0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Геролингерче

Схващания при бремнност???
« -: Септември 19, 2006, 03:29:23 am »
Pritesnena sum! Parvo zapo4na da me boli taza dokato spq, za tova imam gore-dolu obqsnenie, s tova 4e ploda natiska, tazi mi se raz6irqva i t.n.. Nqkolko puti mi se shva6tat krakata dokato spq. Naposleduk oba4e mnogo zaponaha da mi iztrapvat  i poduvat racete, parvo be6e samo dokato spq, a sega i prez denq. Neznaq dali e normalno tova. Doktora kaza 4e bilo normalno,no az se pritesnqvam. Ima li nqkoq mama koqto i se e slu4valo takova ne6to i kak se obqsnqva tova? V momenta sum v 32g.s i sum ka4ila 16 kg, dali da ne ot kilogramite, da sa mi mno4ko????Lo6oto e 4e ne sum si v BG, za da imam vazmojnost ot pove4e info pod raka, a ne iskam da strqskam rodninite. Blagodarq na tezi koito mi pi6at :D
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Схващания при бремнност???
« Отговор #1 -: Септември 19, 2006, 08:13:24 am »
Изключително неприятно е, но е нормално.
Пиши на кирилица!

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #2 -: Септември 19, 2006, 09:23:51 am »
Здравей! Аз съм в 29 г.с. и от седмица също почнах да усещам подуване и схващане на китките нощем. Напълняла съм само 2-3 кг досега, тъй че надали е само от килограмите. Не знам дали пиеш магнезий, но помага при схващания на краката - питай доктора си най-добре. Още малко ти е останало - успех!
*
« Отговор #3 -: Септември 19, 2006, 10:24:00 am »
Абе кви сатия 2-3 кг до 29 г.с. 8O 8O 8O
Гледам и невярвам на очите си. Аз съм в 33 г.с и съм качила 18 кг досега,множоко са ама кво да се прави, ще се мъча после да ги свалям, само да е жив и здрав бечо. Иначе схващания имам съвсем леки, може би защото спрях магнезия за сметка на желязото, да вдими как ще се справя по нататък. Иначе с подуванията няма начин, почивката май му е майката. Незнам кой е измислил болничните да започват 45 дена преди раждането, но определено една бременна жена има нужда от много по ранна почивка. Вярно при всяка жена е различно, но мисля че трябва повече да се почива по рано и повече. Друг е въпроса защо аз самата не го спазавм , ама това е друга история.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #4 -: Септември 19, 2006, 12:20:11 pm »
Схващането е описано в книгите за бременни като "тунелизъм". Изключително нормално явление е за периода на бременността. За облекчение се препоръчва магнезий и калций. На запад - магнезий, а българските лекари дават и калций :) Не се дължи на килограмите, а на начина, по който бебето се намества, а и на различни особености на организма. Неприятно е, но не е много притеснително, т.е. не води до проблем за плода. Почива се повече, избират се удобни пози за спане, не се прекалява с ходенето и се пие повече вода +  изброените витамини. Не се притеснявай, но все пак сподели с лекаря, който те наблюдава.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #5 -: Септември 19, 2006, 12:24:41 pm »
И на мен ми се схващат мускулите на краката и то само нощем. Но го отдавам на факта, че още не съм започнала синтетичните витамини и явно магнезия в организма ми не е достатъчен. Наистина е неприятно, но не ми се случва често.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #6 -: Септември 19, 2006, 20:06:21 pm »
Гледам и невярвам на очите си. Аз съм в 33 г.с и съм качила 18 кг

Не се стряскай толкова. Нормалните ми килограми едно време бяха 55-60, след последното инвитро бях станала 75. Първото тримесечие на бременността от шаш и паника отслабнах 6 кг. А ти ако преди да забременееш си била 45-55 кг е съвсем нормално да качиш 10-15 кг. А представяш ли си аз да добавя 18-20 кг към първоначалните 75  8O 8O 8O
*
« Отговор #7 -: Септември 19, 2006, 22:01:18 pm »
Гледам и невярвам на очите си. Аз съм в 33 г.с и съм качила 18 кг

Не се стряскай толкова. Нормалните ми килограми едно време бяха 55-60, след последното инвитро бях станала 75. Първото тримесечие на бременността от шаш и паника отслабнах 6 кг. А ти ако преди да забременееш си била 45-55 кг е съвсем нормално да качиш 10-15 кг. А представяш ли си аз да добавя 18-20 кг към първоначалните 75  8O 8O 8O

Ми кво да си представяш, нали ме видя  8O
*

Геролингерче

« Отговор #8 -: Септември 20, 2006, 04:11:12 am »
Благодаря ви момичета. Поуспокоих се :), след като прочетох  отговорите ви и се порових с google тук-там. Наистина когато си почивам май е  по-добре, но за съжаление тук даже по-малко от 45 дни ми се полагат преди раждане. Започнах да пия цалций, а за магнезия незнам дали няма да ми дразни стомаха, че си имам проблеми с него?
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #9 -: Септември 20, 2006, 10:16:09 am »
Аз имам проблеми със стомаха също, но не ми дразни. Така че не се притеснявай, можеш да го пиеш спокойно.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю