0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тестове тип "писалка"за измерване на FSH?
« -: Септември 06, 2006, 17:44:07 pm »
Бих ли могла да използвам този тест, за да проверя,дали имам завишени нива на FSH  или тези тестове отчитат само прекалено завишените нива?
Благодаря предварително за отговорите и простете, ако задавам
глупав въпрос!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Тестове тип "писалка"за измерване на FSH?
« Отговор #1 -: Септември 07, 2006, 07:36:03 am »
Бих ли могла да използвам този тест, за да проверя,дали имам завишени нива на FSH  или тези тестове отчитат само прекалено завишените нива?
Благодаря предварително за отговорите и простете, ако задавам
глупав въпрос!
Това ли имаш в предвид?
Цитат
Тест за менопауза - CLEAR FSH TEST 
 Едностъпковия тест за детерминиране на FSH е имунохроматографически ин витро анализ за детерминиране на човешки фолику-стимулиращ хормон в урина. Фолику-стимулиращия хормон е този, който се отделя от хипофизната жлеза. Този хормон изпълнява главна роля при репродуктивния процес. Молекулите на FSH съдържат две не-ковалентно свързани подсъставки: обща подсъставка определна с "алфа" и специфичен хормон подсъставка определена с "бета".
Тестът за FSH открива FSH на концентрация от 25 mlU/ml и по-висока. Тестовият комплект съдържа имунохроматографическо тестово устройство и пипета за добавяне на проба. Тестовото устройство има мембрана с анти- FSH антитела и съединения в стабилизираща матрица съдържаща протеини и натриева киселина, прикрепени към пластмасово устройство.
Резултата се отчита чрез визуално сравняване на интензитета на тестовата линия "Т" и контролната линия "С". Отличителната контролна линия служи още като индикатор за правилното изпълнение на теста.
Този тест е предназначен само за ин витро диагностична употреба.

от ТУК

Нормалното ниво на ФСХ / при жени преди Менопауза/ е от 3 до 20 mlU/ml,
като:
по-малко от 6 - отлично
6-9  добре
9-10  опасно
10-13 намален яйчников резерв
над 13 - много трудно за стимулиране
30-40 е сигнал за Климакс

Това само ориентировъчно

Ако правите опити за бебе, този тест не ти е необходим. Едва ли ще имаш нива на ФСХ по-високи от 25

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Тестове тип "писалка"за измерване на FSH?
« Отговор #2 -: Септември 08, 2006, 08:06:53 am »
Да, добре е докато чакаш да си направиш и ти необходимите изследвания. Но аз бих те посъветвала да посетиш клиника по репродуктивна медицина - там ще направят всички необходими изследвания - полови и щитовидни хормони, антитела, Хламидия, проходимост на тръби и т.н
Не искам да те плаша, но все пак си на 37  и нямаш много време.
Преди жената да навлезе в т.н Климакс , започва едно постепенно намаляване/затихване / на пол. функции, което може да продължи 15-20 години/за всяка жена е различно/. Аз също не съм на 20  :D / на 39 г. съм, навършени/.Дано да нямаш проблем, но ако има понякога се иска доста време докато се оправят нещата. Затова е добре да си направиш всички възможни изследвания.
Обикновен акушер-гинеколог само би те забавил.
Желая ти успех и много скоро да се похвалиш с най-прекрасната новина  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум