0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ановулаторен цикъл имам
« -: Септември 12, 2006, 22:02:39 pm »
Здравейте,отдавна не съм писала защото рекох да се отдам на почивка,но ето пак се започва ходене по мъките.Та днес ходих на лекар и ми установи,че имам ановулаторен цикъл.Доктора почна да ме успокоява,че ще се оправя  и все такива мили думи.Но на мен ми прозвуча адски шокиращо,не очаквах по сериозни диагнози 8O.Изписа ми дуфастон за да предизвика цикълът ми,защото е много нередовен.Трябва да го пия 5 дена по 2 табл.Ако някоя от вас е минала през този път нека ми пише какво още би ме очаквало,дали правилно ми е изписал това лекарство.И още нещо,първо се извинявам,но нещо сега не можах да намеря материалите за ановулаторния цикъл в зачатието,а тук ги четох по рано :?
Re: Ановулаторен цикъл имам
« Отговор #1 -: Септември 12, 2006, 22:44:08 pm »
Знаеш че при aновулаторен цикъл не се отделя яйцеклетка и няма възможност за забременяване. Доколкото съм чела не при всеки цикъл настъпва овулация. Напълно нормално е на всеки 13 цикъла да има един ановулаторен – цикъл, по време на който няма овулация.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Септември 13, 2006, 03:15:54 am »
Нормално е от време на време да има ановулаторен цикъл. Важното е да не е често.
« Отговор #3 -: Септември 13, 2006, 09:30:02 am »
Напълно нормално е на всеки 13 цикъла да има един ановулаторен – цикъл, по време на който няма овулация.
Розичке, при мен на всеки 11 нормални следва един ановулаторен и мисля, че е нормално. Просто се случва веднъж годишно, важното е да не е по-често.
« Отговор #4 -: Септември 13, 2006, 09:51:37 am »
Да, така е зайко.
Просто съм цитирала писаното от адреса, който съм дала.
Обикновено от това, което съм чела дават че е един на всеки 13, но това не означава че е правило :) Както е и за други неща....Като например че при цикъл 28 дена овуто е на 14 ден, но знаем, че в повечето случаи не е така. Ановулаторни цикли има, важното е да не са по-често отколкото трябва :)

ПС: Ето ти едни зайчета за подпис ;)

« Отговор #5 -: Септември 13, 2006, 09:52:55 am »
Розичке, благодаря ти  :bighug:
« Отговор #6 -: Септември 13, 2006, 14:00:10 pm »
aiva, момичетата много добре са ти отговорили, не се притеснявай. А дуфастона и на мен са ми го предписвали, именно заради същата причина. Успех  :balk_602:
*
« Отговор #7 -: Септември 13, 2006, 21:28:53 pm »
Да това и аз го зная,но забравих да спомена,че ме прегледа с вагинален видеозон и може ли да се разбере дали всеки месец ми е ановулаторен,или просто за момента е видял че цикъла е ановулаторен-това ме интересуваше.Аз като съм си мерила графиката-досега ми е била двуфазна,може ли тя да подвежда и всъщност да не е никакъв ориентир за мен кога съм с такъв цикъл и кога не?А и ако повечето ми месеци съм с такъв лош цикал поправимо ли е,може ли да се излекува с лекарства,защото доктора така ме успокояваше,че все едно нищо ми няма и 99% е сигурен че ще забременея.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Септември 13, 2006, 21:30:59 pm »
Всеки месец е сам за себе си. Лекарят вижда само за конкретния месец.
Прегледай се и следващия цикъл.
Има лекарства за стимулация на овулацията.
« Отговор #9 -: Септември 13, 2006, 21:37:30 pm »
Аз също смятам, че трябва да си проследиш и следващия цикъл. Само от един е трудно да се извадят заключения. А и както Лали ти е писала има лекарства за стимулиране на овулацията.
Успех!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #10 -: Септември 13, 2006, 21:41:05 pm »
О да,благодаря ти :Dтака си и мислех,но друго си е да го чуеш от приятели !Защо си ги спестяват тези приказки докторите немога да си го обесня :?Все едно че трябва да се досещам,аз толкова много неща научих от този форум то иначе кой да ти каже...А и друго да спомена,тъй като съм почнала-имах раничка,лекуваха ми я с ваготил-друг доктор,този д-р сега ми вика защо съм я горила,това си било нормално за всяка здрава жена която е готова едва ли не за дете,и не трябва да се бута по никакъв начин-не ми пречела.И друго-с бяло течение съм от как мие тръгнал мензиса,това също си било идеалната среда за влагалището,която не трябва да се лекува.Все едно да си лекуваш слюнката в устата-така ми каза.Всичко което ми е казал истина ли е защото се скъсах да ходя при най различни д-ри и всеки квото ми е казал това съм правила-промивки,лекарства абе пари на вятъра.Така ли е наистина???
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #11 -: Септември 13, 2006, 21:46:26 pm »
Аз като съм си мерила графиката-досега ми е била двуфазна,може ли тя да подвежда и всъщност да не е никакъв ориентир за мен кога съм с такъв цикъл и кога не?А и ако повечето ми месеци съм с такъв лош цикал поправимо ли е,може ли да се излекува с лекарства,защото доктора така ме успокояваше,че все едно нищо ми няма и 99% е сигурен че ще забременея.
aivaи при мен миналия месец се получи ановулаторен цикъл!И аз от няколко месеца си меря БТ ,но миналия месец при ановулаторен цикъл се оказа че графиката ми е по-различна!Получи се по -къснопокачване на БТ и то за малко (мисля че около 6 дена)после спад и М.Така че поне при мен при ановулаторен цикъл графиката не е наред!......така че графика при нормален цикъл с ову е доста по-различна от колкото при ановулаторен цикъл.Този  месец пак ще меря БТ и ще правя фоликулометрия!Съветвам те да направиш същото! :D
Иначе ако случайно се окаже че нямаш ову,ще те стимулират и ще предизвикат овулация!За начало най-вероятно ще пробват с Клостилбегит ,......но немисля че ще стигнеш до там!Успех мила и пиши как са нещата! :D
*
« Отговор #12 -: Септември 13, 2006, 22:05:25 pm »
Цитат
aivaи при мен миналия месец се получи ановулаторен цикъл!И аз от няколко месеца си меря БТ ,но миналия месец при ановулаторен цикъл се оказа че графиката ми е по-различна!Получи се по -къснопокачване на БТ и то за малко (мисля че около 6 дена)после спад и М.Така че поне при мен при ановулаторен цикъл графиката не е наред!......така че графика при нормален цикъл с ову е доста по-различна от колкото при ановулаторен цикъл.Този  месец пак ще меря БТ и ще правя фоликулометрия!Съветвам те да направиш същото! :D
Иначе ако случайно се окаже че нямаш ову,ще те стимулират и ще предизвикат овулация!За начало най-вероятно ще пробват с Клостилбегит ,......но немисля че ще стигнеш до там!Успех мила и пиши как са нещата! :D

Май сега като си погледнах предните графики,и се стреснах 8OЕдно,че  скалите са нагоре надолу,както за ановулаторен цикъл и къса ЛФ-8дена.Какво би казала и за това,поправимо ли е?Мисля си,че май много по големи ще излязат проблемите при мен от колкото ми позволява мисълта.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #13 -: Септември 13, 2006, 22:19:12 pm »
Не се шашкай толкова ,.....излишно  е !Не съм видяла предишните ти графили и поради тази причина немога да ги коментирам!
Вариянтите са няколко ,но сега мога само да гадая!
Дори  да няма ову ,....ще те стимулират и ще я предизвикат!
Ако пак приемем ,ще евентуално има ову.но ЛФ е доста къса ............то с медикаменти с прогестеронов препарат ,например Дуфастон ще я одължат!И това си има решение!

Но първо трябва поне 2-3 месеца подред да направиш фоликулометрия и да се установи с сигурност дали има ову!.......и ако евентуално няма( нерастат ли фолекули,не се ли пукат????), да се установят причините!Успех мила! :D
*
« Отговор #14 -: Септември 13, 2006, 22:31:19 pm »

Не се шашкай толкова ,.....излишно  е !
Цитат
Направо съм се шашнала,но така е страх от неизвестното  :?И да попитам,фоликулите на вагинален ехограф ли се проследяват :roll:или се бъркам нещо.И знаете ли колко долу-горе струва спермограма?Да си направя грубата сметка колко пари да глася-все пак е трудничко да отделяме по-големи суми.
« Отговор #15 -: Септември 13, 2006, 23:45:11 pm »
И знаете ли колко долу-горе струва спермограма?Да си направя грубата сметка колко пари да глася-все пак е трудничко да отделяме по-големи суми.
Спермограмата струва  20-35 лева, зависи къде я правиш. Преглед с трансвагинален ехограф - 20-25 лева.
Успех Айви!