0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вродени лицеви аномалии.
« -: Септември 19, 2006, 12:16:36 pm »
Не съм сигурна, че точно тук трявба да задам този въпрос, но мисълта за това не ме оставя на мира  :(. Слушам какви ли не бабини девитини, звучи глупаво, но мъжът ми даже ме е инструктирал къде да си държа ръцете, когато се стресна... Знаете ли на какво се дължат вродените лицеви дефекти при децата?
*
Re: Вродени лицеви аномалии.
« Отговор #1 -: Септември 20, 2006, 10:47:59 am »
Бабини деветини ще слушаш постоянно - ако вярваш на всички и се пазиш от всичко, ще се побъркаш.

Моят съвет е - отиди на една фетална морфология, там много добре ще огледат както органите на бебо, така и неговото лице и ще ти кажат, ако има нещо. При такъв преглед могат да се установят диагнози като заешка или вълча уста.

Успех и по-спокойно!

П.П. Нормално е човек, като види нещо неприятно или гадно да се пипне по лицето, показвайки по този начин емоциите си. Това не означава, че на бебето ще му стане нещо.  :D
« Отговор #2 -: Септември 22, 2006, 09:04:29 am »
Мисля че сега имаш нужда от спокойствие, а не да се притесняваш за разни "бабени деветини". Твоя мъж е за бой направо.
И аз съм се притеснявала ужасно много дали ще се роди нормално детето ми, но на такива работи не съм се връзвала.
Май не само той :) е за бой. Аз по принцип си се притеснявам, но когато има и "доброжелатели" (не искам да споменавам точно кои мои нови роднини), които ти говорят неща от рода: "Дано всичко е наред и дано нашите родители и роднини не са правели чак толкова лоши неща..., защото после децата 'теглят' !", или "Възможно е да се роди с някакъв проблем /Недай си Боже!/, но то ще си е ваше и трябва да не се притесняваш и да си го гледате!", това ме влудява!!!
Учудвам се, колко много ми влияят такива коментари!

Heart, за съжаление в Русе явно няма такъв ултразвуков апарат за фетална морфология или поне никой не знае да има :(. Ще се обадя на моя гинеколог за да питам и него.

Благодаря момичета!
« Последна редакция: Септември 22, 2006, 09:06:04 am от tina_cute »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #3 -: Септември 22, 2006, 10:27:19 am »
Тина, до колкото четох тук специално, Скрита беше пуснала за Русе, че са закупили такъв апарат. Вярно че имаше съмнения към лекарката, която преглежда, но поне апарата го има. Така че провери и върви за свое успокоение. Не се поема от касата, така че бъди готова да си платиш една сумичка от порядъка на 50на лева, но пък така ще си спокойна. Колкото до роднините - не обръщай внимание. избягвай силен стрес, не се натоварвай с излишни емоции и мисли положително за времето, когато ще гушнеш новороденото си бебе. Това е най-хубавата мисъл, която може да те крепи. Пожелавам ти едно живо, здраво, красиво дете и леко и успешно раждане! :D

П.С. Ето тук е темата:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6263.0
« Последна редакция: Септември 22, 2006, 10:29:26 am от Ganka »
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #4 -: Септември 22, 2006, 10:56:28 am »
Тина, до колкото четох тук специално, Скрита беше пуснала за Русе, че са закупили такъв апарат. Вярно че имаше съмнения към лекарката, която преглежда, но поне апарата го има. Така че провери и върви за свое успокоение. Не се поема от касата, така че бъди готова да си платиш една сумичка от порядъка на 50на лева, но пък така ще си спокойна. Колкото до роднините - не обръщай внимание. избягвай силен стрес, не се натоварвай с излишни емоции и мисли положително за времето, когато ще гушнеш новороденото си бебе. Това е най-хубавата мисъл, която може да те крепи. Пожелавам ти едно живо, здраво, красиво дете и леко и успешно раждане! :D

П.С. Ето тук е темата:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6263.0

:bighug: