0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
и за моите резултати
« -: Септември 08, 2006, 09:16:47 am »
Здравейте, момичета!!!     Анти-кардиолипин IgG   7.33(-),Анти-кардиолипин IgM7.89 (-), Aнти-2GPI –  IgG, IgA, IgM 0.245 (-),   Inhibin-B   23.75   (N>45 pg/ml),   FSH     8.80   (до 12 mIU/ml),            CA-125   9.4   (N < 35 U/ml). Това са първите ми резултати от Плевен. По видими причини повторихме инхибина и FSH.    Inhibin-B   29.6   (N>45 pg/ml),    FSH     9.82   (до 12 mIU/ml), това са новите резултати!!! Вижда се, че положението никак не е розово. Какво мислите вие? В най-скоро време трябва да обсъдим с док. как продължаваме при създалата се ситуация. На всичкото отгоре днес съм на ендокринолог заедно с резултати от изследвания, на които няма реф. граници, освен на FT4 и той е извън тези граници. Изследванията са правени в Кандиларов и моля ако някой си е правил там и има реф. граници да даде мнение по резултатите!!!FT4-9.01pmol/l реф. граници 12.0-22.0, TSH-11.56uIU/ml,TAT /A-TG/-334.7IU/ml,MAT /A-TPO/-375.2IU/ml. Това са резултатите, а преди да ги направя док. ми направи ехография и каза, че има изменение жлезата, но въпреки това не пречи тя да работи нормално и ще говорим чак като излязат резултатите. Днес ще видим какво ще каже. Много ми е притеснено и просто вече ми омръзна!!! Започваш да си мислиш, че си се преборил с нещо и излиза друго, много ми е криво!!! Съжалявам, че стана толкова подробно!!! Очаквам мненията ви!!!

Re: и за моите резултати
« Отговор #1 -: Септември 08, 2006, 09:20:44 am »
Киара, залепям тук моите изследвания, правени в Кандиларов, за да използваш техните реф. граници. Позрадви!

FT3   pmol/l  4,10     /2,8 – 7,10/
FT4   pmol/l  12.8      /12.0 – 22.0/
TSH   μIU/ml 4.11     /0.27 – 4.2/

TAT    μIU/ml 11.17      /0 – 115.0/
MAT    μIU/ml 5.00      /0-34.0/

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

kiara

• 1449
« Отговор #2 -: Септември 08, 2006, 10:11:33 am »
Благодаря ти, Миники!!! Виждам обаче, че само при FT4 съвпадат мерните единици. При другите са различни и затова не може да се направи сравнение!!!

« Отговор #3 -: Септември 08, 2006, 10:43:57 am »
Киара, въпреки, че нямаш референтни стойности, ми се струва, че антителата ти ТАТ и МАТ са доста високи, както и ТSH. Но все пак без тези референтни граници не съм много сигурна. До колкото си спомням, мерните единици на моите изследвания бяха същите (IU/ml) и референтните граници също бяха както ти ги е написала minikky. Но пък аз съм ги правила в Бодимед.
Консултирай се с лекаря си най-добрре.
*

kiara

• 1449
« Отговор #4 -: Септември 08, 2006, 16:10:34 pm »
Току-що се връщам от ендокринолог!!! Увеличена жлеза, хипофункция, хашимото, въобще всичко е просто "перфектно"!!!  :( Отлага се втория ми опит икси за не се знае колко време, т.е. док. каза докато влязат в норма хормоните. Препоръчайте ми ендокринолог, при който да отида за второ мнение и евентуално за дългосрочно лечение и следене на щитовидната жлеза, защото този док. при който ходих заминава за чужбина. Нямам думи, всичко върви наопаки!!! :( Очаквам мнинията ви и благодаря, че ви има!!!

« Отговор #5 -: Септември 08, 2006, 16:12:02 pm »
д-р Катя Тодорова от Майчин дом :) Тук във форума на много места има нейни координати, една търсачка ще ти свърши добра работа

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

kiara

• 1449
« Отговор #6 -: Септември 08, 2006, 16:24:18 pm »
Благодаря ти, Миники!!!

*

kiara

• 1449
« Отговор #7 -: Септември 08, 2006, 17:07:05 pm »
Момичета, сега като се зачетох в една друга тема за този проблем. Прочетох, че било важно да се изследват хормоните на гладно и особено без кафе, а аз бях пила кафе!!! Кажете ми дали е оказало някакво влияние върху резултатите?