0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Трябва ми съвет - опити от 2 год.
« -: Септември 07, 2006, 10:11:56 am »
    Здравейте, дълго време не можах да се престраша да влезна във форума, но най-накрая се включвам. Аз също имам проблеми със забременяването от около 2год., но по-страшното е че док. въобще не ме взима на сериозно. Преди около 3 месеца ми каза че съм имала "кухо яйце", но не се налагало кюртаж. След два месеца ме извика на втория ден от МЦ и без всякакво обяснение ме кюртира (без предупреждение, без упойка или обезболяващо). Попитах дали има нужда от иследвания и казах че съм съгласна и за престой в болница (ако се наложи). Но той ме отпрати с думите "Не всичко е наред и няма нужда от иследвания". Аз съм от провинциално градче и всички се познаваме. Няма доктор на когото да се доверя и изпитвам панически страх от тях.Така че аз все още незнам има ли ми нещо или не.
      Надявам се че вие момичета ще ми дадете изчерпателен отговор на моя въпрос, а той е:
   Има ли вероятност на "кухо яюце" ако са запушени тръбите и бихте ли ми препоръчали доктор във Варна на когото ще му пука за пациента

РС: Съжалявам за дългата изповед и БЛАГОДАРЯ предварително за отговорите
Re: Трябва ми съвет - опити от 2 год.
« Отговор #1 -: Септември 07, 2006, 10:20:43 am »
Обянсненията на този лекар са ми меко казано странни.
Мисля (може и да бъркам), че кухото яйце не е обвързано с това дали тръбите са запушени или не. То даже, ако са запушени тръбите няма за какво да говорим даже. Ти предполагаш, че са ти запушени тръбите или знаеш? Правили ли сте някакви изледвания за тези две години?
Колкото до лекари във Варна - намират се :)
За какво точно ти трябват....консултации, лечение....АРТ, за да знаем към кой да те насочим.
« Отговор #2 -: Септември 07, 2006, 10:38:13 am »
Трябва да започна от някъде и предполагам че от първичен преглед и евентуално иследвания. А за тръбите незнам дали са запушени. Точно това искам да отхвърля, защото логично е ако са запушени да няма никакво оплождане. Поне така предполагам  :(
« Отговор #3 -: Септември 07, 2006, 10:47:26 am »
Трябва да започна от някъде и предполагам че от първичен преглед и евентуално иследвания. А за тръбите незнам дали са запушени. Точно това искам да отхвърля, защото логично е ако са запушени да няма никакво оплождане. Поне така предполагам  :(
Не питах спермограма дали сте правили, но оставам с впечатление, че не сте. Добре е да се започне първо с това. Бързо става и дава необходимата информация за състоянието на мъжа. Обикновено мъжете се дърпат в началото, но няма мърдане ;)
За проверката на тръбите си права - добре е да се види как е проходимостта.
Ето два материала с насоки от къде да започнеш:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=36
« Последна редакция: Септември 07, 2006, 10:49:14 am от BLACK_ROSE »
*
« Отговор #4 -: Септември 10, 2006, 10:23:20 am »
А за тръбите незнам дали са запушени. Точно това искам да отхвърля, защото логично е ако са запушени да няма никакво оплождане. Поне така предполагам  :(
  И аз си мисля,че при запушени тръби,яйцето,макар и неплодено няма как да стигне до матката,че и да се имплантира.Все пак питай и специалист! Успех :bighug:!!!!!!!!!!!!!!
« Отговор #5 -: Септември 10, 2006, 21:40:09 pm »
Задалжитело иди на доктор,но не при този некадърник 8O,и ще видиш че може и да нямаш никакви причини да се притесняваш,просто спри да мислиш,за това че искаш детенце! :bighug:
 А това че са минали 2год. и още не си забременяла,не означава че задалжително имате някакви проблеми.В повечето случаи трябва,да се успокоим психически,за да се получи!Направете нужните изследвания и пак ще си говорим!
 Сега ти пожелавам искрено и от сърце,УСПЕХ!В най скоро време да сме с :bfp: :babbycarrage: :sucky:
« Отговор #6 -: Септември 11, 2006, 08:24:34 am »
Благодаря за милите думи и съвети. Сега понеже имам пътуване до Варна и мисля да отида на преглед в някоя клиника за репродуктивно здраве :? и каквото сабя покаже. Но странно ми е че при толкова заболявания които не могат да се открият на първичен преглед и протичат без симптоми, гадината дори не пожела да ми даде бележка за изследвания  :evil:, но аз ще продължа както знам. Ако някой може да ми каже къде мога да си пусна изследвания (във Варна) ще ми помогне много  :bighug:
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #7 -: Септември 11, 2006, 09:25:25 am »
Мила,Ceci-S! :bighug:Ето ти :Доц. Маркова - гр. Варна, Медицински комплекс "Майчин дом", ул. Мир №1, телефон: /052/ 332000 и 331144
Д-р Александров - тел.052/631 888 ул.Габрово №43
(вход от ул.Дунав) срещу бензиностанция OMV - близо е до гарата.Момичетата от форума много ми ги препоръчаха! :balk_47:Аз лично от предният месец си запазих час за Маркова,дадоха ми чак за 21 септември.Те не работят със здравна каса,така че само прегледа е 25 лева.Давам ти и на досегашната ми док.(тя работи със касата),но при нея много се чака въпреки запазеният час:Поликлиника на Окръжна болница,ет.3,стая309,частен АГ кабинет-д-р(акушер-гинеколог)Антонина Радева,тел:052/6926360,GSM:0898 682 267.Тя поне ще те насочи за всички необходими изследвания,с които по-късно можеш да отидеш при Маркова.Това е от мен!Ако имаш някакви проблеми и въпроси,аз съм на линия! :balk_21:
« Отговор #8 -: Септември 11, 2006, 10:07:46 am »
Само да вметна, че е за предпочитане да се обърне към всеки друг не и Радева. Сърбала съм й попарата....може да е била добър лекар, но вече....не е това което е била. За да не звучи като реклама ще кажа само че ми изписа лекарства за 200 лева преди още да ми е видяла резултатите....какво точно искаше да лекува и тя не знаеше. Като питах микробиология няма ли да пусне за да знае какво точно ще лекуваме, каза че когато тя решала тогава ще ми я пусне?!? Повече за случая има описан в дневника ми.
По същия коридор в окръжна, само че на другия край на коридора се намира кабинета на Николай Колев. Може да отидеш там за предварителните изследвания преди да отидеш при Маркова или Александров примерно. Вторник, сряда и петък между 14-17 часа може да го намериш там
.
УСПЕХ![/b][/i]
« Последна редакция: Септември 11, 2006, 15:01:20 pm от BLACK_ROSE »
*
« Отговор #9 -: Септември 11, 2006, 13:22:48 pm »
здравей,цеци!!!
аз не съм от варна,но съм с две ръце за доц.маркова.
дори и да нямаш нужните изследвания-тя може да ти назначи такива.
можеш да си запишеш час(виждам,че баракуда ти е дала координатите)и да се консултираш направо с такъв специалист,а след това ще си намериш гинеколог който работи със здр.каса за да ти отпуска изсл.чрез нея.
късмет!!!

съвет от мен:
това,че са минали 2год.не означава непременно,че имаш някакви проблеми,но за твое успокоение направи тази консултация!!!