0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Щитовидна жлеза- въпрос
« -: Септември 11, 2006, 08:21:11 am »
Здравейте! Първо да кажа, колко много се радвам, че открих този сайт!! А второ - че Манхатън е започнала тази тема!!
Въпросът ми е такъв - на 28г. съм,преди 9 месеца ми откриха тиреоид на Хашимото (или там както се казва), лекувах се 7 месеца с Л-Тироксин Берлин Хеми 50 (различни количества), сега не пия нищо, но смятаме да имаме дете и се чудех трябва ли да ходя на ендокринолог при положение, че показателя ми  TSH преди лечението ми беше 97 (реф.граници 0,27-4,2 според лабораторията), а след като спрях хапчетата ми е 0,012 (0,27-4,2). Това, че е по-нисък от допустимите налага ли друго лечение, според вас ще ми попречи ли на зачеването и трябва ли да ходя на ендокринолог? Благодаря и стискайте палци за мене.
*
Re: Щитовидна жлеза- въпрос
« Отговор #1 -: Септември 11, 2006, 10:51:11 am »
Аз лично се учудвам от такива големи разлики в нивата на TSH. При всички положения трябва да продължаваш да следиш състоянието на жлезата и на хормоните и пак да направиш консултация с ендокринолог. При една евентуална бременност е особено важно TSH да е в норма.
« Отговор #2 -: Септември 12, 2006, 12:02:21 pm »
Благодаря за отговора.
Аз лично си изстрадах тези големи разлики в хормона в рамките на помалко от година - имах нарушена функция на жлезата заради предишно лечение с препарат, на който страничен ефект е именно такъв:(
Още веднъж благодаря. Ще посетя ендокринолог.
*
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2006, 16:35:57 pm »
Здарвейте, от 2 месеца имам диагноза СПКЯ, лекувам се в регулон, много искам да си проверя щетовидната жлеза, но гинекологът ми не смята това за ненужно. Как да потъпя?  :(
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2006, 16:39:30 pm »
посети ендокринолог. а защо не е нужно каза ли ти
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #5 -: Ноември 03, 2006, 16:45:44 pm »
ами необходимо ми е направление защото изследванията са скъпи, а гинекулогът само ме прегледа с опипване по шията и каза, че нищо няма нищо за притеснени
*

balmi

« Отговор #6 -: Ноември 03, 2006, 16:47:51 pm »
Здарвейте, от 2 месеца имам диагноза СПКЯ, лекувам се в регулон, много искам да си проверя щетовидната жлеза, но гинекологът ми не смята това за ненужно. Как да потъпя?  :(

Отиди при ендокринолог да те прегледа на УЗ и направи ТАТ МАТ FT4 TSH. Това е достатъчно за да се успокоиш. Много късмет !!!!
*

balmi

« Отговор #7 -: Ноември 03, 2006, 16:50:39 pm »
ами необходимо ми е направление защото изследванията са скъпи, а гинекулогът само ме прегледа с опипване по шията и каза, че нищо няма нищо за притеснени
Вземи направление от джипито. Прегледа ще е безплатен, FT4 и TSH минават по касата. Плаща се ТАТ и МАТ около 30 лева общо.
*
« Отговор #8 -: Ноември 03, 2006, 17:02:00 pm »
джипито ме прехвърля на гинеколога, ако той решал той щял да ме прати, а той не ме праща. Аз междувременно се консултирах е една ендокриноложка, а тя иска да и занеса резултати от изследванията на гинеколога. Единстеното, което имам е описанието на ехографското изследване.

Пречи ли да правя изследвания нa хормоните на щетовидната жлеза, когато пия Регулон?

Благодаря ви, момичета за отзивчивостта!:))))))))))
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #9 -: Ноември 03, 2006, 18:47:31 pm »
балми, ехографията се заплаща
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #10 -: Ноември 09, 2006, 10:46:35 am »
Zdravejte, taq rabota s napravleniqta bila mnogo slozna. Li4niqt lekar ne mi dava tyj kato smqta, 4e ne e nuzno, a i v momenta nqmal napravleniq!
A taka mi se iska da si napravq izsledvaniq na shtetovidnata zleza. :dontknow:
« Отговор #11 -: Ноември 09, 2006, 11:21:23 am »
Zdravejte, taq rabota s napravleniqta bila mnogo slozna. Li4niqt lekar ne mi dava tyj kato smqta, 4e ne e nuzno, a i v momenta nqmal napravleniq!
A taka mi se iska da si napravq izsledvaniq na shtetovidnata zleza. :dontknow:
Ама че са ужасни някои джипита и въобще цялата система с направленията! Как така твоят личен е преценил, че няма нужда? Той какъв специалист е?
Според мен е за сменяне и бих те посъветвала да се възползваш от тази възможност през декември  :lol:
А щом толкова много искаш да си изследваш щитовидната, можеш да го направиш за своя сметка :?
*
« Отговор #12 -: Ноември 09, 2006, 11:47:14 am »
за съжаление май повечето джи пита така правят, моят ако може и за гинеколог ще си спести направлението