0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
инсеминация на естествен цикъл
« -: Септември 05, 2006, 16:10:21 pm »
Момичета какво мислите за инсеминация на естесвен цикъл? Не е ли рисковано?
*
Re: инсеминация на естествен цикъл
« Отговор #1 -: Септември 05, 2006, 16:16:09 pm »
Тео, правила съм една такава инсеминация. Не мисля, че е рисковано при положение, че те следи добър лекар и нямаш проблеми с овулацията. Дори е за препоръчване да започнеш на естествен и евентуално после да се стимулираш.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #2 -: Септември 05, 2006, 16:26:18 pm »
Благодаря ти Grace,на мен ще ми е за първи път и не съм много запозната.От това, което чета във форума виждам,че всички момичета се стимулират.
*
« Отговор #3 -: Септември 05, 2006, 16:31:51 pm »
Обикновено се започва с нестимулирана, освен ако нямаш показания за стимулация, напр. липса на овулация. Лекарят преценява колко такива процедури да направи и чак после се назначава стимулация. Разбира се, има и изключения - зависи от конкретния случай.
Успех  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #4 -: Септември 07, 2006, 10:31:15 am »
Тео, Грейси правилно ти е отговорила. А какви са показанията за инсеминация при вас? Какъв е проблемът?

« Отговор #5 -: Септември 07, 2006, 11:41:10 am »
Аз съм правила 4 инсеминации и все на естествен цикъл - не ми се искаше да се стимулирам, при положение че имам редовна спонтанна овулация.
Казват, че шансът със стимулация е малко по-висок, но като цяло шансът е нисък при инсеминациите, предполагам знаеш, но човек трябва да опита. Стимулациите пък не са безвредни.

Така че пробвай смело, щом и така препоръчва лекарят.

УСпех :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #6 -: Септември 07, 2006, 14:55:16 pm »
Здравей, при инсеминацията на естествен цикъл няма никакъв риск. Аз съм правила 2 нестимулирани инсеминации /след период от 4 мес. на противозачатъчни/ и 2 стимулирани със Серофен. За съжаление и 4-те неуспешни. По-хубави фоликули се получават при стимулиране. Фоликулите пукахме с Pregnyl в точно определен момент от нарастването им и след 36 часа правихме инсеминациите. Засега не съм се отказала от инсеминациите, но трябва да преодолеем ендометриозата.
Желая ти от сърце успех
*
« Отговор #7 -: Септември 07, 2006, 17:20:10 pm »
Каква инсеминация при азооспермия? Сигурна ли си в диагнозата?
« Отговор #8 -: Септември 07, 2006, 17:26:38 pm »
Тео, при наличие на сраствания и само една проходима тръба не е ли по-добре да се насочиш и да направиш лапароскопия... Лапароскопията е по-точен метод от хидротубацията и цветната снимка.
« Отговор #9 -: Септември 07, 2006, 17:34:20 pm »
Каква инсеминация при азооспермия? Сигурна ли си в диагнозата?

Гале, мисля че Тео се готви да прави донорско инсе!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #10 -: Септември 07, 2006, 17:37:06 pm »
Ааааа, така може! :)
Желая й късмет и да успеят от раз!
« Отговор #11 -: Септември 07, 2006, 17:59:02 pm »
Тео, изпробвай този шанс, но ако не стане - не губете много време с инсеминации, щом все пак има съмнение за тубарен проблем.

Много късмет ти желая!!!
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #12 -: Септември 07, 2006, 19:00:35 pm »
Аз имам правена лапароскопиа и тогава са ми направили и пластика и тръбите са пропуснали.Аз настоях миналия месец за хидротубация и тогава за сажаление пропусна само едната.Док.каза 4е не ми препоръ4ва пове4е от две инсеминации,но пак си заслужава да се пробва,ина4е аз съм се настроила за ин витро.
« Отговор #13 -: Септември 08, 2006, 10:49:55 am »
Мисля, че планът ви е добър, Тео :D

Желая ти бърз успех!! :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #14 -: Септември 08, 2006, 14:54:04 pm »
Момичета,
и аз от днес започвам да чета тук. Насочила съм се към инсе на естествен цикъл, за да отхвърля фактор "хостилна цервикална слуз". Чувствам се малко странно, но сега ще прочета всички теми и ще се снабдя с инфо. Но все пак каквото кажат лекарите...
Успех желая на всички, на които им предстои!
Мари
Alexandra
« Отговор #15 -: Септември 08, 2006, 15:17:33 pm »
Мари, насреща сме, с каквото можем да сме полезни. Инсе на естествен е безобидно, поне за организма (за финансите - зависи :lol:)

Успех!
Благодаря ти, Бени!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #16 -: Септември 08, 2006, 15:19:27 pm »
Тео, аз също започнах АРТ процедурите с инсеминация на естествен цикъл. Процедурата е много лека и безвредна (не че аз някога съм се притеснявала от каквато и да е вреда) Аз и доста други момичета сме оцеляли и сме с акъла си след доста по-тежки процедури със стимулация...така, че споко.
Желая ти много късмет и ....слушай чичо доктор.
На Мари също пожелавам много късмет и скорошно забременяване.

*
« Отговор #17 -: Септември 08, 2006, 15:51:12 pm »
Фреш и Оги, благодаря ви! Нали знаете как човек има нужда от една топла дума... :(
Ще си напускам Гинката...  :(
Много ми е тъжно, ама си имам приоритети. Готина е, професионалист, прекрасен лекар-направи ми хистероскопия, аборта след мисседа, винаги се е отнасяла чудесно, но вчера я хванах неподготвена. Издиша като е за стерилитет... Иначе е прекрасен акушер-гинеколог...Отивам аз, нахъсана да работим, да си направим екшън план. И тя не можа да ми отреагира. Аз предложих под питаща форма-да ровим пак хормоните, да ровим антитела и имунология, да продължаваме с прегнила, щото овутата ми са като пътнически влак-къде идва навреме, къде закъснява с дни, и да вземем да опитаме няколко инсета, защото съм с изклЮчително обилна слуз и да не би от там да е проблема. Пък преди инсето заради слузта, ако каже да проверим киселинността, да направим посткоитален...И тя просто не успя да отреагира подобаващо. Взе ми каза другия месец да съм си правила тестчета за ову и като станел теста положителен да сме тичали при нея за УЗИ, пък от там да тичаме до лаборатория да дадем материал, пък да го преработят, пък да тичам аз обратно с преработения материал, че да ми го сложи тя в матката срещу 70 евро. Аз погледах, помигах, па си тръгнах с подкосени крака. Пациентка съм й от почти 2 години. Да речеш, че не ми знае организма как работи...Тези уринни тестчета да го пробутваш на момиче, на което овуто може да е на 13 ден, а може и да е на 20 и да ме държиш в напрежение КОГА ще я правим тази инсеминация-не на мен. Мъжът ми ще лудне, ако една цяла седмица го държа в невидение днес ли ще ходим до лабораторията или утре, той на работа е с предварително планирани срещи и му трябва ясна представа кога какво да освободи. После мен тези тестове много не ме хващат, дори и най-добрите, вечно съм с половин черти, на точки, назъбени, на зиг-заг и т.н. Нали затова слагаме прегнил, мама му стара! Защото ЛХ пикът ми е ненадежден! Как да е, и да го хванем този ЛХ пик, и да сме си взели 10 дена отпуск, представяте ли си да тичаме до кабинета, от там до лабораторията, от там обратно до кабинета с обработения материал? Гинка няма лаборатория, само кабинет. Ми таман да попадна в едно задръстване в Прага и отиде материал, отиде инсе...И на всичко отгоре, понеже "трябва да се действа бързо и експедитивно", дори и нея да я нямало, колежката й щяла да ми направи инсето-дето не ме знае като пациент и не говори английски...Аз Гинка имам ли или нямам?! Много съм ядосана. Вече хвърлих око на 2-3 клиники, всички говорят английски и си имат собсвтени лаборатории и се занимават изцяло със стерилитет. Единственото кофти е, че ще искат всички изследвания отново, ама може да е за добро пък. Но ми е мъчно за Гинката ми. Аз си я харесвах много...  :( Ама повече ще ми се хареса да разбера какво точно ми пречи да забременея. :? Ей на...Неволи... :)
Alexandra
*
« Отговор #18 -: Септември 08, 2006, 16:02:38 pm »
Мари, колкото и да е добра твоята лекарка, инсеминации е най-добре в клиника по стерилитет да правиш. Едно че няма да търчиш между лаборатория и кабинет /което просто не ми го побира ума/, ами и ще си сигурна, че ще е направена професионално, таймирана професионално и т.н.
А твоята лекарка пак можеш да си я посещаваш от време на време  :lol:
Иначе с инсеминациите определено има един такъв момент, че не знаеш почти до последно кога точно ще бъде събитието - мен това много ме тормозеше, защото не винаги мога да си организирам излизане от работа.
Пожелавам ти успех  :D
« Последна редакция: Септември 08, 2006, 16:06:08 pm от Grace »

*
« Отговор #19 -: Септември 08, 2006, 16:11:47 pm »
Грейс, не знаеш-не знаеш! Ама едно е да не знаеш 2-3 дни, а друго е да не знаеш 7-8 дни...Ще се разделяме, то се е видяло..."Цял лекар си станала!"-"Повярвайте ми, бих дала всичко, за да не ми се беше наложило да знам толкова много!"...За мен е важно да е направена качествено тази инсеминация. Тя няма опит и напосоки стреля, ама аз нали съм си умница и няма да се хвана! :?
Поздрави!
Alexandra