0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: инсеминация на естествен цикъл
« Отговор #20 -: Септември 08, 2006, 16:16:26 pm »
Ама едно е да не знаеш 2-3 дни, а друго е да не знаеш 7-8 дни...

Така е, варирането е 2-3 дни /аз бях абонирана за вторник, сряда или четвъртък - как пък един път събота или неделя не се падна  :lol:/
Мари, добре дошла в отбора на АРТ мацките  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #21 -: Септември 13, 2006, 01:02:42 am »
Ех, Мари... За мое съжаление си ми далеч. Иначе имам идеален лекар за случая. Хем признава всички изследвания, даже и българските, хем си има всичко. И лаборатория, и кабинет. И английски говори :) Не знам обаче как стои въпроса с осигуровките. Иначе при него едно инсе беше 300 евро. С обработка на материала. При нас не стигнахме до такова, но пък иначе подробно обяснява всичко. Ако решиш - ще ти пратя на лични всички данни за него. Пък вашите осигуровки ако покриват лечение в чужбина... Може и да се пробваш да питаш как стои въпроса при него. 
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #22 -: Септември 13, 2006, 10:36:05 am »
Мари, сладурче, на вас нали ви предстоеше местене?! Малко съм забравила след колко време. Да не започнеш сега при нов доктор, да направиш около 763 изследвания и после пак отначало..... незнам.
От друга страна пък - няма време за чакане... Категорично сменяй Гинката. Това че е мила и симпатична, не го подлагам на съмнение, ама не за тази работа.
В очакване ....
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #23 -: Септември 13, 2006, 12:21:52 pm »
Тео, желая ти успех от първото инсе (не знам дали вече не сте го направили) и да не се стига изобщо до инвитро ;)
Мари мила, винаги го има това с чакането и дебнене на тоя пусти момент за инсе. Ние се следим в Русе при един д-р и той като каже - на автобуса за София и все нерви - ама кога ще се пътува, как ще се освободим от работа, дали пък няма да се пукне фоликулът докато отидем, ами кога все пак ще се пукне... Нерви, нерви... Даже имам чувството, че заради цялото това напрежение до сега и 3-те инсета ни бяха неуспешни :( Иначе по въпроса за смяната на Гинката - определено те подкрепям с две ръце. Дано в другата клиника ти признаят поне част от изследванията и ти спестят поне част от разходите. Хайде, мила, чакаме положителен резултат още от първото инсе  :goodluck:

« Отговор #24 -: Септември 13, 2006, 12:31:15 pm »
Мари, момичетата вече са ти отговорили, но и аз ще ти пиша.
По въпроса за гинката мисля, че две мнения няма - ако ще правиш инсе, сменяй я и иди в специализирана клиника. А за обикновени прегледи ако се налага, можеш пак да си ходиш при нея. Едното не изключва другото.
А колкото до дебненето на момента - винаги е различно. Само ще ти кажа, че при моите три инсета нищо не се повтаряше - първото на естествен цикъл, таймирано с прегнил, спукан фоликул в деня на инсето; второто и третото със стимулация, като при второто инсе на спукан фоликул, а при третото потретване на инсето, защото фоликулите не искаха да се пукат и всичко това се точи цяла седмица. Та правило няма и за съжаление нервите по чакането на момента няма как да си ги спестиш.
Напълно те разбирам за ангажиментите на мъжа ти. И при нас е така - все съм треперила дали мъжът ми ще може да излезе от работа, когато трябва, дали ще се наложи да моли началник (който ако разбере за какво става дума напук няма да го пусне) и т.н. Е, и трите път сякаш имахме късмет поне в това отношение.
Стискам ти палци и ти желая успех още от първото инсе.  :)
*
« Отговор #25 -: Септември 13, 2006, 13:33:37 pm »
Момичета, благодаря на всички за милите думи! Подготвям се психически, всяко мнение и опит ми е от полза. Действам! Това е най-важното! Ще я видим ний таз работа-тя ли мене или аз нея?!  :D И знаете също, че цялата топлина, която ми изпращате, ви я връщам стократно и стискам палци от все сърце на всички за успех!
Мари
Alexandra
*
« Отговор #26 -: Септември 14, 2006, 00:45:35 am »
Мари, според мен много по-добре ще се почувстваш като отидеш в специализиран център. Аз си смених лекарката преди няколко месеца (тя хем беше репродуктивен специалист) и направо ми пораснаха крила (а и аз я харесвах). Тя също ми беше правила аборт и отчасти затова исках да се разделя с кабинета и - нещо като ново начало. Пожелавам ти скоро да се върнеш при твоята лекарка да ти следи бременността, а дотогава се довери на професионализма и опита на някой друг.
Струва ми се, че в твоя случай стимулирана инсеминация е по-добро решение. Виж какъв план ще ти предложат в новия център и дано смяната ти донесе късмет!
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #27 -: Септември 14, 2006, 07:20:45 am »
Marieкатегорично си смени гинката!Няма време за губене !Лично аз изгубих в такова лутане 2-3 години и сега съжелявам за изгубено време!Ясно е че като отидеш на ново място,...почват отново изследвания ........но за каузата всичко ще изтърпим!
Успех мила и дай боже, скоро да има положителен резултат при вас! :D
*
« Отговор #28 -: Октомври 03, 2006, 12:02:48 pm »
За съжаление инсе-то ми се оказа неуспишно  :(
« Отговор #29 -: Октомври 03, 2006, 14:25:08 pm »
Съжалявам, Тео :(

Човек трябва да се въоръжи с търпение с тези инсеминации :?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #30 -: Октомври 03, 2006, 14:48:16 pm »
Ще видим утре док какво ще каже,и може направо IVM или IVF да правим.
*
« Отговор #31 -: Октомври 03, 2006, 15:25:45 pm »
Тео, съжалявам за неуспеха и аз съм с две неуспешни. Ако позволиш да попитам, защо преминавате директно към тежката артилерия?
Ever tried? Ever failed? No matter! Try again. Fail again. Fail better!
*
« Отговор #32 -: Октомври 03, 2006, 18:06:56 pm »
Защото аз имам една непроходима тръба и док. каза,че не препоръчва повече от 2 инсета
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #33 -: Октомври 03, 2006, 21:01:45 pm »
Защото аз имам една непроходима тръба и док. каза,че не препоръчва повече от 2 инсета
щ
ТЕО съжелявам за неуспеха! :(
И аз имам една проходима и една запушена тръба.На мен ми казаха да пробвам 4 инсета.До тук имам 2 неуспешни.Успех Тео и няма да се предаваме!!!!! :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #34 -: Октомври 03, 2006, 23:44:37 pm »
Естествено, че няма да се предаваме Тео, Мари, Ади...аз също имам две неуспешни инсета. Първото без стимулация и един фоликул 17мм., второто с клостилбегит и ОТНОВО ЕДИН ФОЛИКУЛ НО 23 мм., което не знам какво значение има толкова. Иначе аз си имам точно ову и МЦ, но сме с ниска подвижност и кофти морфо. Ужаааааааасно много искам да успеем всички и много силно ви прегръщам и си мисля за вас!!!!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #35 -: Октомври 04, 2006, 08:27:32 am »
Не се отчайвай,Тео!Дано втория път се получи!Дано тази Коледа сме с растящи кореми!И аз другата седмица ще правя инсе и си знам,че няма да се получи от пърия път!Успех,момичета!От все сърце ви желая догодина и на вашите балкони да се веят ританки .... :hangdry:!!!!!!!!!!!!!
*
« Отговор #36 -: Октомври 04, 2006, 11:04:23 am »
Няма да се предаваме трябва да сме силни и рано или късно успеха ще ни споходи.Е да се надяваме,че ще е по-рано :).Все пак аз си знаех,че от първия път няма да стане,сега съм малко по-оптимистично настроена,а пък и ми се ще да стане,защото иначе отиваме към тежката артилерия-IVF или IVM.
« Отговор #37 -: Октомври 04, 2006, 19:10:38 pm »
ТЕО съжелявам за неуспеха!Но винаги има решение  :bighug: