвно изследване, за да се види дали си за антибиотик! Хайде, ренгенова снимка не може, носиш бебенце, но другото? 8O Мечешка услуга правят лекарите на пациентите си като по телефона ги лекуват! Извинявай, но смятам, че е грешно това! Опита ли с всичко друго? Компрес, инхалации, тантум верде, разтривки, цитрусови плодове с ОГРОМНО количество, много почивка и сън? Как така антибиотик по телфона...На нищо не го прилича това вече!  :?
Alexandra
« Отговор #52 -: Януари 31, 2007, 06:44:31 am »

Хайде, ренгенова снимка не може, носиш бебенце, но другото?

При необходимост, може и рентгенова снимка. Покрива се корема и се снима. Ако се налага, обаче.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #53 -: Януари 31, 2007, 07:12:30 am »
Цитат
При необходимост, може и рентгенова снимка. Покрива се корема и се снима. Ако се налага, обаче.

Зайо, а как се постъпва при ренгенова снимка на поясни прешлени?
« Отговор #54 -: Януари 31, 2007, 10:11:30 am »
За дробовете специално може и с ултразвук да се видят.
А относно Денито, тя температурата даже не е висока, че чак да я сваляш. Парацетамол трябва да се избягва в първия триместър, иначе може да се пие до 4-5 на ден, но ако наистина е нужно, при температура над 38.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #55 -: Януари 31, 2007, 12:32:26 pm »
Благодаря ви за съветите. Аз тази болест вече я влача почти месец, а пък от десетина дена имам тежест в гърдите и нямам сили. Иначе изпих индустриално количество лимони, изядох сумати грейпфрути, портокали, кивита и т.н. всякакви позволени лекове опитах даже, но така и не можах да се излекувам напълно. Снощи много се притесних като вдигнах температура с тази тежест в гърдите и затова реших, че няма повече какво да чакам, то организма ми вече си изчерпа всички сили да се бори, затова с моя лекар взехме решение да почна антибиотика. Много ме е страх от взимането на лекарства, но честно казано повече ме е страх да не стигна до високите температури, които се свалят само с много силни антибиотици, които със сигурност повече биха навредили. Само моля ви стискайте палци всичко да е наред и да няма усложнения. Благодаря ви момичета. Пожелавам ви на всички да бъдете преди всичко много, много здрави.
« Последна редакция: Януари 31, 2007, 12:34:36 pm от denito »

*
« Отговор #56 -: Януари 31, 2007, 14:55:42 pm »
denito, не се притеснявай, щом лекаря ти го е предписал, имай му вяра - би трябвало да е преценил ползите и недостатъците и да ти е дал нещо, което може да се взима от бременни. И аз съм от 2 дни на антибиотик, Klacid, защото няколко дни се съдрах да кашлям и вече съвсем се бях сдухала, и нито инхалации, нито сиропи помагаха.
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*

naty_84

• 193
  • Искай нещо много силно и то се сбъдва.Повярвайте
« Отговор #57 -: Януари 31, 2007, 17:09:39 pm »
Като стана дума за лекарства.Това ме вълнува и мен от две седмици,защото съм болна  и ми изписаха спрей за гърло,но ме заболя и ухото и днес лекарката ми изписа капки "Гаразон" и тъкмо щех да си капя и чета,че цитирам"не трябва да се използва за бремени жени,освен ако потенциалната полза оправдава очакваните рискове за плода.Това значи че мога да ги ползвам ама ще навредят за бебето.Чудя се какво да правя,не се усмелих да си сложа.Дайте съвет.

[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #58 -: Януари 31, 2007, 18:18:39 pm »
Maiski, :bighug: благодаря ти за подкрепата. Стискам палци антибиотика, който ти е предписал твоя лекар бързо да подейства и много скоро да си по-добре. Аз наистина вярвам безрезервно на моя лекар и съм очарована от професионализма му, така че поне в отношение на преценката му нямам никакво съмнение, но нали знаеш какви притеснения за бебчо те ядат непрекъснато, особено когато правиш неща, които знаеш че не са най-доброто за него, та затова съм в такова настроение. :D

naty, за съжаление представа си нямам от лекарствата за уши, но ако си се консултирала с твоя гинеколог и той е този който ти е предписал тези капки, смятам че трябва да му се довериш. Иначе за гърло аз използвам бонбонки Halls, както и си пръскам Биопарокс /след консултация с моя гинеколог/. Желая и на теб бързо оздравяване и дано повече не ни се налага да пием хапове и антибиотици.
« Последна редакция: Януари 31, 2007, 18:22:51 pm от denito »

*
« Отговор #59 -: Февруари 02, 2007, 12:12:50 pm »
но нали знаеш какви притеснения за бебчо те ядат непрекъснато, особено когато правиш неща, които знаеш че не са най-доброто за него, та затова съм в такова настроение. :D

знам, как да не знам :) като ми дадоха антибиотик, се почувствах ужасно виновна, че не си стоях в къщи по време на епидемията, а ходих на работа, и се тюхках непрекъснато, обаче осъзнах, че по-добре добре преценен антибиотик, отколкото инфекция на дихателните пътища и нещо по-лошо...така че спокойно, ще се оправиш :)

Naty, аз за уши не съм си слагала и не знам, но щом лекарката ти ги е предписала, значи е преценила, че може...те в листовките винаги се презастраховат...аз колко сиропи за кашлица погълнах и колко капки за нос сложих, не е истина, а в листовките пишеше, че или не е много препоръчително за бременни, или само изрично след лекарско предписание...обаче нямаше как!
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]