0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Диферелин или Золадекс?
« -: Септември 07, 2006, 09:38:03 am »
Здравейте, момичета! Днес се върнах от отпуска и сега бързо ще наваксам с новините! Но имам бърз въпрос към вас-още днес трябва да започна лечение на ендометриозата, но искам мнение с кой от двата препарата... Чувала съм страхотийки за Золадекса-голяма игла, много странични ефекти..., но пък ако е по-добър-той ще е, какво да се прави.... Моля ви, споделете вашите мнения или впечатления! Благодаря!!
*
Re: Диферелин или Золадекс?
« Отговор #1 -: Септември 07, 2006, 10:29:54 am »
Здрасти, :bighug: Деска и добре дошла! Аз не съм много наясно с проблема ендометриоза, но ми напрови впечатление, че във форума на Дир-а има постоянна тема и момичетата споделят, ето линка:http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=probzab&Number=1943503960&page=0&view=collapsed&sb=5&part=
Целувки и успешно лечение и после най-хубавото бебе!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
« Отговор #2 -: Септември 07, 2006, 13:54:54 pm »
Аз бях на Диферелин и също има странични ефекти  :( Не мога да направя съпоставка, само знам, че Золадекса се инжектира в корема, а Диферелина в д-то. При Диферелина след инжекция ме болеше д-то много. Но пък има момичета, които не усещат нищо и почти не се оплаквот от странични ефекти. Явно е индивидуално. Дано да си от късметлийките и да мине по-леко лечението при тебе!

lb2f
*
« Отговор #3 -: Септември 07, 2006, 14:59:43 pm »
До колкото зная, диферилина блокира още по-жестоко хипофизата...

*
« Отговор #4 -: Септември 07, 2006, 15:45:08 pm »
Благодаря ви, момичета! Вече поставих първата инжекция-Золадекс.
Дано да пребори ендометриозата и след това да стане бебче!! А на тези, на които предстои поставянето на Золадекс-споко, не боли! Това е от мен засега. Дано нямам супер гадни странични ефекти и дано да са по-малко инжекциите. :crossfingers:
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #5 -: Септември 08, 2006, 15:12:09 pm »
Успех, dessyta, с лечението. Аз почти нямах странични ефекти, като изключим внезапното разтреперване и сърцебиене. Но всичко се понася. Към края на лечението ми беше най-гадно, най-трудно го издържах и нервите ми бяха опънати. Както вече ти писах на лични, слагах 3 инжекции Диферелин и 3 Даекапептил.
Според мен всичко е до настойка в главата. Ако се мотивираш и стегнеш, по-леко ще ти мине лечението. Ако си в постоянно дебнене на странични ефекти, вайкане и мърморене, то задължително ще ги имаш всичките. Не се умира от това лечение и всичко се преживява. Стискай зъби и горе главата. После, ще ти е супер като забременееш и ще караш много лека бременност. :P

« Отговор #6 -: Септември 21, 2006, 10:49:42 am »
Благодаря ви, момичета! Вече поставих първата инжекция-Золадекс.
Дано да пребори ендометриозата и след това да стане бебче!! А на тези, на които предстои поставянето на Золадекс-споко, не боли! Това е от мен засега. Дано нямам супер гадни странични ефекти и дано да са по-малко инжекциите. :crossfingers:
Успех desyta, нищо страшно няма. Аз приключих този месец със Золадекс-а и освен, че ми беше адски горещо от време на време и се събуждах нощно време - друго не усетих.
Стрехнах се само когато ми дойде 10-тина дена след като ми го биха, но това било нормално. Желая ти успех.
« Отговор #7 -: Септември 22, 2006, 14:14:25 pm »
Кати тук става дума за съвсем друго нещо, инжекцията е еднократна с нея започва стумулация за инвитро.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #8 -: Септември 22, 2006, 14:49:14 pm »
Кати тук става дума за съвсем друго нещо, инжекцията е еднократна с нея започва стумулация за инвитро.
Съжалявам, не съм разбрала. Мислех, че става дума за лечение на ендометриоза. Моя е грешката.
« Отговор #9 -: Септември 22, 2006, 15:12:50 pm »
 :oops: сори, всъщност аз не съм разбрала но понеже темата е пусната тук...
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #10 -: Септември 25, 2006, 13:06:15 pm »
Здравейте! Става въпрос за лечение на ендометриоза  :(, а темата е пусната тук, защото това се оказа стъпка, която /след 2 неуспешни ИКСИ/ трябва да предпиема, преди да продължа със следващ опит!
katikat , благодаря ти! Дано при теб да е било успешно лечението и да се похвалиш с  :bfp: в най-скоро време!
« Отговор #11 -: Септември 25, 2006, 14:34:00 pm »
И аз на това се надявам desyta. Утре съм на лекар и ще поразпитам повече за тази гадост и по-точно дали можем да се отървем от нея и как. Успех и на теб.