0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос за декапиптел /декапептил/
« -: Септември 09, 2006, 19:56:09 pm »
 Кажете ми за какво се изписва декапиптела при инвитро ,от утре го започвам 20 ден -дълъг протокол
« Последна редакция: Септември 09, 2006, 20:03:34 pm от Lali »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Въпрос за декапиптел
« Отговор #1 -: Септември 09, 2006, 20:03:08 pm »
Казва се декапептил.
Виж ТУК.
*

jimn

• **
  • 68
  • щастлива мама
Re: Въпрос за декапиптел /декапептил/
« Отговор #2 -: Септември 11, 2006, 13:38:47 pm »
Кажете ми за какво се изписва декапиптела при инвитро ,от утре го започвам 20 ден -дълъг протокол
Здравей и от мен  и аз съм на дълък протокол този път и днес съм 20-ден от цикала и ми сложиха ДИФЕЛИРИН-депо то е същото като Декапептила.
После ти с какви медикаменти продължаваш ?
С пожелание за успех ! :P
*
« Отговор #3 -: Септември 11, 2006, 22:58:58 pm »
Блокира за известно време хипофизата да не произвежда репродуктивните  хормони за да могат лекарите да имат пълен контрол върху стимулацията и по-късно  лутеинизацията (с помощта на Прегнил), а също и по време на самата стимулация да не се спукат преждевременно фоликулите. Пурегона пък е ФСХ - той предизвиква растежа на фоликулите. Успех!!!
« Последна редакция: Септември 11, 2006, 23:00:35 pm от cygnus »
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #4 -: Септември 13, 2006, 14:26:17 pm »
Сигнус,
в една друга тема пишеш, че са ти изписали и поставили една ампула Декапептил. На мен също ми е изписана една ампула, но доктора ми каза, че няма да я използвам, а ще трябва да си купя пак Декапептил, но на по-малки ампули. Знаеш ли защо се прави това?
*
« Отговор #5 -: Септември 13, 2006, 20:33:50 pm »
Ти вероятно си си купила декапептил депо 3,75, а са ти предписали микродози по 0,1. Те се поставят всеки ден, докато депото се поставя веднъж и след определено време започва стимулацията с Пурегон. При предните опити и аз бях с микродози също. Има най-различни схеми на стимулация и не знам точно каква ти е изписал. Ако не е проблем сподели!
Успех!
*
« Отговор #6 -: Септември 13, 2006, 22:54:57 pm »

Аз съм на меногон от 2 ден,като ми дойде. А сега съм на Арвекап-гръцкия вариант на декапептил.Дони ти последния опит на еднократна доза декапиптел ли беше и мислиш ли че той е бил определяш за 2 неуспешни опита.Jimn теб с какво ще те стимулират.
*
« Отговор #7 -: Септември 14, 2006, 10:29:43 am »
loana, в никакъв случай не мисля, че дългия протокол е по-добър или по-лош. Аз при дълъг просто реагирах по-добре и имах повече яйцеклетки, но това не означава, че при друга жена не е обратното. Много е индивидуално при избора на протокол и медикамент за стимулация. Успех !!!  :)
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #8 -: Септември 14, 2006, 12:40:28 pm »
Сигнус,
точно така - аз съм на микродози от по 0.1мл Декапептил. Неможах да разбера точно, но на питането ми, доктора ми отговори, че тази една голяма ампула може така да блокира функцията на яйчника, че нищо да не се получи. Аз имам само един яйчник, може би има някаква връзка.  :?
Ти когато беше на микродози успя ли някъде да замениш тази голяма ампула Декапептил за по-малки или това е невъзможно. И ако ще ги купувам може ли да ме ориентираш за цената?
Благодаря ти много и извинявай за многобройните въпроси, но все пак съм новак - това ще ми е първи опит, надявам се да е и последен.  :)
*
« Отговор #9 -: Септември 14, 2006, 12:56:38 pm »
Да, има нещо такова, защото си спомням миналата година във Варна не ми биха цялата инжекция декапептил депо 3,75, а част от нея. Затова именно се съобразява и единия протокол при едни жени е подходящ а при други не. Когато бях на микродози си ги купувах директно от клиниката в София, в която правих, а във Варна купувах всички лекарства от една аптека наблизо. Но аз за всички опити сама съм си купувала лекарствата, така че не ми се е налагало да заменям. Доколкото си спомням беше 10-на лева едната инжекцийка декапептил 0,1 но това беше преди 2 г. все пак (2004 г. ) и може да са се променили. Сигурно има някой, който по-скоро е купувал и да се включи с актуална цена. Не се притеснявай да питаш, затова сме тук да се питаме! Много, много късмет ти пожелавам и догодина да ме питаш за съвсем други неща   :D
« Последна редакция: Септември 14, 2006, 13:01:46 pm от cygnus »
*
« Отговор #10 -: Септември 14, 2006, 13:03:40 pm »
Миси, довери се на лекарската преценка. Аз също бях на микродози декапептил (при мен факторът преклонна репродуктивна възраст  :D е определящ при избора на стимулация).
В аптеки Марешки - Варна цената на декапептил 0,1 мг в момента е 20.10 лв. Защо не опиташ да замениш ампулата в центъра, където ще правиш процедурата?
Стискам палци да те споходи късметът на новаците. :balk_21:

*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #11 -: Септември 14, 2006, 14:32:05 pm »
Момичета,
благодаря за скоростните отговори и за пожеланията. В клиниката, където ще правя инвитро няма да мога да заменя ампулата. Там съм виждала, момичета да носят въпросната ампула - оставят я на доктора си и той, ако се появи подходящ пациент, му я предлага - предполагам на по-ниска цена. Моя доктор обаче не се занимава с подобна търговия.
Желая успех на всички и много, много усмивки!  :D  :D  :D  :D  :P
*

jimn

• **
  • 68
  • щастлива мама
« Отговор #12 -: Септември 26, 2006, 16:16:12 pm »

Аз съм на меногон от 2 ден,като ми дойде. А сега съм на Арвекап-гръцкия вариант на декапептил.Дони ти последния опит на еднократна доза декапиптел ли беше и мислиш ли че той е бил определяш за 2 неуспешни опита.Jimn теб с какво ще те стимулират.
Мила ,при мен предишните пъти ми бяха дали  Примолут Нор -след това като ми дойде цикъла от 2-рия ден започнах  Меногон паралелно с 1-бр. Декапептил на ден . А сега съм  с Дифелирин -депо еднократно и в момента съм на 4-бр. Меногон на ден, лекара ще каже как ще се продължи!