0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
нередовен цикъл
« -: Септември 22, 2006, 14:51:03 pm »
здравейте!днес открих този календар и още не ми е ясно всичко,но се надявам да ми помогне защото сама в никакъв случай не мога да изчисля кога ми е овулацията!аз сам на 20,с приятеля ми йивеем заедно от 2 год и скоро решихме че искаме дете,а то не било толкова лесно!толкова нови не6та прочетох през последните 2 месеца но нищо не ми е ясно!знам само че трябва да изчисля овулацията си,но как като цикъла ми  е толкова нередовен?много съм объркана!не очаквах че е толкова трудно да имаме дете! :P
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: нередовен цикъл
« Отговор #1 -: Септември 22, 2006, 16:18:16 pm »
Колко дни ти е средно цикъла?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Септември 22, 2006, 16:26:25 pm »
Колко е средната продължителност на МЦ при теб?
МЦ - дните  от 1 ден на предходната  М./менструацията/ до 1 ден на последната М.

МЦ:
Цитат
При повечето жени продължителността на цикъла е средно 28 дни.Всеки цикъл се състои от 3 фази: фоликуларна, овулаторна и лутеална. Фоликуларната фаза продължава от първия ден на цикъла до овулацията – средно 10-14 дни. След това настъпва Овулаторната фаза. При нея фоликулът е вече узрял, и се спуква, като освобождава една яйцеклетка. Именно този процес, на освобождаването на яйцеклетката се нарича “овулация”. Овулацията е много кратък период от време – максимум 12 часа. След Овулаторната настъпва Лутеалната фаза. Тя продължава от овулацията до края на цикъла.

« Последна редакция: Септември 22, 2006, 16:42:11 pm от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #3 -: Септември 22, 2006, 20:42:42 pm »
твърде различен е всеки месец,затова ми е толкоз трудно,има 27,30,над 40 дни и така,всеки цикъл ми е разлчен и то не с 1-2 дни,а с повече!Благодаря ви моми4ета че сте намерили време да ми пишете!не очаквах някой да пише!днес за пръж път влизам в този форум и се чувствам малко неудобно,защото всяка една от вас е по-компетентна по тези вапроси а за мен повечето неща са нови!ако ви досаждам,sory!аз съм на 20 и за възрастта си трябва да съм по-компетентна по тези въпроси но аз почнах да се интересувам за тези неща скоро,когато решихме че искаме бебче!желая на всички които искат тази радост за себе си-успех!!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Септември 23, 2006, 10:20:01 am »
Започни да си мериш температурата. Безплатно е. :lol:
Прочети ТУК.
За два-три месеца ще се ориентираш.
Виж ТУК. Това е календар, където можеш да си нанасяш температурите.
Можеш да правиш и тестове за овулация.
« Последна редакция: Септември 23, 2006, 10:22:32 am от Lali »