0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не са ми хубави хормоните
« -: Септември 23, 2006, 14:27:12 pm »
На 3 ден:

TSH 1.59 (0.27-4.2)
LH 16.04 (2.4-12.6)
FSH 9.50 (3.5-12.5)
Estradiol 39.94 (24.5-195.0)
Testosteron 0.403 (0.06-0.82)

Правени са в Кандиларов. На 29 години съм, не пуша от 6 месеца, а пушех по кутия и кусур преди, маамустара, не очаквах такива лоши стойности на ЛХ и ФСХ. Преди, като пушех, бяха съвсем нормални (8 ЛХ срещу 7 ФСХ, естрадиол не съм изследвала тогава). Остарявам, нали  :cry:

ТСХ е такова, щото съм се позакръглила след спирането на цигарите, то не ме притеснява толкова. Тестостерона е перфектен. Ама естрадиола е нисъъък :( И тоя ЛХ до тавана :(

От 5-6 месеца и мензиса ми е станал оскъден, два дни тече и след това зацапва още един ден. А едно време имах мензис по 6-7 дни :( Ако изследвам прогестерон, и той ще е нисък, сигурно.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Не са ми хубави хормоните
« Отговор #1 -: Септември 23, 2006, 15:21:37 pm »
Само ЛХ хормон е съмнителен. Според мен или е грешка, или е нещо инцидентно за този месец.
Не е от възрастта със сигурност. Ти си млада и здрава.
И на мен мензисът ми намаля последните една-две години, но пък хормоните са добре.
Повтори само ЛХ в друга лаборатория.
« Последна редакция: Септември 23, 2006, 15:40:05 pm от Lali »
*
« Отговор #2 -: Септември 23, 2006, 16:52:34 pm »
Хей, зайче - байче! Какви настроения са те обзели! Я размятай бодро ушета и се усмихни!
Не можеш от резултатите за един определен цикъл да си правиш генерални изводи. Знаеш, че стават лабораторни грешки. Повтори следващия месец FSH и LH. Естрадиолът ти е добре, да не искаш да стигне тавана още в началото на цикъла. А за прогестерона не гадай ами го изследвай.
И не говори за остаряване преди да стигнеш моите години, че ще дърпам уши!  :lol:
:balk_21:
*
« Отговор #3 -: Септември 23, 2006, 17:10:33 pm »
Рабитче, и аз мисля, че това ЛХ нещо не е у ред. Трябва пак да го повториш.
И при мен цикъла като продължителност си намалява с годините. И аз преди карах по 7 дни, сега ми е 3. Нормално е с годините и цикъла да си се променя, но не значи задължително, че има проблем.
Повтори ЛХ-то, може само този месец нещо да ти се е ошашавило.

П.С. Много хубаво правиш, че не пушиш :). Само така. Няма да се вайкаш за това, я :lol:.
« Отговор #4 -: Септември 23, 2006, 17:18:05 pm »
Златните ми  :bighug:

Няма следващ цикъл, ако не каже доктора. Трябва в този цикъл към края да слагаме диферелина и да започваме с ин витрото.

Идеята да повторя ЛХ е много ценна. Може да го направя, но в понеделник, на 5 ден. Утре не ми се ходи в Цибалаб.

*
« Отговор #5 -: Септември 23, 2006, 17:29:54 pm »
Цитат на: little_rabbit
Няма следващ цикъл, ако не каже доктора. Трябва в този цикъл към края да слагаме диферелина и да започваме с ин витрото.
Ами тогава приемаме, че е лабораторна грешка и стискаме здраво палци за успешно ин витро!!! 
:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Споко, зайко, всичко ще е наред!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Септември 23, 2006, 19:24:41 pm »
Аз имах предвид още утре да го повториш.
« Отговор #7 -: Септември 23, 2006, 19:32:55 pm »
Аз имах предвид още утре да го повториш.
Отивам. Четох в сайта им, че вече в неделя работи не офиса им в обувния завод, а на ул. Люлин планина - по-удобно ми е.
« Отговор #8 -: Септември 23, 2006, 19:51:56 pm »
Може да е грешка.
Когато бях на 30год.ми се появи мастоптия и по този повод си правих
хормонални изследвания.Тогава и при мен LH беше  завишен,
но докторът не му обърна никакво внимание.
Сега съм на 37год.,а хормоните са в норма.
Ти си в най-добрата възраст за бебче.
Успех!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #9 -: Септември 23, 2006, 19:56:16 pm »
Зайо , и според мен е по-добре да повториш изследването. Все пак тръгваш към инвитро и трябва да е ясна картинката.

За естрадиола, не го мисли толкова. В норма си е на трети ден от цикъла. Ако те притеснява - направи го към деня на овулация.

Успех!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #10 -: Септември 24, 2006, 18:29:01 pm »
Зайо, ще дърпаме ушетата :balk_21: Никакви пораженчески настроения! Време ти е вече да пишеш в нашата тема :balk_602: Стискаме ти много силно палци и ти желаем успех!!!! :crossfingers: :goodluck: :babyflips:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #11 -: Септември 24, 2006, 19:54:40 pm »
Зайко ,може да има грешка!!!!Надявам се да е грешка и сега като повториш хормона всичко да е наред!Ние сме с теб и всички ти стискаме палци!!!Идва твоето време Зайо ...така че давай смело напред!  :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :balk_21:
*

balmi

« Отговор #12 -: Септември 25, 2006, 11:59:10 am »
Не си стар мили Зайо, в разцвета на силите си - точно време за забременяване. Изчакай един цикъл и пак повтори хормоните. Може да е грешка на лабораторията. Всичко ще е наред !!!!
« Отговор #13 -: Септември 25, 2006, 12:47:05 pm »
Заек, Заек,  :bunie: какви генерални заключения само от едно изследване... :kiss: Щом няма време за изследване на следващ цикъл, просто спри да го мислиш. Само допълнително стрес ти трябва сега преди процедурата. Ще видиш, че ще се получи една хубава стимулация. Колкото по-малко мислим нещата, толкова по стават. А си е малко (или много!) Божа работа...  :biglove:
« Отговор #14 -: Септември 25, 2006, 14:11:09 pm »
Рабитче, повтори ли хормоните?

Определено не е от възрастта - или е някаква грешка, или инцидентно нещо в този цикъл (е, много е гадно, като баш тоя цикъл те интересува, ама...)

Естрадиолът, според моите знания, е перфектен - така трябва да бъде в началото на цикъла, нисичък. Висок естрадиол не е добре за започване на стимулация.

Хайде, дано имаш вече по-добри резултати :D

Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #15 -: Септември 25, 2006, 15:46:09 pm »
Зайо, не си слагай на сърцето тежки мисли, защото това сигурно е едно съвсем случайно явление  :lol:.
Не си стара и ще реагираш много адекватно на стимулацията, ще видиш  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #16 -: Септември 25, 2006, 18:31:31 pm »
Зайо, направили новите изследвания?
Много се надявам ЛХ да е в норма при тях.Стискам палци!
« Отговор #17 -: Септември 25, 2006, 19:21:55 pm »
Не повторих ЛХ. Реших, че имам киста и няма смисъл от повторно изследване. Тъпо, но факт :(

Доктора и той смята, че са ми объркали резултатите в лабораторията. И няма страшно. Важното е, че ЗАПОЧВАМЕ  :D

Вас, да знаете, МНОГО ВИ ОБИЧАМ!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #18 -: Септември 25, 2006, 21:17:11 pm »
Зайче, късмет! yahoo_17 :balk_21:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #19 -: Септември 25, 2006, 21:22:12 pm »
Хайде на късмет! :lol: