Момичета, темата ме заинтригува и реших да се включа и аз с нашия случай. Мъжът ми от юни месец 2005 е с поставена диагноза олигоастенозооспермия. Има общо 3 направени спермограми в клиниката на д-р Владимиров и една в тина киркова. Тази от тина киркова въобще я отписвам като достоверна, но какво се получи?
След първата направена СГ при д-р Тачева имахме концентрация 11 млн/мл и 34% подвижност. След преглед при д-р Кацаров проведохме лечение с трибестан, витамини и мед - след 3 месеца бройката беше скочила двойно, подвижността беше 44%, а концентрацията същата. Отново преглед при д-р Кацаров, където той ни каза да се пият витамини, даде една бърканица от мед, смлени орехи, пшеничен зародиш и пчелен прашец. По моя преценка продължихме с витамините и самопредписахме цигапан. Отделно мъжа ми започна да пиеи всеки ден чай от магарешки бодил и бабини зъби.
Дотук добре, но когато минаха трите месеца и направихме последната спермограма, за моя изненада показателите бяха страшно влошени. За пример концентрацията беше станала 4,5 млн/мл. Същият ден вечерта след рев и нерви през целия ден аз си направих тест за бременност, който се оказа положителен. Закъсняваше ми с три дни, но не вярвах, че може да има нещо.
Всеки си прави изводите сам за себе си.